Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
asi se to bude zdát jako hloupý dotaz. nicméně i přesto se ptám ![]()
pokud stelete postel a nemáte ulož. prostor pod postelí, kam ukládáte peřiny? ani nevím, jestli ještě existují peřiňáky. vadí mi peřiny v posteli, i když jsou ustlané, tak bych to chtěla nějak vymyslet.
a ještě jeden doplňkový. jaký máte přehoz přes postel? klidně prosím o tipy.
Předem díky za odpovědi.
Nedávám nikam, ustelu a nechám na posteli. Ono se i nedoporučuje dávat peřiny někam do úložných prostorů, aby mohly dýchat. Přehoz taky nemáme. ![]()
A jinak úschovna na peřiny je třeba tady http://www.idea-nabytek.cz/…viny-145-buk?…
Taky stelu na posteli, ale složím peřinu na úhledný balíček o rozměru polštáře a dám buď na polštář nebo do nohou postele, takže je pak skoro celá postel volná a úhledně poskládaná. Přehoz nedávám - nelíbí se mi to a je s tím zbytečná práce.
@mila.dka1 píše:
Taky stelu na posteli, ale složím peřinu na úhledný balíček o rozměru polštáře a dám buď na polštář nebo do nohou postele, takže je pak skoro celá postel volná a úhledně poskládaná. Přehoz nedávám - nelíbí se mi to a je s tím zbytečná práce.
Přesně, stelu úplně stejně ![]()
My nesteleme. V posteli pořád někdo z nás je, pracujeme na směny, chodíme si odpoledne nepravidelně lehnout, koukáme v ložnici na tv, nebo tam chodí spát psi, takže si o mě někdo může myslet, že jsme prasata - bohužel, u nás se v ložnici stále něco děje a nemá smysl stlát
. Pokud přijde návštěva, tak se do ložnice zavře, tam nám nikdo nemá co lézt
. A když už ustelu, tak peřiny nechávám na posteli - v úložných prostorech mám jiné peřiny, ve kterých nespíme.
Peřiny nechávám na posteli a přes to vždycky přehoz, mám dva, jeden lehčí Indhira z Ikei a druhý takový luxusnější prošívaný, tak to střídám. Bez přehozu se mi postele nelíbí a navíc je to takhle i čistotnější, protože na postel si třeba někdy odkládám oblečení než ho dám do skříně apod.
@mila.dka1 píše:
také takhle stelu a jsem spokojená. Přehozy taky nepoužívám, přijde mi to zbytečné ![]()
@adeeelia
peřiny stelu na postel, máme každý svojí tak napřed dám manželovu a na ni moji, rovně na šířku postele, nedávám to napůl, jak se dřív stalo jednu peřinu na jeho stranu a jednu na moji, takhle se mi to líbí víc
Nám by se do pokoje i šikl nějaký přehoz, docela by ho to oživilo, ale vadí, jak na to sedá prach.
Nesteleme
dokud to jde, tak vyhazuju peřiny na balkon aby večer voněli vzduchem
a jinak na to prdím. jsem bordelář
a mám doma horší věci než neustlanou postel. přítel je sice pořádkumilovný, ale nic po mě nevyžaduje. raději si poklidí sám (protože já bych to udělal špatně
)a po mě chce abych dobře uvařila (což dělám ráda) a vyprala.
no ale! viděla jsem u kohosi, že si dával peřiny do skříně, když neměli peřiňáč ![]()
@janicka.ocet ale ten prach ti sedá na peřiny, když tam nemáš přehoz, ne?
Já stelu takto jako na fotce bez přehozu, pokud jsou peřiny dvě stala bych to stejně. Přehoz nedávám. Ovšem říkat dětem ať neskáčou po těch ustlaných postelích je jak sypat hrách na zeď ![]()
@lucka.Kr píše:
Já stelu takto jako na fotce bez přehozu, pokud jsou peřiny dvě stala bych to stejně. Přehoz nedávám. Ovšem říkat dětem ať neskáčou po těch ustlaných postelích je jak sypat hrách na zeď
jo taky tak stelu, jen peřinu dám na opačne, že máme 180tku postel a to by zůstala škvíra a to se mi nelíbí, takže to dávám přesně takhle, ale tím širším na sebe