Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Blíží se nám dovolená a budu dávat poptávku na odvoz. Ozval se mi jeden člověk s tím, že bydlí ještě kousek od nás, za námi. Celkem cesta od něj k nám a na letiště když to zaohroulim je 70 km. Podobné nazpět. A pak to samé při příletu.
Cesta je víceméně po dálnici, jen část mezi jeho a naším bydlištěm jsou okrsky.
Kolik by byla vhodná odměna i s PHM? Má auto na naftu. Nemám vůbec představu.
nějaký koumák co se mi taky ozval mi řekl, že za dva tisíce nad odveze.
Dala bych 1200. Stačí si to zadat do kalkulačky, spotřeba nafty je při 140 km necelý 400 orientačně (spotřeba 6,35 Kč na litr)… takže 1200 bude akorát
A není výhodnější jet autem, za 700kc ho tam mít na hlídaném parkovišti? Z parkoviště pak pendluje odvoz na letiště…
Já bych dala 3tis. celkem - neplatíš pouze naftu, ale hlavně čas toho člověka. Dohromady 280km bych za míň já nejela ![]()
@Kocicka1987 Ne. Není. Vzhledem k času odletu a příletu, nebudu někde jezdit MHD.
Příspěvek upraven 08.07.24 v 09:47
@lu369 jako vtip dobre
![]()
Ze zkušenosti i cesta 255 km, ač jako spolujezdec když hoooodne mě vyšla na 500 Kč
Čas člověka ano, ale ne rozhodně, že za 4 hodiny ( a to zaokrouhlují ) je na 1600 Kč.
![]()
Příspěvek upraven 08.07.24 v 09:47
Doporučuju dat do kalkulačky na spotřebu a k tomu přidat tak 300Kč/hodinu tomu člověku.
@liptom píše: Více
Když zaparkuješ přímo na letišti, tak nikam MHD nemusíš. Dojdeš tam za 5 minut. Jinak cena 2000 je dle mě ok.
@Adelka951 ok
Díky
Já tohle nikdy řešit nemusela
Vždy byl odvoz, z rodiny. A tam se samozřejmě dalo na PHM + nějaká flaška, či něco.
Jaké MHD? Ty dojedeš svým autem na prkoviště u letiště (googli, je jich tam mnoho), oni tě naloží do dodávky a odvezou přímo na terminál. Po příletu zase naberou na terminálu a odvezou k autu. Funguje to skvěle, mívají to dobře zorganizované, bez prodlev a stojí to tak stejně, kolik bys dal za odvoz.
@liptom Já teda nevím, píšeš, že nemáš představu. A když ti tady tu přestavu lidi dávají, tak se ti to nelíbí
Pokud nechceš dát kolem 2 tisíc za to, že si praktický nadiktuješ, kdy má řidič přijet a ty se pak svezeš zadek tam i zpět, tak opravdu vol raději buď vlastní auto s parkovištěm za 700 nebo veřejnou dopravu.
1200 je minimum, spíš k tem 2 tisícům to bude adekvátní, protože na to letiště musí jet dvakrát a dvakrát zase zpět.
Příspěvek upraven 08.07.24 v 09:55
6kč/km.
4×70×6=1680,–
a pokud to bude v nějaký nesmyslný čas, tak nějaký bonus.
Příspěvek upraven 08.07.24 v 09:56
V pohodě. Vyřešeno, buď 1400 za parkování, nebo 1500 za odvoz, dotyčný souhlasil - prý jednu cestu stejně bude využívat pracovně.
@prosim smazat diskuzi nebo uzavřít
Nejjednodušší je, když se nechá auto na letišti a nemusí se nikdo zapojovat do odvozu. Člověk je samostatný, soběstačný.
No, když věříš cizímu člověku… Aby vůbec přijel a nestálo tě to ve výsledku mnohem víc ![]()