Kolik stojí svatba?

876
28.9.05 11:21

Kolik stojí svatba?

Ahoj holky,
chci se zeptat, kolik vás stála svatba?? My už tak nějak plánujeme, že už do toho prásknem :D ale nevíme, jestli na to vůbec budeme mít peníze (resp. peníze jsou vždycky, ale vždycky se utratí za něco důležitějšího). Tak budu vděčná, když mi napíšete, na kolik to vyšlo vás. Ať víme, jak moc musíme šetřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6954
28.9.05 11:29

Svatba

Ahojky Marketo,
myslím, že záleží na tom, jak velikou svatbu chcete. My jsme měli asi 12 lidí a počítám, že s půjčením šatů, prstýnky, dorty, cukroví, oběd a pohoštění odpoledne doma vyšlo tak na 20 000. Ale brali jsme se před 9 lety. Takže myslím, že dnes se cena za svatbu může pohybovat od minima 5000,– (obřad, šaty, oběd se svědky, prstýnky) do x desítek i stovek tisíc. Ale bylo to krááásné. Hodně štěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
28.9.05 11:33

No my máme dosti velké rodiny, takže počítáme, že to bude tak pro 25 lidí (možná 30), chceme udělat hostinu v nějaké restauraci. Doufala jsem, že se vlezem do 30.000, ale nevim nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.9.05 11:57

Ahoj,
my o tom taky premyslime. Myslime si, ze kdyz uz mame ditko Honzika(20m) takze teda nekdy na jare-leto2006. Jelikoz muj pritel uz byl jednou zenaty, tak financovani by bylo na nas a mych rodicich. Moje mamca se vyjadrila, ze by ji nebylo moc proti srsti, kdyby to byla velice mala svatba-rodice,svedci. Rikala, ze radsi nam da 25000 do ruky, nez na hostinu. Ze za ty penize treba at jedeme na sv. cestu.
Tak asi to udelame takovym stylem. Ale zatim do jara casu dost:-))
Ale timto stylem jsem ti asi vubec neporadila…
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.9.05 12:06

Svatby

Markéto,
ono asi s počtem lidí už ten rozpočet tolik nestoupá - ten základ - šaty, prstýnky, obřad, cukroví na výslužky a na stůl zůstává stejný. Ale když to rozuzluju- 3000,. půjčení šatů, 5000,– prstýnky, svatební dort 1500,– , další dorty 2500,–, cukroví 2500,–, oznámení 1500,–, oběd cca 300,– na osobu(tenkrát!), něco na pohoštění odpoledne.pokud nebudete teda chtít zůlstat v restauraci, pak by to bylo víc tam. no, skoro nic, a jsme přes 20 000,– Zvali jsme fakt jen rodiče, svědky, babičky. A za ty které jsme nezvali jsme jeli na dovču.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
28.9.05 12:17

Sajso - když vyjdu ze tvého rozpočtu, přičtu ještě půjčení obleku pro ženicha (2000) a budu počítat řekněme 700 na osobu krát 26 osob, tak to vychází na nějakých 35 tisíc + nějaké nečekané výdaje, takže 40. No, není to zrovna málo, ale dá se to.

Kac - my po rodičích svatbu platit nechceme, i když to je tak nějak zvykem, protože mí rodiče už nám toho dali dost (byt) a rodiče mého přítele toho moc nevydělávají, resp. vydělávají rozhodně méně, než my. Takže to je na nás.

Jinak jsem slyšela, že na hodně svatbách se ty peníze vrátí, když svatebčani místo darů dávají peníze, kamarádce se vrátila polovina. Ale s tím se nedá počítat. A co když zrovna budou svatebčani nemajetní, že :twisted: . No uvidíme, každopádně díky za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
28.9.05 12:18

Ahoj Markéto,

my jsme se brali před 6-ti lety a svadba nás vyšla na 1500/osobu se vším všudy. Je v tom rozpočítané půjčovné za šaty pro nevěstu i ženicha, dorty, alkohol, kytice, výzdoba, dárky pro rodiče, benzín..... Bylo nás 20. Už jsme spolu nějakou dobu žili, domácnost měli zařízenou a tak jsme všechny poprosili o peníze místo svatebních darů a vlastně jsme dostali tolik kolik jsme vynaložili. Je to neromantické, ale praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.9.05 12:20

Svatební dary

Markéto,
my jsme to vyřešili tak, že jsme rovnou řekli pozvaným, že pokud nám budou chtít něco dát, uvítali bychom peníze. Většinou jsme tedy dostali obálky a koupili jsme si sami, co jsme chtěli - zařizovali jsme byt. Tak ať to všechno vyjde a hodně štěstí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
28.9.05 12:25

Markéto,
my se brali letos - jen my dva a dva svědci. Šaty půjčené, prstýnky, kytice, oznámení, video + fotky, kadeřnice, oběd v restauraci + odpolední občerstvení, dort a pár zákusků a vyšlo nás to skoro na 20 000,–. Na všem jsme dost šetřili, kromě prstýnků. Tak těch 30 lidí vidím tak na 60 000,– pokud to nepojmete nějak luxusně.
Krásnou svatbu, Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.9.05 13:09

