Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kitia1 píše:
Snažím se nesilet, jen chci být připravena. Na teplotu mu zabírá víc nurofon než Paralen, odzkoušeno v minulosti. Jinak ibalgin a nurofen má stejnou účinnou látku
Ano, Ibalgin a Nurofen maji stejnou ucinnou latku. Muze se stridat Paralen s Nurofenem, protoze maji rozdilnou.
@Kitia1 píše:
@Kriss Tina
Díky moc. Od rána 38,3,teď 39. Vždycky to na chvilku zabere (Nurofen) a pak to vylitne znova. Má zimnice, je spávý a už fakt nevím jak mu ještě pomoct. Zábal jsem zkoušela 3× na zápěstí a kotníky, hystercil, AIe možná i to trochu pomohlo… Chápu, není mu dobře, tak se nedivim, ale mám o něj strach. Navíc jsem nepojizdna. Kdy ev. volat záchranku nebo něco víc podnikat?
Da se to srazit ještě nečím? Třeba zábaly sprcha nebo tak něco? Četla jsem o tom, ale moc z toho nejsem moudra, protože všude pusou něco jinéhoJestli jo, tak jak?
Sprcha ne, ale zábaly ano. Dvakrát v životě jsem musela dělat zábaly synovi. Namočím ručník do chladnější vody - ne tak, aby zmrznul, až to na něj dám. Vyždímala jsem ho, kluka zabalila, přes ten vyždímaný mokrý ručník dala suchý ručník, strčila ho do postele a přikryla. Když to zteplalo, zopakovala jsem to. Teplota šla dolu.
Díky moc všem. Před devátou měl teplotu 37,7 po panadolu a octovych ponozkach. Už tu začal i pobíhat, povídal, snědl piškoty (krmil i psa
) a strouhane jablko plnou misku naredene čajem (moc nechtěl pít a tohle byla jediná možnost aby měl alespoň nějaké tekutiny), dostal krátkou teplou-vlažnou koupel a šel do postele, tak snad už to bude lepší. Samozřejmě ještě během noci radši budu kontrolovat teplotu. Snad už bude líp a nevylitne to zase zpátky…
Každopádně děkuji všem za rady a podporu.
![]()
@mackA159 nasemu zas nezabírá paralen a panadol, ale reaguje velmi dobre na nurofen ![]()
Holky, můj syn 14 měsíců má horečku. stridam nurofen a Panadol/paralen po 4 hodinách. ted jsem to ale zblbla a dala jsem čípek Panadol a po 4 hodinách sirup paralen
je to hodně zlé?
@Teplaky píše:
Holky, můj syn 14 měsíců má horečku. stridam nurofen a Panadol/paralen po 4 hodinách. ted jsem to ale zblbla a dala jsem čípek Panadol a po 4 hodinách sirup paralenje to hodně zlé?
Pravděpodobně není, ale hlavně mu ho už nedej potřetí. Kolik váží a kolik toho dneska měl?
@Havlova váží 11 kg ráno dostal sirup nurofen pak čípek Panadol a teď ten sirup paralen
@Teplaky píše:
@Havlova váží 11 kg ráno dostal sirup nurofen pak čípek Panadol a teď ten sirup paralen
A kolik si mu dala ml sirupu, jakou sílu čípku?
No bylo by fajn znáš gramaz toho co si dala… Ale denní max dávku jsi snad nepřekročila…paralen už dneska nedávej…
@Teplaky píše:
Sirup 5 ml a čípek 125 mg
To bude OK, denní dávku jsi nepřekročila a odstupem 4 hodiny už není tak hrozný. Dávej si na to bacha, ale teď by to mělo být OK.
Studené nohy, značí že horečka bude stoupat…stejně jako zimnice..