Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Jdu si k Vám pro radu
Chtěla bych si pořídit nějaký rozprašovač na olej, ale chci vědět zkušenosti, než nějaký pořídím.
Vyhlídla jsem si jeden od Tescomy, ale v recenzích jsem se dočetla, že „nerozprašuje“, ale stříká proud a to nechci.
Máte doma nějaký a jste s ním spokojené? Tak sem s ním ![]()
Děkuji ![]()
Olej ani logicky rozprašovat nelze, je to emulzní kapalina…takže asi nepochodíš
Ahoj, já mám– nějaký obyč a funguje dobře… nálepka dole má napsáno Ernesto..ale netuším, jestli je to značka či co.:) dostala jsem v sadě i s rozprašovačem na balsamiko..
@pannda píše:
Tak v těch recenzích bylo, že se jim rozpráší, ale až třeba po třetím zmáčknutí. Je mi jasné, že z toho nebude rozprašek jako u vody.
@Selfi píše:
Ahoj, já mám– nějaký obyč a funguje dobře… nálepka dole má napsáno Ernesto..ale netuším, jestli je to značka či co.:) dostala jsem v sadě i s rozprašovačem na balsamiko..
Ernesto je začka z Lidlu, byly tam v akci cca tak 2-3m zpět
Já mám od Tescomy, někdy rozprašuje, někdy je to takový proud. Asi podle teploty oleje, když je z chladu - ze špajzu - tak je to ten „čůrek“ (teď jsem to šla zkusit - zmáčkla asi 10×, ale nerozprašuje. Ale někdy ano, asi když je to při pokojové teplotě nebo co.
Mám z Lidlu - byl to balíček dvou kousků, ale taky jen „cíká“ a nerozprašuje ![]()
@Rampepurna píše:
Mám z Lidlu - byl to balíček dvou kousků, ale taky jen „cíká“ a nerozprašuje
jj „cíká“, když na to zapomenu tak se to od plechu odrazí a lítá to všude ![]()
Máme to hlavně v létě na gril ať netaháme celou pikslu oleje, na doma nic extra
@klarisk Já to chci na saláty. Když to tam dávám přímo z láhve tak se to špatně „rozprostře“ a je toho zbytečně moc. A vzhledem k tomu, kolik jsem dala za ten olivový olej, si nemohu dovolit tak „cébrat“ ![]()
@AngelLilly KOLIK ![]()
a nežlukne a neoxyduje časem?
já jsem pro všechno sežrat co nejdřív, hned a naráz ![]()
@AngelLilly no nás kdysi ve škole učili že olivák na rozpuštění vitamínů (či co) stačí fakt jen pár kapek což z rozprašovače není. To je chvilka cviku jak to nakapat nebo to dej na lžičku a z ní to nakapej. Jo a ten rozprašovač má po pár použití tendenci být „umatlaný“ což mi vadí pak ho brát do ruky nebo ho před tím umýt…
@Rampepurna píše:
@AngelLilly KOLIK
a nežlukne a neoxyduje časem?
já jsem pro všechno sežrat co nejdřív, hned a naráz
100 kun ![]()
@klarisk právě stačí jen troška
tak ještě popřemýšlím a uvidím ![]()
@pannda píše:
Emulze je směs dvou kapalin, třeba voda a olej. Olej je olej, ne?
Nezkoušel někdo dát olej do umytého dávkovače třeba od nějakého spreje na vlasy? Třeba to má nějaké jiné „otvory“
a rosí to místo cíkání… teda mě to napadlo až teď a to mám ty dávkovače vymyté na cokoli někde v šuplíku…