Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, jsem hloupá ![]()
Jedu na víkend pryč a vracím se až v neděli odpoledne. A zapomněla jsem si doma tabletky ![]()
Až si je budu v neděli zase brát, mám si vzít jen za sobotu a neděli, nebo i za pátek?
Díky a buďte zodpovědnější než já ![]()
Jaký tabletky? No rid se příbalovým letákem, ale obecne pokud takhle zapomeneš vzít nějaký lék tak máš vzít co nejdříve ale dávka se nemá zdvojnásobovat..tzn vezmeš si normálně jednu tabletku.
Příspěvek upraven 07.03.25 v 15:06
Tak ono hlavně záleží jaké tabletky, na co jsou. Antibiotika vynechat dva dny je špatně, nebo jiné léky co pravidelně bereš, nějaký vitamín nevadí.
Pokud je to antikoncepce, tak navážeš, ale musíš se nějakou dobu chránit jinak. Jak dlouho bude opět v letáku.
Jestli to je antikoncepce tak si vezmi sobotu+neděli a po zbytek cyklu se chraň jinak. Nebo pokud jsi ve třetím týdnu braní tak si je neber a počítej dnešek už jako začátek pauzy. Záleží co máš druh HA.
@alun-ka píše: Více
v názvu je antikoncepce. Vzít jen jednu a do příštího platíčka používat jinou ochranu.
@vokishka píše: Více
To tam doplnil admin. V názvu bylo původně jen kolik tabletek? Jde to vidět u příspěvku zakladatelky.
@vokishka Ano,ale až teď, je to opravené, že se jedná o antikoncepci, takhle je to samozřejmě jasné. Původní název byl,, Zapomněla jsem tabletky."