Kolik za kuchyň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10337
7.12.13 22:10

My máme kuchyň za cca 40000kč a spotřebiče za 60000kč. Mírami je cca 2m×3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.12.13 22:15

Mně to teda nepřijde moc

Příspěvek upraven 06.02.14 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.12.13 22:19

Tak to jsi ve stejne situaci jako my, taky jsme doufali, ze bude levnejsi… Mame kuchyn do L (3m a 2m) + vysokou skrin kde bude trouba a mikrovlnka a jedna sesikmena. 70 tis bez drezu a bez spotrebicu. Jen dvirka pry stoji 20tis. Je to manzeluv kamarad, tak pochybuji, ze by cenu zamerne srouboval vys. mame celkem 8 ks suflat, kam se budou davat kvalitni pojezdy (cca 900,– jeden suplik pry) zbytek blum, je drahy ale zase vydrzi… plus nejaky ten kos a pribornik a ja nevim co. Spotrebice jsem vedela, ze neupustim od kvalitni mycky a ze chci indukcni desku, kde jdou spojit dve plotynky do jedne..a zaroven jsem nechtela jit do neznamych znacek. Takze mycka, deska, trouba a digestor cca 40 tis. Granit.drez Schock cca 9 tis. Myslela jsem, ze me omejou…ale…koupelky vysly taky tak…usetrim nekde jinde snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
7.12.13 22:31

My jsem teď kupovali novou kuchyň v IKEA, cca 3,3 na 3,2m + dvě vysoké skříně (jedna na lednici, druhá na troubu a mikrovlnku), dále jsme u nich koupili digestoř, troubu, mikrovlnku a indukční desku) - cena nějak kolem 70t. Zvlášť jsme kupovali myčku a lednici - 35t. Nejsou v tom obklady za pracovní desku a desku budeme mít od truhláře, počítám tak do 8t. Dřez v ceně linky, baterii zatím nemáme. Cena vaší kuchyně mi přijde přijatelná (ale jak už holky psaly, zálěží na materiálech atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
7.12.13 22:33
@jan.ny17 píše:
Myslela jsem, ze me omejou…ale…koupelky vysly taky tak…usetrim nekde jinde snad…

Bylo by to fajn, ale myslím, že jinde taky neušetříš :roll: Já si totiž na všechno řeknu: „Ale máme to zase třeba na celý život…“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.12.13 22:41

@Denčii Ale jo, ja to myslim ve smyslu, ze treba sedacky mame sice pres 20 let stare, od rodicu, ale dodneska bezproblemove, jen nechame precalounit a muzou slouzit dalsich 20 let… vinyl dame jen do kuchyne a obyvaku, zbytek zatim koberce… skrinky v koupelnach zatim nebudou a tak:-D jasne ze casem do toho ty prachy vrazim…ale setrit ted na kuchyni kvuli tomu ze jsem cekala nizsi castku asi nebudu…po nekolikadennim uvazovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
7.12.13 22:53
@jan.ny17 píše:
@Denčii Ale jo, ja to myslim ve smyslu, ze treba sedacky mame sice pres 20 let stare, od rodicu, ale dodneska bezproblemove, jen nechame precalounit a muzou slouzit dalsich 20 let… vinyl dame jen do kuchyne a obyvaku, zbytek zatim koberce… skrinky v koupelnach zatim nebudou a tak:-D jasne ze casem do toho ty prachy vrazim…ale setrit ted na kuchyni kvuli tomu ze jsem cekala nizsi castku asi nebudu…po nekolikadennim uvazovani

Tak to jo. Hlavně by to byla hloupost, pokud si něco pořizuješ nové, tak to fakt vybrat dle představ (samozřejmě s ohledem na finanční možnosti, můžu mít dobrou kuchyň jako za 100, tak i za 300t.), protože si pak při každém vaření „vyčítat“, že kdybych připlatila 500, tak to mohlo být lepší, bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
7.12.13 23:17

