Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky máme v ložnici přebalovák a postýlku(na kterou se teda zatím přes den jen koukáme, bo dítě nutně potřebuje při usínání vozit v košíku
),takže tam taky občas zavítám a hlavně nezavírám dveře..to by byl ten byt moc malý ![]()
Složím (většinou… někdy to nějak nezvládnu - není čas, zapomenu) a nechám na posteli. Peřiňáky se určitě dělají, nebo mají lidi válendy s úložným prostorem a davají peřiny tam. Přehoz je taky dobré rešení…
Já nestelu, jen peřiny přehodím přes kraj postele. Postel by měla dýchat
![]()
@adeeelia píše:
Zdravím![]()
asi se to bude zdát jako hloupý dotaz. nicméně i přesto se ptám
pokud stelete postel a nemáte ulož. prostor pod postelí, kam ukládáte peřiny? ani nevím, jestli ještě existují peřiňáky. vadí mi peřiny v posteli, i když jsou ustlané, tak bych to chtěla nějak vymyslet.
a ještě jeden doplňkový. jaký máte přehoz přes postel? klidně prosím o tipy.
Předem díky za odpovědi.
já teda používám přehoz, mám tenhle
Rano vstaneme, prehodim perinu na pul, otevru okno a necham vyvetrat.
Potom perinu natrepu a rozlozim po cele delce postele i pres polstare - postel 160×200 perina 230×200.
Cele zakryju prehozem od matejovskeho. Je oboustranny na kazde strane jiny vzor. K tomu mam dokoupene ve stejne barve dva dekoracni polstarky ktere dam na prehoz.
Peřiňáky jsou prostě ohavné jednoúčelové bedny. Když je krásné stylové povlečení, je to ozdoba postele, která může esteticky ložnici pozvednout.
Poskládám peřiny na čtvrtiny, urovnám, přehodím dekou (ani nevím, kde jsem k ní přišla, ale je dostatečně velká, aby přikryla celé dvojlůžko). Pod postelí žádný úložný prostor nemám, na jakékoliv skříňky či peřináče nemám v ložnici místo, jsem ráda, že se tam vešly noční stolky.
edit: po opuštění lože peřiny vytřepu a nechám dýchat, před odchodem do práce skládám.
@tamata píše:
Tak jsem právě zjistila další věc, která se dělává… ale ne u nás doma
Peřináče jsou hnus. Hranaté obludy z levného papundeklu, co frčely za totáče.
Já mám přehoz od Matějovského (vzor autum bordó) a jsem z něj doteď úplně unešená - každé ráno si říkám, jak jsem ho dobře koupila
. Je prošívaný, výplň z dutého vlákna, lehoučký, a hlavně - dá se vyprat v pračce - prostě super
. (Já jsem tedy ale obecně na věci od Matějovského vysazená, i povlečení mají bezvadný)
@adeeelia u nas na periny pouzivame truhlu z etno obchodu, ale je to z duvodu ze spime na rozkladacim gauci a nemame jinou moznost. driv jsem jen normalne ustlala a nechala volne dychat
k otazce prehozu tech je v obchodech nepreberne mnozstvi, hlavni je aby byl dostatecne velky, tudiz plnil svou funkci
Nastlala bych na polštáře, jako opírací prostor. Ale chápu tě, taky to nemám ráda.
@Burj Chalifa píše:
Peřináče jsou hnus. Hranaté obludy z levného papundeklu, co frčely za totáče.
Tak určitě se dají sehnat i nějaké modernější nebo si přímo u výrobce nábytku nechat navrhnout na míru, jaký se bude líbit. Nemusí to vypadat, jak 30 let zpět.
My teda peřináč nemáme, příjde mi to jako zbytečný kus nábytku v ložnici (nemám ráda zbytečně moc nábytku), ale komu se to líbí proč néé
.
@Kelsey píše:
Tak určitě se dají sehnat i nějaké modernější nebo si přímo u výrobce nábytku nechat navrhnout na míru, jaký se bude líbit. Nemusí to vypadat, jak 30 let zpět.My teda peřináč nemáme, příjde mi to jako zbytečný kus nábytku v ložnici (nemám ráda zbytečně moc nábytku), ale komu se to líbí proč néé.
Furt je to krabice.Je tu někdo, komu se to líbí? ![]()
Nase ložnice je i dětský pokoj. trávíme tu celé dny takže stelu. rano peřiny rozhazu a poradne vyvětram. pak zastylam na dětskou postel všechny peřiny a dam přehoz přes manželskou jen přehoz. pote utiram prach a vysavam. pak jeste jednou poradne vetram. deti jsou ve vedlejsim pokoji. a pak po snidani uz jdou do pokojíčku. nastesti se to naucil i manzel kdyz ja jsem v praci a on s detmi doma. delame na smeny ![]()