Kolik se platí za studium na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kolik se platí za studium na VŠ
Holky ahoj, ráda bych začala studovat VŠ, nevíte ale jak je to s placením? Asi bych volila kombi formu studia, zřejmě Bc. obor. Jeden Bc. už ale vystudovaný mám a potom jsem ještě studovala 2 obory a ty nedodělala. Takže jsem dělala 3 roky DiS., nadto 1 rok Bc. a pak 2 roky navazující Mgr., které jsem nedodělala a 1 rok nový obor, kterého jsem nechala a šla pracovat. Takže mám odstudovanou standard, dobu studia a jsem nad 26 let. Nemáte to taky tak někdo? Pokud ano, tak platíte a kolik? díky moc za zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím, jestli to platí obecně, ale myslím, že ano. Já vystudovala klasicky Bc. a Mgr. na MU Brno a pak šla dálkově VUT, bylo mi taky víc než 26 a tam platilo, že když jsem už jeden titul měla, tak jsem školu neplatila. Takže kdybys chtěla studovat někde Bc. cyklus, tak snad zdarma, Mgr. by sis pak už musela platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ProfZav tedy jakoby nový obor odznova by byl zadarmo, když by byl Bc.? Protože já zrovna Bc. vybraný mám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to tak měla, ale opravdu si nejsem jistá, jak je to na té konkrétní škole. Zkus napsat na studijní oddělení, já jsem tam taky před podáním přihlášky volala. Pokud to neprominou úplně, tak možná aspoň částečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad mě někdo opraví, pokud se pletu, ale myslím si, že se dnes rozlišují poplatky za další a delší studium. Za delší stdium se platí, když se prodlužuje standardní doba studia (Bc. 3, navazující Mgr. 2, celé Mgr. 5 + 1 rok prodlužování zdarma). Pokud je studium úspěšně dostudováno a studuje se další, platí se poplatky za další studium - většinou zdarma, popř. opravdu minimum (např. MU všude zdarma, kromě lékařské, brněnská farmka za doby mého studia cca 3 tisíce za rok atd., prostě žádná hrozná pálka).
Absolutně netuším, jak je to v tom případě, kdy měl člověk „rozstudováno“ více oborů a studia zanechal… Ono se to přece nějak sčítá, ne?
Já bych si asi vybrala obory, o které bych měla zájem a hledala info vyloženě pro danou univerzitu a obor… Pročetla řád a popř. se poptala na studijním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tate díky. Já na studijní už psala, jen mě zajímalo, jestli s tím tady někdo nemá zkušenost. Obor, který bych ráda studovala už vybraný mám a ráda bych se do toho znovu vrhla. už mi to chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bc. studium lze studovat zdarma 4 roky 5 let zdarma pouze pro zeny na rodicaku navazujici studium 3 roky bezplatne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aspagi to ale platí jen u první VŠ ne? Potom ano, to vím, ale nejsem si jistá, pokud už jde o několikátou školu a něco už mám dokončené, něčeho jsem nechala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze na JU je to na bakalare 4 roky, magistersky 3 roky a co je nad se plati. Mela jsem spoluzaka, 2 roky studoval, nedodelal. Pak zacal studovat s nami, 2 roky zdarma, pak platil. Myslim 9000/rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka Úspěšným dokončením Bc. se ti to vyresetuje a pak se na tebe vztahuje dAlší studium, což je aktuálně někde i nula. Ale pokud jsi po tom ještě nějaké Bc. studium rozdělala, tak to už asi zas jako dElší. Ty nedodělané obory po získání titulu byly Mgr.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmína píše:
Myslim, ze na JU je to na bakalare 4 roky, magistersky 3 roky a co je nad se plati. Mela jsem spoluzaka, 2 roky studoval, nedodelal. Pak zacal studovat s nami, 2 roky zdarma, pak platil. Myslim 9000/rok.
tak to by ještě nebyla tak strašná cena, to by i šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta ty nedodělané obory byly - navazující Mgr. na ten dokončený Bc. a jeden zcela jiný Bc. obor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka píše:
tak to by ještě nebyla tak strašná cena, to by i šlo.
Záleží na oboru, dá se platit i 20 000 za semestr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka píše:
@Litta ty nedodělané obory byly - navazující Mgr. na ten dokončený Bc. a jeden zcela jiný Bc. obor
Tak ten jiný Bc. se ti už asi počítá. A teď je otázka, jestli po tom získání titulu máš na další pokusy už jen ty 3 roky, nebo zas 3+1. To jsem myslím už zjišťovala, ale nakonec se na to vykašlala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta 3 roky by mi stačily, tentokrát jsem rozhodnutá a chci dostudovat. Ale nezbývá asi než počkat na odpověď z fakulty, je to asi všude jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit