Plíseň v hadičce od odsávačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lizzi
6.12.13 13:06

plíseň v hadičce od odsávačky

Zdravím všechny :mavam: a prosím o radu. Dostala se mi do hadičky od odsávačky plíseň. Synáček má rýmu a odsávám dost často, bohužel ale odsávačka propouští odsátou vodu a hleny do vysavače, tak vždy po odsátí propláchnu hadičku a nechám přehozenou přes okraj vany, aby proschla. Neproschne to ale dokonale, odsávám hodně často a ani se tam ten vzduch moc dobře nemůže dostat a dnes jsem uvnitř objevila dvě černé tečky plísně. Jak je odstranit? Napadlo mě propláchnout savem proti plísni a pak vyvařit.. :think: Poradíte? Děkuji! :kytka:

Příspěvek upraven 06.12.13 v 13:18

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
6.12.13 13:09

@Lizzi prostříknout savem, vyšťourat špejlí s vatou nebo uchošťourou (záleží, co tam dosáhne), vypláchnout vodou, vysušit na topení nebo ideálně na kompresoru :-).

Příspěvek upraven 23.10.14 v 18:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.12.13 13:10

@Lizzi Ja teda pouzivam jen tu obycejnou hadickovou odsavacku… Namacim do sava. Vzhledem na to, ze je to kus za par kacek nekdy proste vyhodim a koupim novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.13 13:10

@Lizzi existují dezinfekční tablety bez chloru - dají se sehnat v drogerii nebo i v lékárně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.12.13 13:12

Moc děkuju za rady!
@74paja my taky měli hadičkovou, ale Toníkovi po ní tekla krev z nosu, jednou jsem ji totiž zavedla příliš hluboko a od té doby je někde na skládce.. Navíc nevytáhne zadní rýmu..

• Citovat
  • Upravit
9548
6.12.13 13:14

No mi se taková ta obyčejná odsávačka hubní nepodařila nikdy odplesnivit, zkoušela jsem vše výše zmiňované, vždycky se plísen za chvilku vrátila.. kupovala jsem nové, stála kolem dvacky, to šlo. Pak jsem pořídila na vysavač a ta mi nezplesnivěla nikdy, asi jak je ta hadička tlustší? pořád jsme ji měla přehozenou někde na háčku v teple, aby vysychala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.12.13 13:17

@Iffka mě se to teďka stalo poprvé, odsávám už týden co hodinu, nemá to čas vyschnout, synáček má nos jak nedotaženej kohoutek..
jinak jsem to teda prošťourla tou špejlí, něco se mi podařilo vyšťourat, ale uprostřed mi ta špejle nedosáhne, tak na noc to prošplíchnu tím savem.. myslíte, že bych to mohla vyvařit? nezničím to?

• Citovat
  • Upravit
9548
6.12.13 13:20

Já bych to nevyvařovala, prolij to horkou vodou, to by mělo stačit, však to tahá z něj, ne do něj.. hračky se taky myjí savem a nevyvařují se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.12.13 13:22

OK, díky moc, musím počkat na noc, přes den je stále v pohotovosti.

• Citovat
  • Upravit
9263
6.12.13 13:37

Taky proplachuju savem a pak vyvařím v parním sterilizítoru a v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
6.12.13 13:59

Hlavně nenechávat v koupelně, pokud nelze pořádně vyvětrat! Mně se jednou chytla plíseň na hebký župan, který visel v koupelně na věšáku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
6.12.13 14:21

Co zkusit sterilizacni tablety Milton, maji je v tescu, tam jeplisen psana a das to jen do studene vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.12.13 19:20

Děkuju moc všem za rady, naštěstí jsem to vychytala hned, jak se to tam usadilo, takže jsem do toho nalila savo, nechala 10 minut a bylo po flíčcích. Pak jsem to prolila vroucí vodou. Bydlíme v paneláku, takže koupelna nevětrá, je to obecně problém, snažím se větrat v bytě co to jde a mám pořád otevřeno do koupelny.

• Citovat
  • Upravit
617
27.11.14 11:35

Ahoj, mam pujcnou odsavacku MM od medely a v hadicce je plisen, myslite zkusit proplachnout tim savem na plisne? Tou hadickou nejde mleko, jen vzduch, tak nevim…aby to spis nejak neuskodilo hadicce nebo pak to mliko nebylo citit…nicim to prostouchnout nejde, horka voda strikackou nebo vyvarenii nepomaha. Dik za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
27.11.14 11:48

:poblion:..tak to bych teda vrátila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat