Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, prosím o radu. Chceme si koupit kuchyň míry jsou 2.6m-2.1m, máme jeden návrh a vypočítali nám to na 95tis. i se spotřebiči. Chci se zeptat je to moc nebo je to dobrá cena. Nás ta cena docela zaskočila, počítali jsme nebo si spíše přáli aby byla nižší, tak nevíme. Prosím moc o info. a radu, kde sehnat krásnou kuchyň za celkem přijatelnou cenu, už jsme zoufalá. ![]()
Mě to teda moc přehnané nepřijde. ale záleží, jaké a kolik tam máte spotřebičů, jaké máte výsuvy, zda jen skříňky nebo šuplíky apod…
A kde ste si to nechali spočítat? co máme zkušenost, tak levnější je soukromý truhlář, než studio..my si spotřebiče koupili sami.My máme kuchyň 8m zhruba a stála nás před dvouma rokama 53 tisíc bez spotřebičů.
A pokud si chceš porovnat cenu, zkus se třeba podobou sestavit na stránkách Ikea, která má ceny celkem přijatelné a uvidíš, o kolik se ta „vaše“ kuchyň liší od průměrné kuchyně (protože cena Ikea kuchyně mě přijde jako takový zlatý střed)
Podle mě to není moc, ale prostě záleží na tom jaký jste si vybrali materiály a spotřebiče, tak tady máte asi spíš levnější. Zkus dát poptávku více truhlářům, nebo Ikea.
Ahoj, zalezi za kolik mate spotrebice. My jsme si nechavali kuchyn na miru 2,7×1,9 a vysla nas na 41000 po kamaradske sleve. Spotrebice jsme nakoupili za cca 40.000 a to bez mycky. Take zalezi, kde si tu kuchyn objednavate a na kvalite materialu. Jinak si srovnej cenu spotrebicu na internetu, kuchynska studia maji tendenci a to mluvim ze zkusenosti hodne navysovat cenu za spotrebice.
@gabkalezakova Ahoj. Řekla bych, že je to odpovídající cena. My máme účko (2,40×2,10×2,10) s myčkou, sporákem, troubou, ledničkou a platili jsme cca 120 tis. Je teda také dělaná na míru. Sektorka poskládaná z Ikei nebo Kiky by ale možná vyšla levněji. A taky záleží na spotřebičích… kdybych vybírala ty nejlevnější, patnáct tisíc bych určitě ušetřila.
Bab.
Opravdu moc záleží na materiálech, lesk - mat, jaký přesně apod. Každopádně šikovný stolař je minimálně o 30 % levnější než kuchyňské studio. Ale na spotřebičích holt neušetříš. Cena mi ale přemrštěná nepřijde.
@gabkalezakova Ještě mě napadá, že rozdíl může být i v použitém materiálu. Platili jsme například za kvalitní pojezdy šuflat. Dají se sehnat o půlku levněji, ale po zkušenostech známých jsou po pěti letech zralé na výměnu. Tak zvažujte.. my dva jsme docela hodně „vařiví“, takže jsme chtěli opravdu kvalitní kuchyň.
Bab.
@gabkalezakova Abys měla srovnání, nech si určitě udělat alespoň jeden další návrh (nebo radši dva). Jinak spotřebiče ti můžou dělat i půlku ceny, záleží, co v tom všechno máte. Pak taky jestli v tom je dřez, baterie, koš a osvětlení. Pokud vám tam dali kvalitní pojezdy, tak to je taky pěkná pálka. A hlavně se zkuste i zeptat na reference, ono zase na druhou stranu, jiná nabídka může být mnohem levnější a pak tam budete mít dvířka namontovaná na křivo, panty, že dvířka nepůjdou vůbec otevřít a nějaké šmejdské pojezdy a můžete z toho být ještě nešťastní.
Me to nepřijde moc, ale opravdu záleží na hodně věcech. Jak píší holky - materiálky, spotřebiče…
V rodině máme kuchyň, která stála sakumprásk cca 350 tisíc ![]()
Zkus paul, mají tam 40% slevy..My si tam nechali udělat kuchyn se stejnýma mírama jako máš ty a vyšla nas na 35000 s tou slevou, jinak by vyšla nějak přes 60000 takže jsme rádi že jsme dost ušetřili… ![]()
My jsme dělali komplet novou kuchyň loni a dali jsme něco přes 90 tis. i se spotřebiči (mikrovlnná trouba, trouba, varná deska a digestoř, myčka).
Máme 3×1,5m tuším.
Jo a byla k tomu i ta zádová deska (místo obkladů), osvětlení, dojezdy, dřez, baterie, příborník a samo práce)
Tak to je super, moc vám všem děkuji za info. a super rady, docela jste mě potěšili. Ještě zadáme návrh někam jinam a uvidíme, snad vybereme. ![]()