Kolik si říct za cestu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1008
16.2.25 10:10

Kolik si říct za cestu ?

Ahoj, potřebuji poradit. :mrgreen: Budu viz kolegu do/ z práce, já to mám o pár km dále, spojení odpoledne na nic, tak že budu jezdit mým autem; kupují kvůli tomu obyčejné a naše nechám doma chlapovi.
Cena auta je pár desítek Kč, to neřeším. Ale k věci… Ale je na benzín/LPG a nevím kolik si říct kolegovi za cestu? Cesta je cca 40 a 40 km zpět od něj.
Dík za rady zkušených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9265
16.2.25 10:21

Tak jestli budeš jezdit na plyn tak počítej tak 2 koruny na kilometr :nevim:
Tak projedeš cca 160 Kč za den / 80 Kč za osobu. Jestli to máš dál tak mu dej ještě 10 Kč slevu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
16.2.25 10:27

@kavenka mám to dál o 12km. Na autobus by dal 100kc + ještě mestska, za jízdu svým autem benzín nebo nafta víc samozřejmě.

Ok mám aspoň hrubou představu. A ano jezdit budu primárně na plyn, kvůli tomu auto i kupují. Chci šetřit, lítačka na MHD by mě vyšla na 20 tisíc na rok, ale zas je to o čase, čekání, přestupech… doma máme benzín, spotřeba 6l/100km ale máme jen jedno auto… A primárně tohle místo mám jen na pár let, jako vyomoct a pak se vracím kde jsem ted :mrgreen: a to zas budu jezdit do práce jen MHD, mám to 10km od domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
16.2.25 10:49

Jeden můj ex taky jezdil s kolegou do práce autem. Pamatuju si, že jak mi o tom vyprávěl tak se strašně rozčiloval, protože mu ten kolega po nějaké době zvedl platbu cca o 5 Kč, protože zdražil benzin :lol: jako ono nejde jen o ten benzin, ale taky o ten čas a komfort - chodit denně na/ze zastavky, samotné cestování třeba s přestupy, jízdní řády apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.25 10:53

Jezdila jsem kdysi s kamarádkou a dávala jsem jí tak, aby mě to nevyšlo dráž než vlakem/busem. Ona by jezdila tak jako tak, takže to vítala :D

• Citovat
  • Upravit
671
16.2.25 13:30

Tak já bych dávala stejně jako by mě stála cesta busem. Už za to pohodlí a jako poděkování, že mě kolegyně nenechá trmácet veřejnou dopravou, mám to pohodlné a až k domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
16.2.25 15:25

@smile_xxx pracovní dobu budeme mít stejou.
Samozřejmě když nejedu, jede si svým autem. Jako to dělal do teď. :lol: A navrhnul on, že bysme mohli jezdit spolu…
S ním jezdit nemohu; bydlím dál a odpo bych musela jezdit stejně od něj vlakem a praktický bych přijela ve stejnou dobu jako kdybych měla vlakem přímo z pravé. Primárně kupují auto kvůli času, který je cenný. Samozřejmě když odjedu dom dřív, bude to vědět dopředu; lékař, půl dne dovolené. Nemůžeme se sbalit a jít jen tak z fleku t monuty na minutu kvůli bance dřív. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat