Kolik stojí měsíčně dítě v pubertě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Myslím, že je to vždy individuální. Každý puberťák má jiné potřeby. Někdo „žere jako vlk“, někdo u stačí trochu jídla a už tam je dost rozdíl. Stejně tak oblečení, drogerie a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bude o pár tisíc víc. Ale mám holku a tady strašně lítají peníze za oblečení a kosmetiku. V zájmu zachování svého duševního zdraví to nepočítám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nejde takhle říct.
Každý má jiné potřeby a třeba zdravotní omezení (bezlepkové jídlo atd.)
Ale když nebudu počítat jídlo. A budu tak nějak v normě.
2× botasky značkové - dá se sehnat do 1000 Kč jedny.
1× Lidl - 400 Kc
1× zimní boty lepší - 2000 Kč
1× horší - 1000 Kč
Oblečení dám měsíčně - 1000 Kč
Paušál - 400 Kč
Drogerie - 500 Kč
Věci do školy se též nedají odhadnout
Kapesné bych dala tak 500 Kč. Pokud chce víc, může na brigádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posílám 5 tisíc dítěti. Hradí si z toho obědy, jízdné ( kupóny ), věci do školy, oblečení, nějaké akce s kamarády, nebo drahou polovičkou. Navíc tedy u nás mají od března - listopadu možnost brigády i během školního roku, takže to taky v rámci možnosti chodí a jedno dítě jezdí “ pískat” sport, tak z toho taky něco malinko má.
Peníze z brigád slouží čistě k jejich vlastní potřebě, v létě o prázdninách si vydělají slušné peníze.
Na větší věci typu to soustředění, výlety se školou ( zájezdy) jde tedy z naši kapsy, něco plně něco částečně.
Ale ono hrozně moc i záleží na dítěti. Mám děti 18 a 17 let a jedno vyjde i s rezervou a druhé na konci měsíce počítá pomalu drobné ![]()
Nepočítám jídlo, spotřebu doma ( vodu, elektřinu), platbu kroužků a soustředění. To klidně ve výsledku 10 000 měsíčně dá. Mobil je stojí 350 Kč se vším, to je pakatel ![]()
Příspěvek upraven 21.07.24 v 22:07
- Citovat
- Upravit
Pokud započítám i kroužky, akce, elektroniku, jídlo, kapesné…
Tak to vyjde na 10-15 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťarbík01 píše: Více
No mě jedna finančně náročná slečna bohatě stačí
a když k tomu přidám moje úlety za šaty a kabelky, je to občas mazec. Ale aspoň poctivě podporujeme národní ekonomiku a oběh peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
Ha ha ha. ![]()
Víc takových matek. ![]()
Ale tak jak říkám: člověk si na to vydělá, tak je jeho věc, za co si to utratí.
A peníze si do hrobu člověk nevezme. ![]()
Ale je pravda, že jsem měla období, kdy jsem ulitavala na kabelky.
Pak jsem řekl dost a rozdala je.
Sem tam mám záchvěv, že je zase velkém potřebuji. Ale to je chvilkové. ![]()
Ale je super, že podporujete oběh peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím má 700,– kapesné + paušál. Kapesné budeme od září zvedat + k tomu přidáme peníze na vlak, kterým bude jezdit v pátek a v neděli zpět. Nic ostatního nepočítám, co píšeš. Je to samozřejmé. Prostě něco děti stojí. Kosmetiku si kupuje. Ale nemyslím si, že má velkou spotřebu. Dostane poukazy různé na narozeniny, Vánoce, svátek nebo si řekne, že něco došlo, jestli půjdeme dokoupit drogerii. Měsíčně každé dítě zvlášť nejedeme kalkul, kolik stojí.
Teď jednorázové výdaje na nový školní rok jsou, třeba nás stál druhý pokoj 40 tisíc. Ještě musíme doplňky koupit. Klavír vyjde kolem 25-30 tisíc. Noťas/tablet do školy vyjde kolem 20 tis. (víme od známého, kterému jde na stejné škole dítě do druháku). Ještě něco se musí vybavit. Kroužky platíme pololetně nebo jak pošlou fakturu. Nerozpočítáváme to pak na měsíce. Nechce se mi.
Příspěvek upraven 21.07.24 v 22:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 14 letého. Oblečení kupuju nárazově, jak se změní sezóna a/ nebo vyroste. Je hodně konzervativní, nechce nic extra, kromě triček s určitou tématikou a ty vyjdou tak na 360-450 Kč jedno, nosí je několik let, každý rok koupím tak dvě tři. Boty vyjdou tak na 5 tis ročně, oblečení o něco víc, ale desetitisíce to nejsou. Nejvíc stojí jídlo. A drogerie. A školní potřeby a platby ve škole. Finančně náročné zájmy ani kroužky nemá. Telefon jednou za čas dobiju na 300, obědy měsíčně cca 740, roční jízdenka na MHD vyjde kolem 1300. Kapesné nedáváme, dostávají peněz dost od příbuzných v průběhu roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a ty jsi otec co ma platit vyzivne, nextka nebo jaky mas k diteti vztah, ze nevis, kolik stoji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paušál tak 300-500, školní potřeby se platí v září pálka a pak se jen něco dokupuje, odhadem, když bych to rozpočítala, tak cca 600 na školní měsíc, boty nekupuješ každý měsíc, no ale tak třeba taky 500/ měsíc, ostatní oblečení, drogerie tak 1000 dohromady, kapesné 500-2000, to je dost individuální, lítačka nevím, holce ještě není 15, tak zatím zdarma, jídlo 700 jídelna a tak další 3-4 tisíce doma…nějaký výlet tak počítala bych minimálně 1000 měsíčně, ale klidně i 3000, záleží kam dítě jezdí…takže minimálně, když budu počítat s nejmenšími částkama to bude nějakých cca 7800, ale spíš se reálně přiblížíš k těm 9-10 tisícům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na brigádu chodí dcera letos prvně. Loni nemohla. Neměla v létě potřebné roky, aby ji někdo vzal. Letos bude mít v říjnu 16. Tak mohla nastoupit na brigádu. A jede osmičky od prvního dne prázdnin. Ještě týden má před sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím že je to všude jinak.
Zajímá mě cca částka za dítě ve věku cca 15 let. Když jde o jídlo, drogerií, oblečení, obutí (nic extra značkového, ale zase nee pepco…takový zlatý střed…i adidas boty, nike triko, ale i třeba HM, cropp) školní potřeby, paušál, nějaká běžná útrata dítěte… dítě bez kroužku, bez speciálních výloh, bez soustředění, zájmu, občas výlet v rámci čr, částka bez nákladu na bydlení.
Dle mě je to částka cca 9tis.. nebo jsem mimo?