Kuchyňskou linku máme 2,6 na 3,6 je do L. bez spotřebičů stála 40 tisíc. soukromý truhlář je levnější než studio, máme i kvalitnější desku (takovou hrubší). oslovte víc truhlářů plus studio, oni jdou často s cenou dolů když řeknete že máte levnější nabídku. taky hodně záleží co za skříňky chcete. drátěný program bývá dost drahý, dorazy na šuplíky a dvířka jsou taky mastný…
my máme drátěný otočný systém, dorazy na šuplíkách a dvířkách (aby nebouchaly a dovírají se samy), silnější desku, a dorazy na rohových skříňkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
7.12.13 23:24

Asi 14 dní máme novou kuchyň tvaru „L“ 2,7×4 m. Ta delší strana je bez horních skříněk. Bez spotřebičů, dřezu a baterie nás vyšla na 96 tisíc. Na něčem lze ušetřit na něčem bych nešetřila. Ušetřit můžeš na materiálu, místo lesklé bílé, jsem zvolila světlé lamino, ale třeba na kování jsem šetřit nechtěla. Nesmírně drahé jsou šuplíky, pokud chce člověk ušetřit, musí jich mít co nejméně, nemusí být dvířka a šuplíky s dojezdy, ale běžné zavírání, rohové skříňky můžou být jen s policemi nebo drátěným programem, ale ten už stojí třeba 8000 Kč na jednu skříňku. Takže je to různé. Dala bych si poptávku ještě jinde, ale zkontrolujte si, jestli Vám cení stejné věci a stejnou kvalitu (viz např. to kování). Nebo pokud je Vámi oslovený truhlář šikovný a chcete jeho, jen se Vám nezdá cena, tak to s ním proberte, kde se dá ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
7.12.13 23:52

My mame kuchyn asi 4 roky, rozmer do L 2,8 a 3,0 mam vrchni skrinky az do stropu, vysla nas na 65 + spotrebice 35 (lednicku a mikrovlnku uz jsme meli) + 5 ruzne doplnky - svetla, tyce, hacky, priborniky,…
Delal nam to truhlar na zakazku na miry, vse pekne od rohu do rohu, zadne skviry. Jo a misto dlazdic za linkou mam ten stejny povrch jako pracovni deska, tak i to je v cene.
Tva cena mi prijde v pohode, ale urcite zkus poptat jeste jinde a ceny porovnat. A pozor, nekde neni v cene montaz a doprava a to pak muze naskocit i o 10 tisic takto se napalila znama :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.12.13 07:52

@gabkalezakova Prosím, hlavně nechoďte do Oresi, je to polská kvalitka, fakt hrůza :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.12.13 08:31

My máme kuchyň na míru rohovou skoro 7 m a se spotřebiči(digestoř, myčka, mikrovlnka, sklokeramická deska, trouba) jsme platili 100tis.
ale záleží z čeho to máte složené, jestli v tom máte nějaké drátěné programy, vestavěný koš a tak to pak ta cena narůstá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
8.12.13 08:34

@Lenja17 no prave. a spotrebice to je upne kategorie sama pro sebe. koupis treba troubu za 5 tis ale i za 15 a vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.12.13 08:53

@jan.ny17 no já třeba mám zrovna troubu za těch 5 tis. :) nechtěla jsem žádnou digtální se sto funkcema a máme i obyč mikrovlnku ale zase jsme nešetřili vůbec na mičce a nejvíc jsme dali za lednici..ale ta není součástí linky a korpus taky máme jednoduchý ale máme drahé kování, dojezdy, koš, silnější desku a nechali jsme si udělat i parapety stejné jako desku linky na obou oknech
prostě svou kuchyni muluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
8.12.13 09:05

@gabkalezakova My máme kuchyň za 108 tis. a je v tom digestoř, indukční deska, trouba, mikrovlnka, myčka, vše vestavěné. Pak osvětleni pod linku, zásuvky a vypínač spec. pod skříňkama, otočný karusel v rohové skříňce, výsuvný karusel ve velkém šuplíku, vestavěný příborník, odpadkový koš a granitový dřez. Jo a parapet na třetí okno. Linka je do L dlouhá 6 metrů a nad 2,5 m jsou horní skříňky. Na konci linky je panel s mikrovlnkou a troubou…fotky jsou ze dne montáže, ještě neměli namontované všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný