Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@adeeelia Ahoj, peřiny dám ráno vyvětrat do okna nebo je z něj jen vyklepu. Pak je „úhledně rozhodím“ po posteli, aby luftovaly. Polštáře „přeložím napůl“ a na ně a kolem porovnám malé polštářky. Přehoz nevedu.
Máme společnou peřinu (francouzkou), takže jenom přetáhnu přes polštáře a je ustláno ![]()
Kelsey: stelu stejně.
na léto máme francouzskou deku, takže ta se přes den jen zastrká za okraje a postel vypadá upraveně ![]()
Iveta: a, předběhla jsi mě
nám už je teď pod ní zima, tak se aspoň můžu těšit, až jí na jaře zase vytáhnu ![]()
@adeeelia my máme teplou péřovou peřinu (deka tomu jenom říkáme, protože výraz fr. peřina jsem nikdy neslyšela ![]()
@Allee píše:
@janicka.ocet ale ten prach ti sedá na peřiny, když tam nemáš přehoz, ne?
No to asi jo, ale přece jen když přehoz večer sundám, tak se ten prach zvedne do vzduchu, kdežto peřinu jen rozložím, tak to není tak hrozný..no nějak si to okecat musím ![]()
Aha, tak my máme dormeo, péřové to není..proto je nám zima ![]()
tamata:
![]()
Já stelu akorát když převlíknu povlečení ![]()
Pamatuju jak stlávala babička, peřiny složila napůl a uprostřed je nadzvedla, aby tam šel vzduch. Někde jsem i četla, že rozestlaná postel je nejlepší, ty složený a uklizený deky nevětraj. No, alespoň si mám svojí lenost jak zdůvodnit ![]()
@Allee píše:
@janicka.ocet ale ten prach ti sedá na peřiny, když tam nemáš přehoz, ne?
Jakej prach???
Co všechno děláš během dne v ložnici??
Ráno vstanu, ustelu, oblíknu a zavřu - vcházím minimálně za den, pak až večer…a jelikož nerada stelu, tak přehoz opravdu nepoužívám…ale stelu tak, aby deky větraly - žádné skládání a tk…
@Lenka512 tak já mám treba v ložnici dětskou postýlku, přebalovací pult… no a když jdu malou přebalit, občas skončíme i v té ustlané posteli… ![]()
@mila.dka1 píše:
Taky stelu na posteli, ale složím peřinu na úhledný balíček o rozměru polštáře a dám buď na polštář nebo do nohou postele, takže je pak skoro celá postel volná a úhledně poskládaná. Přehoz nedávám - nelíbí se mi to a je s tím zbytečná práce.
dělám to stejně ![]()
Tak to budem za divnu, lebo ja kazde rano dam von periny na balkon (ked neprsi teda) a na postel davam prehoz. Mam tento http://www.ikea.com/…ts/50229397/ v hnedej/bezovej farbe a som spokojna. Spalna vypada potom super uklizena.
@Lenka512 píše:
Jakej prach???Co všechno děláš během dne v ložnici??Ráno vstanu, ustelu, oblíknu a zavřu - vcházím minimálně za den, pak až večer…a jelikož nerada stelu, tak přehoz opravdu nepoužívám…ale stelu tak, aby deky větraly - žádné skládání a tk…
No vzhledem k tomu, že tam mám malé miminko a navíc žijeme v 2+kk, tak téměř vše - hrajem si tam, spíme, chodím ho tam přebalovat, oblíkat, lítá nám tam králík, máme tam skříně, do kterých si pro něco chodím..
Ja proste rozhodim periny at vetraji a je
Stlani do perinace vyzadovaly na intru
..po nejake dobe je prestalo bavit psat nam neustale vyhruzky
Nevim, prijde mi lepsi to kdyz uz, tak prehodit nejakou peknou dekou.