Kolik panadolu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
363
4.7.21 17:54

Kolik panadolu

Holky, prosím o radu. Kolik dáváte panadolu 4 letemu dítěti s váhou 20kg? Vím, že je tu něco rozepsane ale nevím, jestli je to dávka, kterou můžu dát několikrát denně nebo je to dávka na celý den. Dá se střídat s nurofenem po 4hodinach? Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37121
4.7.21 18:02

Na obale se píše 10ml na tu váhu. To je jednorázová dávka, s nurofenem to můžeš střídat po 4 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
4.7.21 18:20

@Kriss Tina
Díky moc. Od rána 38,3,teď 39. Vždycky to na chvilku zabere (Nurofen) a pak to vylitne znova. Má zimnice, je spávý a už fakt nevím jak mu ještě pomoct. Zábal jsem zkoušela 3× na zápěstí a kotníky, hystercil, AIe možná i to trochu pomohlo… Chápu, není mu dobře, tak se nedivim, ale mám o něj strach. Navíc jsem nepojizdna. Kdy ev. volat záchranku nebo něco víc podnikat?
Da se to srazit ještě nečím? Třeba zábaly sprcha nebo tak něco? Četla jsem o tom, ale moc z toho nejsem moudra, protože všude pusou něco jiného :nevim: Jestli jo, tak jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
4.7.21 18:23

@Kriss Tina
Jinak nechat vypotit nebo spíš na lehko obléct? Všude pusou něco jiného. Ale moc se Teda nepoti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
4.7.21 18:23

Znama snizovala horecku tak, ze napustila do vany vodu o teplote 38 stupnu. Dala do ni dite a nechala vodu pomalu vychladat. Neni to takovy sok jako zabal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
4.7.21 18:27

@Kitia1 při zimnici nechladit. Pokud je horečka ode dneška, tak hlavně nepanikařit, je to brzy, nejspíš by na něm nic moc nenašli a je klidně možné, že byste si druhý den výlet zopakovali. Nurofen je na krabičce poddávkovaný (ta obyčejná tabulka na krabičce).

• Citovat
  • Upravit
37121
4.7.21 18:29

Ma studené končetiny? Jestli jo to tak nedělej, ale jestli má horké i nohy, tak dej octové ponožky (smichas ocet a vodu a namocis do toho ponožky, nazujes je dítěti a dáš přes to ještě jedny tlusté ponožky). Jinak bych klidně dala chladnější vanu, ne studenou, třeba 35-36 stupňů a nechat si tam dítě chvíli hrát. Ale 38,3 bych nesrážela, až když je teplota přes 38,5. Jinak ať hodně pije a leží, dala bych deku ať se spoti. Ale takové teploty jsou u dětí běžné, kdyby to lezli přes 39 a nešlo to ani trochu dolů po lekach, tak volat pohotovost, jinak bych čekala a šla kdyžtak ve středu k Dr, dřív jak po 3 dnech teplot se stejně nemá nikam chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
4.7.21 18:36

Sleduj celkový stav dítěte, ne že se nikdy nechodí k lékaři dříve než po třech dnech.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
4.7.21 18:51

Když se roční dceri blížily horečky ke 40, soupla jsem ji za řevu do vlažné vody. A zhruba dvě minuty celou oplachovala. Pak jsem ji zabalila do ručníku a županu. Do 30ti minut horečka klesla. Voda nesmí být studená! Pouze vlažná- příjemná na dotek aby nedošlo k soku. Tělo se musí ochlazovat pomalu.. jinak se dávají zábaly do trisel. Střídá je nurofen s panadolem. Nurofen je na krabičce poddavkovany.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
4.7.21 18:55
@Kitia1 píše:
@Kriss Tina
Díky moc. Od rána 38,3,teď 39. Vždycky to na chvilku zabere (Nurofen) a pak to vylitne znova. Má zimnice, je spávý a už fakt nevím jak mu ještě pomoct. Zábal jsem zkoušela 3× na zápěstí a kotníky, hystercil, AIe možná i to trochu pomohlo… Chápu, není mu dobře, tak se nedivim, ale mám o něj strach. Navíc jsem nepojizdna. Kdy ev. volat záchranku nebo něco víc podnikat?
Da se to srazit ještě nečím? Třeba zábaly sprcha nebo tak něco? Četla jsem o tom, ale moc z toho nejsem moudra, protože všude pusou něco jiného :nevim: Jestli jo, tak jak?

Hlavně nesil. Místo de. bilho nurofenu mu kup ibalgin pro deti. Dceři taky nurofen nepomáhal. Horečka byla klidně za hodinu opět nahoře. Po paralenu/panadolu vydržela bez horečky i několik hodin

• Citovat
  • Upravit
363
4.7.21 19:17
@Kriss Tina píše:
Ma studené končetiny? Jestli jo to tak nedělej, ale jestli má horké i nohy, tak dej octové ponožky (smichas ocet a vodu a namocis do toho ponožky, nazujes je dítěti a dáš přes to ještě jedny tlusté ponožky). Jinak bych klidně dala chladnější vanu, ne studenou, třeba 35-36 stupňů a nechat si tam dítě chvíli hrát. Ale 38,3 bych nesrážela, až když je teplota přes 38,5. Jinak ať hodně pije a leží, dala bych deku ať se spoti. Ale takové teploty jsou u dětí běžné, kdyby to lezli přes 39 a nešlo to ani trochu dolů po lekach, tak volat pohotovost, jinak bych čekala a šla kdyžtak ve středu k Dr, dřív jak po 3 dnech teplot se stejně nemá nikam chodit.

Studené končetiny má v době, když mu leze teplota nahoru. To ma končetiny i mramorové 8o. Dala jsem octove ponožky,… Pije, ale ne moc, teď si dal piškoty, přijde mi spíš vysileny, unaveny, (asi z té teploty), leží od rána, poslední teplota 39,1, za chvíli premerim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
4.7.21 19:18
@Kitia1 píše:
Studené končetiny má v době, když mu leze teplota nahoru. To ma končetiny i mramorové 8o. Dala jsem octove ponožky,… Pije, ale ne moc, teď si dal piškoty, přijde mi spíš vysileny, unaveny, (asi z té teploty), leží od rána, poslední teplota 39,1, za chvíli premerim.

Mramorové myslím v dobu, kdy mu leze ta teplota nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
4.7.21 19:22
@mackA159 píše:
Hlavně nesil. Místo de. bilho nurofenu mu kup ibalgin pro deti. Dceři taky nurofen nepomáhal. Horečka byla klidně za hodinu opět nahoře. Po paralenu/panadolu vydržela bez horečky i několik hodin

Snažím se nesilet, jen chci být připravena. Na teplotu mu zabírá víc nurofon než Paralen, odzkoušeno v minulosti. Jinak ibalgin a nurofen má stejnou účinnou látku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
4.7.21 19:22

@Kitia1 jestli má studené nohy, tak mu ty ponožky nedávej nebo od nich ještě prochladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
4.7.21 19:27

Naše dvouletá je teď taky nemocná, půlku včerejšího dne, celou noc a celý dnešní den s ní prostě ležím v posteli. Ona spí, občas se vzbudí, něco sní a zas usne. Asi potřebuje spát :nevim:

Párkrát jsem zkoušela vstát, ale ona spíš pospává a jak se probere a zjistí, že tam nejsem, je nešťastná. Horečku má mezi 38 a 39,v noci jsem jí dala jednou Panadol, to měla 39.2,to už mi přišlo moc. Jinak nic speciálního nepodnikám, prostě si potřebuje pospat. Když se probere a premluvím jí, tak ji svlečenou položím na sebe (taky svlečenou), ten kontakt kůže na kůži prý pomáhá snížit horečku. Každopádně mě to uklidňuje, že něco dělám, a jí to nevadí. Když sleze, tak pak spí už zase vedle mě.

Edit: já jen že mi nepřijde nutné tu horečku za každou cenu srážet… Kdyby dítě naříkalo, nemohlo spát, kdyby to lezlo ke 40… Ale když má 38,8 a spí, tak ať si spí i s horečkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí