Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Používám Ariel a Persil, prášky, ne gely. Máme pračku s odtokem do vany, takže vidím, co vytéká. A co mě zaráží je to, že i když stále snižuju množství prášku než jaké je uvedeno výrobcem a dávám i tři!!! máchání navíc, tak i po tom třetím nevytéká voda čirá, ale s pěnou…Zrovna dnes jsem dala prát povlečení ze dvou postelí, program na 3 kila a 3 máchání navíc a to jsem ještě do nádobky k té vodě navíc přilila při každém tom máchání cca 3 litry navíc. A teď tipujte, kolik jsem dala prášku…20 ml do nádržky na předpírku a 50 ml na hlavní praní, tj. celkem 70 ml. Výrobce doporučuje dvojnásobek a to nepočítá s mácháním extra. Tak si říkám, chudáci ti, co nevidí, jaká voda jim z pračky vytéká, nedávají máchání navíc a řídí se tabulkou od výrobce. To musí mít prádlo samý prášek…Jinak i při tom nizším dávkování mám prádlo vyprané skvěle. jj, výrobci holt nechtějí, aby spotřeba vázla, ale naopak, kdyby to šlo, radili by ideálně čtvrt kila na pračku…
No, dávám od oka… ale tak nějak si říkám, že při těch otáčkách v pračce by byla napěněná i voda a prášek by tam snad ani být nemusel.. kor když ho tam trochu je
![]()
Netuším ani v ml, ani v gr…ale dávám na plnou pračku, tedy 5kg, tu odměrku na aviváž…to víčko…je to dost málo, myslím…ale vypere to až, až…a výtok máme taky do pračky…bubláme taky, taky… ![]()
Spis nez co mas za prasek je podstatnejsi co mas za pracku.
@Jitka1976 píše:
Netuším ani v ml, ani v gr…ale dávám na plnou pračku, tedy 5kg, tu odměrku na aviváž…to víčko…je to dost málo, myslím…ale vypere to až, až…a výtok máme taky do pračky…bubláme taky, taky…
Prasek neodvazujes ale pradlo jo?
ucitelka no
![]()
@Jitka1976 výtok máte do pračky jo?
nechci rýpat, ale jak to vypadá? ![]()
@werunkaw123 píše:![]()
No, dávám od oka… ale tak nějak si říkám, že při těch otáčkách v pračce by byla napěněná i voda a prášek by tam snad ani být nemusel.. kor když ho tam trochu je
![]()
No, já do té vody sáhla, fakt to jsou mydlinky…to prostě poznáš na ruce, jestli je ta voda čistá nebo mýdlová…
@Miška29 Ano, výrobci pochopitelně záměrně několikanásobně nadsazují doporučené dávkování. Jinak by ti ten prášek vydržel moc dlouho - jako mně.
Já to nijak nepočítám, sypu to tam odhadem i dle množství prádla. A dávám ho dost málo, přesto pere pořád stejně.
Takže ženy, nebuďte hloupé a sypte to tam opatrně - nemá smysl vykydat půlku pytle na patery ponožky, větší zázrak se stejně konat nebude. ![]()
@werunkaw123 píše:
@Jitka1976 výtok máte do pračky jo?nechci rýpat, ale jak to vypadá?
@Krkael píše:
Prasek neodvazujes ale pradlo jo?ucitelka no
![]()
Prosim tě…to je přece jasný…vezmu váhu…samo tu kuchyňskou…osobní nemám už 10 let, nejsem masochista…
vemu fusku…zvážím…spočítám kolik fusek je do 5 kil a hotovo…no né???
![]()
@Litta píše:
@Miška29 Ano, výrobci pochopitelně záměrně několikanásobně nadsazují doporučené dávkování. Jinak by ti ten prášek vydržel moc dlouho - jako mně.Já to nijak nepočítám, sypu to tam odhadem i dle množství prádla. A dávám ho dost málo, přesto pere pořád stejně.
Takže ženy, nebuďte hloupé a sypte to tam opatrně - nemá smysl vykydat půlku pytle na patery ponožky, větší zázrak se stejně konat nebude.
Moudro dneška… napíšu si to na pračku
![]()
Pokud peru zpocene obleceni, rucniky, povleceni atd…tak podle oka tak normalne.Ale pokud je pradlo spinave davam vic. Jinak to nemerim
zalezi taky jak silnej je praci prasek. Takze asi tak ![]()
@KackaDoup píše:
Chtela napsat do vany
to nám určitě všem došlo
Já jen kdyby to náhodou někomu nedošlo
![]()