Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tvůj přítel je doopravdy držák. Teď už s tím nic nenaděláte, i kdyby to byl průšvih, jako že není. Na vyskakování to nebude, ale na slušné živobytí ano.
No asi se s tím dá vyžít, ale z mého pohledu je to málo. Ale to byste nemohli mít mimčo nikdy.
To platíte jen byt? Co telefony, auto atd.? Jinak každý má tu laťku jinde, ale na děti se dají sehnat v bazaru věci za hubičku, stejně to mají vždy jen na pár týdnů/měsíců.. A i na jídle se dá ušetřit, napiš si jídelníček na týden a plánuj si nákupy.
Ježiši úplně v pohodě… my byt platili 9500,– a žili jsme z 18 tisíc. Sice žádný rozhazování ale dalo se to. Uvědomte si, že miminko ze začátku skoro nic nepotřebuje. Já dala za syna max 2000 měsíčně a to jsem nekojila, takže většina peněz padla za UM. Co by chtěl přítel jíst? Kaviár…? to byste museli hodně utrácet, abyste z 24 tisíc nevystačili.
Tak záleží na tom, jak moc utrácíte
Někdo vyžije s málem, někdo si žije na vysoké noze a nestačilo by mu to. Tak si spočítejte náklady, pojistky, telefon, povinné ručení+byt a kolik vám vyjde. Tak jestli z toho dělá tragédii, tak si to měl spočítat dřív a ne tě tím stresovat před porodem. ![]()
Tak at si najde druhy job
mame to stejne, sice nizsi prijem ale i nizsi naklady na bydleni, co poradit- sezen si po porodu brigosku, vem si kratsi rodicak…my pak za 2 roky planujem jeste jedno takze to mam takhle nastaveny…a hlady neumrem
Tak já žiju na vesnici nájem 2260kč. A ségra ve městě 15000kč. Je na rodičáku. Chlap má těch 25 někdy 30tis a zvládají to docela. Proto do města nejdu ani náhodou. Tak šílené nájmy.
Myslím že to je celkem slušný..spousta rodin má míň, a 2 hladový krčíčky
Auto nemáme. Bydlíme v centru, takže pro nás se ani nevyplatí a to, že 3× do roka jedeme na hory a 1 za mesíc 50km k rodičům, na to auto nepotřebujem
s telefonama se vejdeme do cca 2000. Žadné další vídaje nemáme.
@mejdylko Je to jsi mě ted uklidnila
Přítel je prostě zvyklej, alespon 3× do týden si obědnávat jídlo. Denně si kupuje (podle mě blbosti) ke svačině. On utrácí hodně, ale po porodu chci zařizovat nákupy radsi sama, takže se toho zase tolik nebojím, ale on začel být hysterickej, jako malé dítě
Hold se budeme muset uskromnit.
Bohužel, kdyby jsme to měli brát, tak že na dítě nemáme, tak bychom ho neměli nikdy. Jestli se někdy příteli zvedne plat, tak to opravdu horentní cena v jeho zaměstnání nebude
@Anonymní píše:
Ahoj. S přítelem jsme ted vedli takovou debatu o penezích. Já jsem momentálně na neschopence, ale stejně si ještě zvládnu prividělat 3-4tis doma. Dosavad jsme si žili docela dobře, ale s příchodem mimča, které za nedlouho čekáme má přítel obavy, že to finančně nedáme. On má plat cca 17tis + rodičák 7600 (co bude) Byt platíme 10tis. Zbytek by zbýval na ty ostatní veci. Zdá se vám to málo? Vážně jsem už z toho neštastná, protože já to vidim optimisticky, ale on z toho děla tragedii, že nebudem mít ani co jíst
Dá se to, ale není to na vyskakování. Můj bere 16 a já mám rodičák 5. Nájem platíme 10.
@Anonymní píše:
Auto nemáme. Bydlíme v centru, takže pro nás se ani nevyplatí a to, že 3× do roka jedeme na hory a 1 za mesíc 50km k rodičům, na to auto nepotřebujems telefonama se vejdeme do cca 2000. Žadné další vídaje nemáme.
@mejdylko Je to jsi mě ted uklidnilaPřítel je prostě zvyklej, alespon 3× do týden si obědnávat jídlo. Denně si kupuje (podle mě blbosti) ke svačině. On utrácí hodně, ale po porodu chci zařizovat nákupy radsi sama, takže se toho zase tolik nebojím, ale on začel být hysterickej, jako malé dítě
Hold se budeme muset uskromnit.
Bohužel, kdyby jsme to měli brát, tak že na dítě nemáme, tak bychom ho neměli nikdy. Jestli se někdy příteli zvedne plat, tak to opravdu horentní cena v jeho zaměstnání nebude
na jídlo jdeme jednou za měsíc a to na čínu, kde necháme max 250 Kč. Jídelní lístek si dělám na týden do předu a podle toho vařím. Jezdíme jednou za týden na nákup a pak dokupuji jen pečivo. Máme 1200 Kč na týden se vším i s drogérii + 200 kč ajíkovo mlíko na týden. Svačiny nedělám má jídlo v práci za 600 Kč měsíčně. Auto nemáme, bydlíme ve městě, takže všude busem nebo pěšky. Není to problém fakt ne, ale musíte si pozměnit standarty, hlavně teda přítel, jinak opravdu nevyjdete. Finance spravuju já a máme vše na jednom účtě ![]()
Myslím, že hodně rodin má i menší měsíční příjem a výdaje ještě větší. Asi by se měl partner nad seboou zamyslet, co je důležitější-jeho pohodlný život nebo vaše mimi.
@Anonymní píše:
Myslím, že hodně rodin má i menší měsíční příjem a výdaje ještě větší. Asi by se měl partner nad seboou zamyslet, co je důležitější-jeho pohodlný život nebo vaše mimi.
Taky si myslím. Odpustit si pár zbytečností a jeto.
Ahoj. S přítelem jsme ted vedli takovou debatu o penezích. Já jsem momentálně na neschopence, ale stejně si ještě zvládnu prividělat 3-4tis doma. Dosavad jsme si žili docela dobře, ale s příchodem mimča, které za nedlouho čekáme má přítel obavy, že to finančně nedáme. On má plat cca 17tis + rodičák 7600 (co bude) Byt platíme 10tis. Zbytek by zbýval na ty ostatní veci. Zdá se vám to málo? Vážně jsem už z toho neštastná, protože já to vidim optimisticky, ale on z toho děla tragedii, že nebudem mít ani co jíst