Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny maminky, chci se zeptat, asi týden zpátky mě na ulici zastavila maminka s minipudicí, my máme minipudlíka ( papírový není ani jeden ), vzala si na mě kontakt s tím, že její fena práve hárá a jestli bych byla ochotna její fenku za 10 dní nakrýt, že chtějí štěňátka do rodiny, nikoliv k dalšímu prodeji. Ale o co jde, nevím vůbec jak to probíhá, kolik si říct? My kupovali našeho na bazošu za 5000,– Kč, takže cena za štěně se pohybuje kolem této ceny, ale je jasný, že já jako majitelka psa nemám nárok na tolik. Další věc je taková, že pejska chce panička k sobě domu, kvůli tomu, aby nebyla jejich fenka vystresovaná, ale u toho já být bohužel nemohu, jsem v 6ti nedělí a nějak si to tam nedokáži představit, navíc mám doma ještě jedno starší dítko, ale co když třeba pejsek její fenu nakryje a mně řekne, že k tomu nedošlo? Mám si říct o peníze předem i když k akci třeba nedojde? Nějak se v tom tápu, nechci vypadat za blbce, ale zase nechci, aby někdo udělal blbce ze mě. napsala jsem, že jsem ochotna jim ho půjčit po dobu 4 dnů vždy na pár hodin. Cena nevím, třeba 1500? Jak to děláte vy, které necháváte krýt? Moc děkuji za radu!
@Pivonka.Lucni nechat rozmnozovat vorechy /pes bez PP vorech je/ je spatne. Pak jsou toho plne utulky, psi jsou nemocni, mnozi se u nich vyvojove vady atd. Takze ja bych psa nepujcila.
@Pivonka.Lucni vetsinou majitel psa dostane cenu za ktere se prodava štěně. ale je to na vás… a fenka by měla byt u vas nebo jim půjčit psa… ale taky bych nemnožila
My když sme dávali krýt tak sme se vždy sešli někde venku a pdo půl hodiny bylo po akci. Nevim proč by fenka měla být ve stresu, vždy sme jezdili naopak my za klukem aby byl ve svém prostředí. Přeci jen je to spíš o tom klukovi. Ale vždy sme byli někde na louce, nebo v parku kde nikdo další nechodil. Asi bych jim ho domů nepujcila a když už tak určitě peníze předem. My sme dávali jednou cca 1500, chtěli koupit pytel granulí
a pak okolo 2000. A když štěňátka nechtějí k dalšímu prodeji co udělají s ostatními co se narodí, pochybují že se narodí jedno nebo je si naopak nechají třeba 4.. Nebo s nimi „udělají krátký proces“..
Fuj, množení, další zprzněný psi s vysokou pravděpodobností konce v útulku. Jako by tam už tak nebylo plno…
1)Vždy musí přijít fena za psem - pes musí být ve svém/domácím prostředí. U krytí pochopitelně být musíš. 2)Cena za krytí = cena 1 štěněte (je fuk, zda „papíroví“ nebo ne).
Věř mi, jsem pejskař odmala (jak ze srandy říkám - vyrostla jsem v psí boudě
),měli jsme 2 chovné stanice.
@Berousik @zuzka90 nevím proč by pes bez PP měl být hned vorech? Když jsou oba pejskove čistokrevný akorát nechodí na výstavy aby jim umožnili uchovneni nějací chytraci kteří si mezi sebou dají papíry i psovy který má jazyk 10 cm mimo ústa. A stalo se to mě, takže to vim, mám psa za 10 tis. s PP který má takto jazyk. Ale majitelka ke ve výboru který rozhoduje o uchovneni nebo jak si říkají takže si papíry dodala. Měla jsem dřív boxerku s PP a chodili sme kryt také k pejskovi s PP ale deticky byli bez a byli to vorechove? Myslím že ne.. Rozhodne jsme produkovali lepší kvalitu jak nejaci chovatelé s chovnou stanici..
Tak já jsem říkala, že to nechci podporovat, ale prý jedno si chtějí nechat oni, další by dali babičče a švagrový, tak nevím, jestli to byla jen pohádka, nebo ne, ale v tomhle případě neskončí žádné štěňátko v útulku, ale u milující rodiny? Nevím, třeba na to koukám jinak, my máme také pejska z bazoše, ano přiznávám, že asi na 95% šlo o množitelku, ale pejska milujeme a má se u nás jako v bavlnce, jediný kdo to asi odnesl, je jeho maminka, která nejspíš rodí štěňata po každém hárání, ale nad tím jsem bohužel dříve nepřemýšelela, chtěla jsem prostě pejska, ale v tomhle případě, kdy jde o první spáření a ze strany majitelky psa o první a poslední štěňátka se snad nic zas tak hrozného nestane? ![]()
@Safira1 nemas pravdu. Papiry nejsou jen papiry, je to zaruka kvality, psi jsou pravidelne kontrolovani jak zdravotne, tak proti pretezovani fen. Tady nejde jen o vystavy. Nepapirovej pes je proste vorech, at se ti to libi, nebo ne. A mnozit to je vazne spatny. Nemam proti vorechum nic, sama mam dva jak vysity. Ale je to proste tak.
Zaklad je nepapirovy nemnozit a nekupovat, nepodporovat to.
Příspěvek upraven 17.07.15 v 22:04
@Pivonka.Lucni zvážila bych ještě riziko toho, že jak si pejsek jednou vrzne, tak už s ním potom může být k nevydržení, když ucítí háravou fenu. Netvrdím, že je tomu tak vždy, ale stává se to. Myslím, že to za pár stovek nestojí, mít třeba z klidného psa otravného nadržence.
Obvykle jezdí fena za psem, jen zkušení psi někdy jezdívají za fenou. Pes se půjčuje bez přítomnosti majitele jen výjimečně, a rozhodně někomu, kdo se dobře znají.
Cena za krytí je cena jednoho štěněte, případně si za krytí rovnou vezměte štěně, když nechcete aby skončila v útulku.
Záruku, že štěňata neskončí u divných majitelů či někde u popelnice, nemáte.
Stojí Vám těch pár kaček za to??
@Safira1 já neřekla ze je to vořech, jen ze psu je vsude dost a nejsem pro mnozeni.
@Safira1 Pes s PP neznamená, že musí mít nutně všechny standarty to přece chovatel neovlivní. Bohužel už takový pes nedostane bonitaci a neměl by se množit dál. Taky by měl být pes s vadou levnější, ale prostě papíry původu dostanou všechny štěňata z celého vrhu ![]()
@Pivonka.Lucni ale ta stenata budou mit dalsi stenata a ta zase dalsi a pak treba „vnoucata“ tvyho psa skonci prave v tom utulku.
Jak už psaly uživatelky přede mnou, prosím, nemnožte další vořechy. Raději si pročtěte tento odkaz… http://app. emaze. com/562663/drobn-mnoitel#1
EDIT: odkaz nelze vložit ve správném tvaru, pro jeho otebření je třeba smazat mezery…