Ahojky, my se brali před třemi lety, měli jsme 30 lidí a vypadalo to finančně asi takto: půjčení šatů 5500,– prstýnky 3000,– hostina 45000,– měli jsme kapelu ta nás vyšla na 6000,–, cukroví jsme si pekli sami a dort 2000,– ještě něco stály kytky, svatební oznámení, brali jsme v Praze v centru, měli jsme dva řidiče ale jelikož to byli známý kteří se nabídli tak nic nechtěli, to samé kameraman, joo a ještě fotky nás stáli 3000,– a jsou teda nic moc :-( No to je asi všechno :lol: Hodně záleží na výběru restaurace ale doporučuji jestli jsi z Prahy hotel selský dvůr je to tam nádherný a mají k dispozici pokoje. Tak hodně štětsí Zlatka

• Citovat
  • Upravit
143
28.9.05 13:17

Ahoj, my měli docela velkou vatbu - 50 lidí, na prstýnkách jsem nešetřili, takže to bylo celkem dost:
Hostina 30 000(ale už od rána), prstýnky, 15 000, šaty a oblek(nový) 15 000, kytky 3 000, fotky 5 000, 2 000 poplatky na úřadech, kapela 5 000 a určitě ještě něco, ale teď už si asi nevzpomenu - jo kosmetička a účes 2 000 (předtím ještě nějaké zkoušky)
Nejsme vůbec bohatí, prostě jsme to tak chtěli i když můj muž už byl jednou taky ženatý (měl tenkrát malou svatbu a teď chtěl velkou). Můj názor ale je že buď min 40 lidí - ať je fakt zábava a nebo teda jen v rodiném kruhu oběd a pak třeba oslava s kamarádama atd. pozdějc (nebo svíca předtím). Já tech penez nelituju vůbec, byl to nádherný den a fotky jsou překrásné, ráda se na ně dívám. Měli jsme ovšem stěstí že hostinu nám zaplatili rodiče. Taky jsme všem v rodině naznačili když se ptali, že bysme preferovali peníze a co se nestalo - fakt všichni nám je dali - takže jsme nakonec ještě „zkásli“ asi 40 000! :wink: Ono prý se na svatbu (ze strany hostů) dává tak 1000 na hlavu. My to taky dodržujem.
Ale i malá komorní svatba může být krásná a romantická, na té větší se zase vždycky něco musí „pokazit“, ale pak se na to vzpomíná s největším humorem. Určitě bylo fajn že jsem pozvali od rána i kamarády, „smíchala se“ s nima rodina a bylo víc zábavy dýl. Docela mě mrzí že už to mám „za sebou“ :wink:
Tak přeju krásnou svatbu at malou nebo větší, důležité je aby byla podle vašich představ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
28.9.05 13:21

Ahoj holky,
děkuji za příspěvky :D
Já jsem z Ostravska a tady je to podle mě podstatně levnější, než v Praze, tak doufám, že to teda vyjde tak 30-40 tisíc. Oznámení si budem dělat sami (jsem strašně šikovná :twisted: ) a fotky nám bude asi dělat jeden svatebčan. Umí to, má dobrý foťák a přijde mi zbytečné platit za fotografa. Akorát jsme se ještě nerozhodli, kde to budeme mít (hostinu), a od toho se, myslím, ta cena taky dost odvíjí. Tak uvidíme. Plánujeme to až na jaře, leda by přišel mimís, pak bychom to vyřídili tak do 12.týdne :D Tak doufám, že se vdám ještě letos :twisted: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.9.05 13:23

No ještě jak tady čtu vaše finance za hostinu - my jsem měli oběd, zákusek, večeři venku na terase formou frilování a ještě jednu studenou - obložené mísy - ty pak celé zbyly!!! A cena na osobu byla asi 500-600,– což bylo myslím super v docela drahém podniku. Fajn bylo že šlo sedět a tančit venku až do večera!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
28.9.05 13:39

svatba

Ahoj, my jsme měli malinkatou, docela nenápadnou svatbičku. Já měla kostýmek (když jsem viděla ceny za šaty, zvednul se mi žaludek a vlastně jsem je ani nechtěla), manžel si kupoval oblek. Podařilo se nám sehnat po Vánocích ve skvělých akcích :lol: Jinak proběhl jen oběd po obřadu a večer malé posení s přáteli, na obřadu a obědě byla jen nejbližší rodina (takže bez tet a bratranců). Celé to vyšlo tak kolem 12 tisíc.

Je to ale na každém, mně se velké akce s načančanou nevěstou příčí, jsou to podle mě vyhozené peníze, ale chápu, že jiná by se zas mým způsobem taky nevdávala, takže uvaž, v jakém duchu to chceš nést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
28.9.05 13:46

Ahoj Markét,

my jsme měli svatbu loni v září, myslím si, že jsme nijak šíleně nehýřili ale stejně nás to vyšlo asi na 50.000,–: 3000 poplatek za obřad (zámeček v Roztokách u Prahy), 5000 prstýnky, 5000 půjčení mých šatů, 6000 koupě obleku pro manžela (ten jeho starý se už nedal použít :), 2500 koupě mých bot a bot pro manžela, 2300 svatební fotky, 4000 svatební dort, koláčky, košíčky, 800 moje kytka + kytky pro maminky a svědkyni, svatební hostina pro 20 lidí 7500, potom jsme na zahradě od odpoledne pekli prace, které stálo 4500 + asi 6-8 tisíc nákup různých potravin a alkoholu v makru. jo a 1200 oznámení. je fakt že od rodičů jsme si řekli místo darů o peníze a dostali jsme dohromady 90000 takže se to vyplatilo :))))))))))))))))
každopádně ušetřit se dá na všem, prostě fakt záleží na tom, co kdo do toho chce investovat, kolik chce pozvat lidí atd.
Tak ať se vám to povede!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný