Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, v říjnu mě čeká ivf a hormony s tím spojené. Mám nadváhu, ale snažím se zhubnout. Přibere se po hormonech opravdu tak moc? ![]()
Ahoj, já jsem přibrala asi jen 2 - 3 kg, takže v pohodě. ![]()
Přeji ať se zadaří ![]()
@Marcam Já přibrala 4 kg, ale měla jsem hodně vysoké dávky hormonů. Přeji hodně štěstí a vytoužené miminko brzy v náručí. Vím, že se to lehce říká (ale já si to dovolit můžu, protože mám také nadváhu, před IVF jsem vždycky statečně zhubla alespoň něco a pak to bylo za necelé 2 měsíce zpátky, ale váhu teď moc neřeš. Důležité je být v co největší psychické pohodě a těšit se na výsledek a naději, kterou ti IVF dá.
Ahoj, já asi 3 kg. Šla jsem z 82 na 85kg. Takže v den ET jsem měla 85kg. Nyní jsem 30+2tt a jsem na 98kg. Hodně štěstí ![]()
Já během IVF zhubla asi 3-4 kila
Neměla jsem vůbec chuť k jídlu díky těm hormonům ![]()
Hele nemusis jit ani na IVF, kolegyne v praci chtela otehotnet, tak poctive zobala Calibrum BabyPlan a behem pul roku mela 8 kg nahore bez hormonu.
@Marcam Já jsem ale přišla z porodnice s váhou před těhotenstvím - to znamená s těmi kily po IVF, teď jsem opět těhotná, tak uvidím, zda to zase bude takto. Každé tělo reaguje na hormonální léčbu individuálně, takže stejně musíš počkat, jak to budeš mít. Důležitý je ale především výsledek! Moc držím pěsti. Protože dítěti v náručí se nic nevyrovná!!!
@Anonymní píše:
@Marcam Jen pro zamyšlenou? jak je možné že tady každá druhá má PCO a skoro každá třetí jde na umělé? nepříjde vám to spíš jako bussiness klinik než opravdu zdravotní problém? všechno je v hlavě…
U nás byl problém, že manžel je po náročné onkologické léčbě, takže problém pouze v hlavě odstanit nešlo. A já byla ráda, že vůbec můžeme mít děti a že takové možnosti existují.
@Hanka1 píše:
Hele nemusis jit ani na IVF, kolegyne v praci chtela otehotnet, tak poctive zobala Calibrum BabyPlan a behem pul roku mela 8 kg nahore bez hormonu.
To bude tím, že vitamín B podporuje přibírání na váze ![]()