Kolik peněz za miminko?

59
18.5.13 18:13

Kolik peněz

Zdravím všechny. Omlouvám se za dotaz, ale každá moje kamarádka mi říká něco jiného a jelikož za měsíc a půl rodím tak bych si chtěla udělat představu. Prozradíte mi kolik za miminka zhruba měsíčně utratíte peněz? Ty co kojí i ty co nekojí. Zajímá mě to od narození zhruba do toho půl roka. Nepočítám oblečení, ale takový ty důležitý věci jako je kosmetika, pleny, vlhčené ubrousky a popřípadě ten sunárek. Jedna moje známá má měsíčního chlapečka a řekla mi, že za něj za ten měsíc utratila víc než 8000 je to vůbec možný? Děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
18.5.13 18:18

Nekojím a vyjde mě kolem 2500 Kč měsíčně. Mlíko, pleny, ubrousky, papírové kapesníčky, přesnídávky, nějaká zelenina a ovoce, popř, maso do příkrmu, kaše, vody, čaj, rybilka + nějaká ta lékárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.5.13 18:20

Kojila jsem - kupovala jsem si kojící čaje, 20sáčků za 50kč a vydržely mi 5 dní. Tak 8 plen na den (kus 4kč). Balíček ubrousků 30 kč - vystačil týden. Z kosmetiky jsem používala jen bepanthen - asi 300kč a vydržel necelý měsíc. Nejdražší byly návštěvy lékárny - tak 1000/měsíc, ale třeba budeš mít zdravé mimčo. Odhaduji to tak 3000kč/měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
18.5.13 18:22

Bohužel je to možný :-) ale je to velice individuální. Já jsem plně kojila. Jinak pleny zezačátku spotřeba veliká, takže jen pleny i 1000Kč měsíčně + dokupuješ různé věci jako ubrousky, nepropustné podložky, nový dudlík či mastičky. Jako něchci kecat, ale možná i 2000Kč měsíčně, neboť pokaždé něco chybí. Teďkom doplatky za očkování, občas Ti chybí nějaké oblečení, či jiná potřeba ke kočárku a já nevím co. Nemluvím o lékarně, stačí rýma. Takže těžko soudit. Dcera má nyní 2 ročky a pleny 600Kč + 1500Kč na různé potřeby jako boty, oblečení, kosmetika atd. Jídlo nepočítám. Po půl roce také začneš dávat kaše či přesnídávečky, kvalitní ovoce… njn děti jsou investice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.13 18:23

Kojím, látkuju a mimino mě stálo zpočátku pár kaček. :lol: Za sebe můžuříct, že pokud je dítě kojené a jídomácí stravu a maminka alespoň na doma látkuje, tak nestojí skoro nic, první velký nutný výdaj jsou boty :jazyk:

No ale přeci jen, co nekadí v noci, tak má na noc jednorázovku, nepovedlo se mi ho zatím moc přimět jíst domácí stravu, tak trošku skleničkujem, tak dejme tomu ta tisícovka měsíčně? Teda počítám nutné výdaje, že občas koupím nějaké vlhčené ubrousky, flaštičku atd.
Pak samozřejmě když koupím třeba nějakou hračku, tak to beru jako nad rámec, ale je to chudák, zatím dostal svoji novou jen jednu :mrgreen:

O kojení jsem se teda klepala, aby nebyl nějaký problém a poměrně tvrdě jsem si ho vydupala, i když byl zánět, pocit prázdných prsou a jiné „komplikace“, tak UM zkrátka ne a syn je na MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
18.5.13 18:26

Méko - 4×150 = 600
Kaše - 4×60 = 240
Plenky - cca 180 ks = cca 800
Kosmetika - do 6. měsíců max. 800 (když to rozpočítám tak cca 200 měsíčně) _______________________________

takže celkem měsíčně tak 2000 kč
ale utratit můžeš klidně i deset tisíc :nevim:
koupíš značkové mléko - to máš navrch aspoň tisícovku. Kupuješ super extra plenky - aspoň 500 nahoru. Používáš vlhčené kapesníčky místo umývání zadečku - ani nevím kolik navíc ale určitě tak 200…

nechápu za co dala 8 tisíc když opravdu nepočítá ty oblečky, dudlíky, hračky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
18.5.13 18:28

Kojím a teď od šesti měsíců vařím příkrmy doma, látkuju a papírové pleny dávám jen na noc nebo delší cesty, z kosmetiky používám jen pár olejíčků, takže za mě náklady opravdu minimální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.5.13 18:30

Mě těch 8000 právě taky příjde hrozně moc. Já jsem z toho docela v šoku totiž. Uklidnili jste mě moc děkuju. Ona mi tvrdí že ji sunar vychází na 640 na 4 dny.. to je taky asi nesmysl ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
18.5.13 18:33

@verunie myslíš opravdu Sunar nebo jiné UM? :D kdyby to byl Sunar, tak by se dítě asi užralo k smrti. :D jestli je to ale jiný nějaký speciální druh mlíčka, tak to stojí malá krabička i 500 Kč, to reálné je. Ale to pro děti s alergiemi atd. U nás ne. Malej měl ze začátku Nutrilon. 800g za 350,– na týden. Teď je na levnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
e-máma
18.5.13 18:33

Tedaa to jsou čísla, já jsem asi z jiného světa. kupovala jsem jen plínky a ubrousky. já kojila, takže UM odpadlo, kojící čaj jsem měla, jestli chceš započítat tak stál stovku a vydržel 2 měsíce, z kosmetiky jsem měla jen měsíčkový olejíček od weledy (250 kč) stačilo pár kapek do koupele, vydržel více než 4 měsíce, na zadeček jen bepanten, ten mi taky vydržel asi 3 měsíce (malý se neopruzoval, stačila troška). ty ubrousky (pakl z dm, 120 kč 4×80 ks) a pak plínky, to si nepamatuju jaká byla spotřeba, ale od půl roka jsem začala střídat s látkou, od zavedení příkrmů jsem kupovala nemléčné kaše (kukuřičná, jáhelná atd) po asi 45 kč, občas nějaká sklenička pokud prošlo složení… suma sumárum mít dítě do půl roku bylo pro mě nenákladné, ale věřím že kupováním UM se ta suma může vyšplhat na tisíce

• Citovat
  • Upravit
13
18.5.13 18:35

Já jsem první 3 měsíce kojila, takže jsem utratila pouze za plenky, cca 400Kč. Malej moc plínek nespotřebuje..teď když už nekojím tak mě výjde Nutrilon na měsíc cca 1000Kč + balení plínek 400Kč. Ubrousky moc nepoužívám, jen když jsme na cestách..jinak mu dupku umývám pod kohoutkem, tím pádem nemáme ani opruzeniny..takže u nás cca 1500Kč/měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
18.5.13 18:38
@verunie píše:
Mě těch 8000 právě taky příjde hrozně moc. Já jsem z toho docela v šoku totiž. Uklidnili jste mě moc děkuju. Ona mi tvrdí že ji sunar vychází na 640 na 4 dny.. to je taky asi nesmysl ne?

To je…

Jinak já plně kojila..
Pleny balík na týden zhruba, kupovala sem v akci za 200,–Pampers, Bella happy atd.
Kojící čaje jeden na týden, za 50,–
Vlhčené ubrousky s kuponekem v dmku dva balíky za 160,stačily na 2měsíce.
Oblečení občas, když byla potřeba, ale spíš jsme dostávaly, doktorka a očkování atd..
Asi tak 1500 když to bylo dobrý, nebylo očkování atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
18.5.13 18:41

Ty dva balíky ubrousků není myšleno jako balík, ale velký balík po 4balíčkách a 80ks v balíčku. :mrgreen: Ten jeden na měsíc druhej na další :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.13 18:42
@verunie píše:
Mě těch 8000 právě taky příjde hrozně moc. Já jsem z toho docela v šoku totiž. Uklidnili jste mě moc děkuju. Ona mi tvrdí že ji sunar vychází na 640 na 4 dny.. to je taky asi nesmysl ne?

No ono můžeš kupovat třeba babydream mlíko z rossmanna a nebo bebu HA a najednou jsis penězma jinde, navíc pokud se mamina řídí tabulkou, udělá mlíka dávku dle váhy, mimino vypije půlku, tak to vyleje, za chvíli má mimčo zase hlad, tak se zase udělá další, protože udělané mlíko se nemá skladovat… Tak věřím, že se s tím mlíkem může dostat na zajímavý částky. A s nejdražšíma pemprskama, jednorázovýma ubrouskama (na pokaděnej zadek spotřebuju minimálně čtyři, čistit tím zadek furt, tak taky prachy lítaj, pokud se dítě vykadí 6×denně…). Značkový bepanthen při každém přebalení (vs. neznačková kalciovka, což je to samé, jen levnější, jen při zarudnutí).
Teď je otázka, zda by jejímu dítěti nesedlo i to „neznačkové“ mlíko, levné jednorázovky atd a nevydává ty prachy zbytečně. Ale dokážu si představit citlivku mimino, které se po každý jiný plíně osype a po každém jiném mléku má zažívací problém, to je pak hukot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.5.13 18:45

8 tis se mi zdá hodně, ale asi záleží, jak to kdo má..
Já teda nekojila- kojila dva měsíce.. ale když ne, tak mi mléko vyšlo na týden a půl, takže asi 3 krát kupovat za 200kč Sunar Komplex- myslím, že tak nějak stál před 4 lety, plenky asi taky tak dvakrát měsíčně taky myslím to stálo asi 350 plus mínus, Kaše mi vydržela na necelý týden, takže 4 krát 70 kč a příkrmy jsem vařila, skleničky jsme prokládala, sklenička teda 30 kč, takže třeba 400 kč..
A kosmetiku jsem nekupovala a nebo spíš, když ji člověk má, tak mu stačí klidně na dva měsíce, apsoň mě ano :nevim:
Takže pokud nepočítám oblečení - což jsem měla nakoupeno dopředu a hračky, tak asi těch 3000 tis měsíčně
mylsím si, že záleží jak to kdo má, dá se hodně levně- minimum ubrousku, pomalu žádná kosmetika- já měla jenom slunečnicový olej z lékarny Rybilku a bylo, někdo kojí, někdo i doma vaří.. Prostě je to u každe jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí