Kolik dáváte prášku na praní?

139
11.12.13 19:00

Kolik dáváte prášku na praní??

Používám Ariel a Persil, prášky, ne gely. Máme pračku s odtokem do vany, takže vidím, co vytéká. A co mě zaráží je to, že i když stále snižuju množství prášku než jaké je uvedeno výrobcem a dávám i tři!!! máchání navíc, tak i po tom třetím nevytéká voda čirá, ale s pěnou…Zrovna dnes jsem dala prát povlečení ze dvou postelí, program na 3 kila a 3 máchání navíc a to jsem ještě do nádobky k té vodě navíc přilila při každém tom máchání cca 3 litry navíc. A teď tipujte, kolik jsem dala prášku…20 ml do nádržky na předpírku a 50 ml na hlavní praní, tj. celkem 70 ml. Výrobce doporučuje dvojnásobek a to nepočítá s mácháním extra. Tak si říkám, chudáci ti, co nevidí, jaká voda jim z pračky vytéká, nedávají máchání navíc a řídí se tabulkou od výrobce. To musí mít prádlo samý prášek…Jinak i při tom nizším dávkování mám prádlo vyprané skvěle. jj, výrobci holt nechtějí, aby spotřeba vázla, ale naopak, kdyby to šlo, radili by ideálně čtvrt kila na pračku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
11.12.13 19:01

1 kapsli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.12.13 19:02
:mrgreen: :mrgreen:

No, dávám od oka… ale tak nějak si říkám, že při těch otáčkách v pračce by byla napěněná i voda a prášek by tam snad ani být nemusel.. kor když ho tam trochu je :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976

Netuším ani v ml, ani v gr…ale dávám na plnou pračku, tedy 5kg, tu odměrku na aviváž…to víčko…je to dost málo, myslím…ale vypere to až, až…a výtok máme taky do pračky…bubláme taky, taky… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21848

Spis nez co mas za prasek je podstatnejsi co mas za pracku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.12.13 19:03
@Jitka1976 píše:
Netuším ani v ml, ani v gr…ale dávám na plnou pračku, tedy 5kg, tu odměrku na aviváž…to víčko…je to dost málo, myslím…ale vypere to až, až…a výtok máme taky do pračky…bubláme taky, taky… :nevim:

Prasek neodvazujes ale pradlo jo? :roll: ucitelka no :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.12.13 19:04

@Jitka1976 výtok máte do pračky jo? :lol: nechci rýpat, ale jak to vypadá? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
@werunkaw123 píše: :mrgreen: :mrgreen:No, dávám od oka… ale tak nějak si říkám, že při těch otáčkách v pračce by byla napěněná i voda a prášek by tam snad ani být nemusel.. kor když ho tam trochu je :think: :lol:

No, já do té vody sáhla, fakt to jsou mydlinky…to prostě poznáš na ruce, jestli je ta voda čistá nebo mýdlová…

• Citovat
  • Upravit
14637

@Miška29 Ano, výrobci pochopitelně záměrně několikanásobně nadsazují doporučené dávkování. Jinak by ti ten prášek vydržel moc dlouho - jako mně. :mrgreen: Já to nijak nepočítám, sypu to tam odhadem i dle množství prádla. A dávám ho dost málo, přesto pere pořád stejně.
Takže ženy, nebuďte hloupé a sypte to tam opatrně - nemá smysl vykydat půlku pytle na patery ponožky, větší zázrak se stejně konat nebude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
11.12.13 19:05
@werunkaw123 píše:
@Jitka1976 výtok máte do pračky jo? :lol: nechci rýpat, ale jak to vypadá? :lol:
:mrgreen: Blbě to vypadá…zas mi jde ruka napřed před mozkem… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
11.12.13 19:05

Chtela napsat do vany

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
11.12.13 19:06
@Krkael píše:
Prasek neodvazujes ale pradlo jo? :roll: ucitelka no :zed: :mrgreen:

Prosim tě…to je přece jasný…vezmu váhu…samo tu kuchyňskou…osobní nemám už 10 let, nejsem masochista… :roll: vemu fusku…zvážím…spočítám kolik fusek je do 5 kil a hotovo…no né??? :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
14090
11.12.13 19:07
@Litta píše:
@Miška29 Ano, výrobci pochopitelně záměrně několikanásobně nadsazují doporučené dávkování. Jinak by ti ten prášek vydržel moc dlouho - jako mně. :mrgreen: Já to nijak nepočítám, sypu to tam odhadem i dle množství prádla. A dávám ho dost málo, přesto pere pořád stejně.
Takže ženy, nebuďte hloupé a sypte to tam opatrně - nemá smysl vykydat půlku pytle na patery ponožky, větší zázrak se stejně konat nebude. :mrgreen:

Moudro dneška… napíšu si to na pračku :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
11.12.13 19:08

Pokud peru zpocene obleceni, rucniky, povleceni atd…tak podle oka tak normalne.Ale pokud je pradlo spinave davam vic. Jinak to nemerim :) zalezi taky jak silnej je praci prasek. Takze asi tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.12.13 19:08
@KackaDoup píše:
Chtela napsat do vany

to nám určitě všem došlo :P Já jen kdyby to náhodou někomu nedošlo :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný