Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mně to přijde málo. Ale jak píšou holky, musíte vy vědět, jak nákladný život máte.
No je to hodně málo, ale záleží na Vás, zase když nemáte auto apod, tak si myslím že to dáte v klidu ![]()
@Sněhurka a nelinka my teď máme příjmy jako oni, platíme 11 byt, 1000 net a mobily, 6000 jídlo, 1500 mlíko+plíny+drogérie prcek a to je všechno. Půjčky nemáme, auto nemáme, naučili jsme se šetřit a je to v pohodě. ![]()
Jsem ráda, že se to zvládnou prostě dá
Jsem, tak nějak od přírody skromnej člověk. Dřív jsem se moc uskromnovat nemusela, ale stejně sem pořád setřila a přisla mi hloupost vyhazovat peníze, za veci co se mi sice líbí, ale dají se sehnat i levněji. Uskromnit se přítel bude muset stoprocentně, protože jinak bych ho musela nakopat do zadku
![]()
Já mam 9 tis rodičák, přítel 13 tis plat.
Nájem 8000,–
půjčka na auto 3500,–
Net 400,–
Paušály 600- 1000,– ( když přítel volá do zahraničí )
22 000,– celkem - cca 13 000,– mesicní náklady, které už nijak nezkrouhnu.
Máme 9000,– na mesíc.
Jsme dva dospelý a 8 mesiční mimčo.
žijem, neumřeli sme ![]()
P. s : ale je pravda, ze jsem musela zrusit vsechny pripojisteni, pojistky, sporeni.
Pac jinak bychom vazne jedli hlínu ![]()
Já byla celý těhu na neschopence, takže ani nebylo kde dělat rezervy.
Měli sme příjem ještě míň, a zvládla jsem sehnat i výbavu na malýho ![]()
@patricie2014 Přesně tak, raději nebudu zmiňovat jaký máme rozpočet my, protože to by asi někteří nepobrali, ale naše malá nestrádá a ani nebude je to jen o tom, omezit své vlastní potřeby..
To vam po zaplaceni bytu bude zbyvat 14600 na vsechno ostatní? šmarjá zenska kolik bys chtela?
to je dostacujicí
je potreba to rozvrhnout a hotovka. Jeste usetrite na dovcu ![]()
@zizalkaaa No já nic, práve si myslim, že to stačí. To přítel malinko začal šílet( upřímně kdyby nekdo videl ty jeho každodenní nákupy
) Radsi si už pro všechno chodim sama, když mužu. Protože vec co stojí 30kč, tak on je schopnej sehnat za 2 stovky a jak to dela to nevím ![]()
@Anonymní píše:
@zizalkaaa No já nic, práve si myslim, že to stačí. To přítel malinko začal šílet( upřímně kdyby nekdo videl ty jeho každodenní nákupy) Radsi si už pro všechno chodim sama, když mužu. Protože vec co stojí 30kč, tak on je schopnej sehnat za 2 stovky a jak to dela to nevím
ja to znam kdyz jdu nakupovat s nim je to strasne. rikam mu, doma vsechno mame koupime jen rohliky…hm to urcite kdyz jdu s nim
nevim, jestli si to ti chlapy neuvedomuji ![]()
Pritel bere 17000 + ja rodicak 7100. Naklady na bydleni, slozenky a dluhy z dob minulych +/- 18000. A zijem. Neni na rozhazovani, ale da st to zvladnout ![]()
AK
Mě to přijde málo pokud nemáte nějaké rezervy. Žít z výplaty do výplaty jde pokud nepřijdou nečekané výdaje což je pak velký problém.
@Anonymní píše:
@zizalkaaa No já nic, práve si myslim, že to stačí. To přítel malinko začal šílet( upřímně kdyby nekdo videl ty jeho každodenní nákupy) Radsi si už pro všechno chodim sama, když mužu. Protože vec co stojí 30kč, tak on je schopnej sehnat za 2 stovky a jak to dela to nevím
tak u vás je spíš problém přítelovo vyhazování peněz než to, že byste měli špatný příjem, že?
A co k tomu řekl? On jen šílí, že budete mít málo, nebo je taky schopný se zamyslet nad tím, že utrácí za kraviny?? A hlavně, je ochoten se toho vzdát?
Jedna věc je, že by měl, druhá jestli vůbec chce a dokáže to…
Jinak, co se týče těch nákupů, tak můj je to samé. Minule jsem ho poslala pro 3 papriky, 4 mléka, nějakou šunku a pečivo. Přišel domů, měl tam navíc nějaké brambůrky a čokošku a jen nechápavě kroutil hlavou, že platil 450 kaček!
Jsem málem odpadla
Prý nevěděl jaké, tak vzal od všeho to nejdražší ![]()