Kolik ovoce denně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik ovoce denně?
Milé maminky, dcerka bude mít rok a měsíc a konečně mi začala jíst čerstvé ovoce (předtím jen přesnídávky). Tím jsem ale zmatená, kolik toho má sníst. Předtím v přesnídávce měla až 200g, jenže udělat 200g čerstvého ovoce je děsně moc(např. půl banánu, jablko a ještě švěstka).
Kolik toho sní vaše děti a stačí jen jedna dávka ovoce denně? Malá dostává tak 100g čerstvého nastrouhaného ovoce k dopolední svačince (to vyjde tak na jednio jablíčko, či třičtvrtě banánu)a pak už celý den žádné ovoce nemá. Daly byste ještě nějaké ovoce nebo to stačí? Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Ebynka Neštuduj to tolik. Dávej, kolik sní a kdy bude mít chuť. V létě se mi roční cpal ovocem průběžně od rána do večera, v zimě o něj zase tolik nestál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevaz. kolik sni, tolik sni.
nasi jedli v tomdle veku cele. vetsinou snedli jeden kus ovoce ( hrusku, jablko, nerada davam banan) nebo misku jahod, ostruzin, boruvek, malin…dopoledne, dalsi odpo. nekdy chteli jeste, tak dostali. nekdy nechteli a nesnedli nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám stejně starou holčičku a ovoce nevážim, kolik sní tolik ji dám. Ovoce jí dávám do ruky, nastrouhané nejí, dopoledne třeba čtvrtku jabka, tři kuličky hrozna, odpoledne půl banánu, víc si neveme. Dávám i zeleninu rajče nebo okurku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý mi taky zbaštil v roce klidně 3-4 meruňky, 2 švestky a půl banánu (tehdy ještě mixlé, ale zmizlo to v něm jako nic).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka je starší, ale cca od roku má rano odšťavnenou šťávu z mrkve, jablka, hrušky. Dopoledne má ovocnou kapsicku, po spánku někdy šťávu z odstavnovace, banán a maliny nebo borůvky. Ty ona obvzlášť ráda. Je schopna za den sníst i 3 banány a 250g malin nebo boruvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ebynka píše:
Milé maminky, dcerka bude mít rok a měsíc a konečně mi začala jíst čerstvé ovoce (předtím jen přesnídávky). Tím jsem ale zmatená, kolik toho má sníst. Předtím v přesnídávce měla až 200g, jenže udělat 200g čerstvého ovoce je děsně moc(např. půl banánu, jablko a ještě švěstka).
Kolik toho sní vaše děti a stačí jen jedna dávka ovoce denně? Malá dostává tak 100g čerstvého nastrouhaného ovoce k dopolední svačince (to vyjde tak na jednio jablíčko, či třičtvrtě banánu)a pak už celý den žádné ovoce nemá. Daly byste ještě nějaké ovoce nebo to stačí? Díky!
Moc to řešíš:) Já dala celej banán nebo jablko a když chtěl ještě, dostal nášup:) Prostě co snědl, tak snědl. To samé s jakýmkoli ostatním ovocem. Dělám to tak dodnes, ovoce dostane co se do něj vleze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše decka jedli vždy víc, ovo.zel, jak měli. Neresim to. Jsem za to řada.
Ale podle norem třeba skolkove děti mají mít asi 6 hrstek ovoce, zeleniny denně, tak roční min.
Ovšem to by moje děti nerozdychali miluji čerstvé ovoce ve velkém.
Jsou doby kdy sní na posezení misku mandarinek, jindy zas třešně nebo jahody. Meloun jedli jak na běžícím pásu v létě.
Dávej podle chuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit