Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,vím že to tady už bylo,ale hledala jsem jak mohla,ale stále nevím co a jak.Prosím o rady.Mám 20měsíční dvojčata a líbí se mi mašinka Tomáš a můj tatka by jim chtěl něco takového koupit pod stromeček,ale já stále hledám a nevím co koupit,je toho mnoho.Nevím jestli dřevo nebo kov,co je lepší?A co to znamená kompabilní?A jsou i vláčky co sami jezdí a houkáj?A ty dřevěné mašinka jsou na jakej princip,to se musí do nich strkat?Chtěla bych něco takového jako je set?Poradte,děkuji mockrát
Kompatibilní znamená, že mašinky a koleje k sobě vzájemně pasují. Dřevěné mašinky jsou i na baterie i manuálně postrkované. Kovovým hračkám bych se v tomto věku dětí radši vyhnul - přece jen u plechových výlisků může dojít k ohnutí nějaké části, vystrčí se ven ostrá hrana - a úraz je tady. Bateriové mašinky jsou většinou na jednu nebo dvě tužkové baterie - doporučuju hned baterie nabíjecí, tyto hračky jsou strašný žrout elektřiny. S klasickýma baterkama by se to prodražilo.
Co jsem tak zahlídl, tak k originální mašince Tomášovi nejlíp pasujou dřevěné koleje z IKEA - nevím, doma je nemám.
kovové mašinky nepasují na dřevěné koleje a naopak . JInak dřevěný Tomáš pasuje na dřevěné koleje jakékoliv značky (teda minimálně dvou ,Ikea ,Woody-co mám vyzkoušeno )Ovšek dřevěné mašinky i sety" Tomáš" jsou dražší než kovové .Mašinky co jezdí samy jsou fajn ,ale věř tomu ,že tvoje děti by je nenechali na pokoji tak jsou lepší ty posouvací ručně.Jestli nevíš jak moc je to bude brát kup jen malou sadu ,nebo Ikea vlaky a k němu Tomášovu mašinku zvlášt.
Jedině dřevěné hračky teda twrs.Jezdí po všech dřevěných kolejích (ikea,tesco,brio)Dají se krásně a vcelku levně kombinovat a orig.doplnky jsou naprosto skvělé.
Mašinky jezdí sami,nebo jsou na ruční pohon,některé svítí,houkaj,vypouští páru(zvuk páry),vagonky hrajou melodii s tomáše.
Máme všechny,jestli chceš pošlu foto
A pro nejmenší je novinka mašinky EE jsou o dost větší,ale pasují na všechny dřevěné koleje akorát jsou větší do vejšky aby se lépe malé ručičce mašinka držela.Jsou lacinější a mají taky ruzné dobrodružství
http://i.mimibazar.cz/…38827212.jpg
Hodně ted frčí i mašinky Chuggington a ty jsou o dost levnější ale zase musí mít speciální koleje a zatim na trhu není pro ně nějak extra krásná dráha
Takže jestli rozumím dobře,tak když koupím koleje z ikee tak mi na to pujde mašinka tomáš s pohonem?Chci aby to samo jezdilo atd,spíše teda děda.A ještě-dá se v ikee koupit taky mašinky co sami jezdí atd?Děkuji moc
Jo.Ale musíš koupit mašinku s pohhonem na dřevěné vláčkodráhy!
V tescu maj taky samojezdící mašinky.Orig. samojezdící tomáš nebo persy počítej tak 600kč!Děti ty samojezdící ale moc nebaví.
Samojezdící tesco samozřejmě není tak kvalitní a tolik toho neutáhne a není to Tomáš seženeš cca 300kč-500
Dej si do vyhledavače mašinka tomáš koleje a najde ti to tady alesapon 20 diskuzí za poslední měsíc
a s fotkama
Já právě že bych koupila dřevěné koleje ikea a pak na to tu dřevěnou mašinku Tomáš s pohonemTo půjde ne?Kupuje to děta takže tak,dá nha to 1000kč.
mazlove píše:
Já právě že bych koupila dřevěné koleje ikea a pak na to tu dřevěnou mašinku Tomáš s pohonemTo půjde ne?Kupuje to děta takže tak,dá nha to 1000kč.
Tak já nevim ted na co se ptáš?Jestli to pujde?Samozřejmě že jo,ale ikea jsou nejhorší koleje.To už lépe drží tesco
Kamča.dalmatinka píše:
Jedině dřevěné hračky teda twrs.Jezdí po všech dřevěných kolejích (ikea,tesco,brio)Dají se krásně a vcelku levně kombinovat a orig.doplnky jsou naprosto skvělé.
Mašinky jezdí sami,nebo jsou na ruční pohon,některé svítí,houkaj,vypouští páru(zvuk páry),vagonky hrajou melodii s tomáše.
Máme všechny,jestli chceš pošlu foto
Kamčo, pošli foto, mě by to zajímalo. Nebo hoď odkaz. Zajímají mě hlavně ty parní a hrající. Moc díky.
Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zda existují nějací „falešní Tomášové a jeho kamarádi“? Mašinky u nás teď docela frčí, asi ještě do budoucna pofrčí, přiznám se, že dokud se jednalo o dárek zakoupit jednu mašinu, nedělalo mi až takový problém za ni ty tři stovky dát… ale s přibývajícími nároky i potřebami dětí na spoustu jiných věcí už se mi za jednu prťavou mašinu tolik (a víc) peněz dávat nechce.....
To je opravdu ještě žádní „číňané“ nezkopírovali?
Ahoj, nevím co myslíš levnějsí. Syn (mrkni na metr) má základní vláčkodráhu z teska s mostem (230kč)+ asi 7 vagonků na magnet - to tedy byly dárky. Mašinku Tomáše kompatibilní s klasickou dřevenou kolejnicí prodávají v Puntanele ![]()
Mi tohle přijde vcelku laciný špás..a dá se hodně levně dokupovat.
Mě by spíše zajímalo, kde zakoupit oblečení s Tomášem. Má jedno pyžamo od babky a je z něj hotový. V řetězcích (Hm, Lindex, Kauf, Tesco) Vídám většinou Pooh, Cars..
V Tescu teď teda měli Tomáše podkolenky a slípky (ale na 5 let!!
)
Takže kdybste něko věděl, kde koupit tričko (mikinu,župan) v kamenném obchodě s Tomášem, byla bych moc vděčná. (sorry za OT)
J.