Kolik tekutiny obsahuje dětská strava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik tekutiny obsahuje dětská strava
Moje téměř roční dcera nepije. Vždycky mi vypila okolo 4 hodiny ranní aspoň 100ml mlíka. To už týden odmítá, radši bude v noci o hladu. Přes den do ní dostanu tak 100ml čaje, to je vše.
Ráno začínáme jogurtem nebo pribináčkem, potom má banán, jablko nebo nějaké jiné ovoce. V poledne skleničku s masozeleninovým příkrmem. Domácí polívky nechce, mám dojem že ty kupované jsou něčím ochucené, aby si na ně děti zvykly a už nechtěli nic jiného. Odpoledne zbaští celou přesnídávku, nebo misku pudingu. K večeři dělám kaši na lžičku, dávám 150ml vody a dosejpám kaší. Mezi tím ji po troškách vnutím tu 100 čaje. No a teď řeším, kolik tekutiny můžou obsahovat jednotlivé složky stravy. Hledala jsem ve složeních, ale tam je jenom uvedená voda, ale množství už tam není, asi aby nás nenapadlo, že kupujeme vodu, místo kvalitních potravin. Jak se doberu k přibližnému množství tekutin?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ovice obsahuje cca 80-90% vody, zelenina taky tak. přílohy okolo 60%. jogurt 90%. Kaše také okolo 80-90% (sama víš kolik dáš vody, kolik prášku). zkoušela si to mlíko ve spánku, bez probouzení? co sladit? brčko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem už vše možné i granko. Prostě z toho cejtí tekutý mlíko a je zle.Ale díky za ty procenta. Neuměla jsem to moc odhadnout a jde mi o to kolik vlastně dostane za den tekutin. Tak doufám, že aspoň něco jo. Je vpohodě, není unavená, spí dobře. Měla by prý mít asi litr tekutin na svůj věk. To asi dohromady nedáme, ale aspoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera taky jednu dobu bojkotovala pití
než se rozpila, na tohle je zlaté ovoce a některá zelenina (rajče, okurek).
Dcera by se ujedla mandarinek a pomerančů, takže dostatečný tekutin byl zajištěn.
Sní plný polévkový talíř polévky, ovesná kaše nacucne hodně vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě ti můžu poradit nějaký dětský sirup nebo juice naředit vodou, jak sirup to děckám chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám strach ji dávat džus, protože se jí dělají exémy, tak aby to na ní nebylo moc ostrý. Ale zkusím. Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natyna píše:
Já mám strach ji dávat džus, protože se jí dělají exémy, tak aby to na ní nebylo moc ostrý. Ale zkusím. Dík
Tak to už nevím, zkus ji už naučit jest domácí jídlo, do něj se dá zamaskovat dost tekutin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natyna píše:
Já mám strach ji dávat džus, protože se jí dělají exémy, tak aby to na ní nebylo moc ostrý. Ale zkusím. Dík
co jablečný džus? to je jablečná štáva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To musím urychlit, zubů má už šest, tak to snad nebude takový problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani klasický vývar z nudlama ti nejí? Neznám dítě, kterému nechutná vývar ![]()
Malá se může po něm umlátit od 7měs. kdy dostala poprvé
je schopná ho sníst i 3× denně, obě moje dcery jsou na odkojené vývarem místo mlékem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH píše:
Ani klasický vývar z nudlama ti nejí? Neznám dítě, kterému nechutná vývar
Malá se může po něm umlátit od 7měs. kdy dostala poprvéje schopná ho sníst i 3× denně, obě moje dcery jsou na odkojené vývarem místo mlékem
![]()
Ten jsem ji zkoušela a něco snědla, ale tak aby se toho najedla, to mi nesní. Ona od normálního jídla vždycky sní kousíček, tak dvě lžičky a začne vyžadovat to svoje naučený. Je paličatá jak mezek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je naučená na kupované, tak to budou boje ji odnaučit
tím spíš, že je tvrdohlavá
. Co zkusit udělat domácí to co má nejraději a nějak to namíchat s kupovaným a postupně ubírat kupovaného a přidávat domácího, tak by se mohla odnaučit né
.
Vůbec tenhle problém neznám, protože skleničky dětem nekupuju, vařila a zavařovala jsem sama, od roku jí s náma. Má to výhodu, alespoň se naučila celá rodina minimálně solit a kořenit
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH píše:
No je naučená na kupované, tak to budou boje ji odnaučittím spíš, že je tvrdohlavá
. Co zkusit udělat domácí to co má nejraději a nějak to namíchat s kupovaným a postupně ubírat kupovaného a přidávat domácího, tak by se mohla odnaučit né
![]()
![]()
.
Vůbec tenhle problém neznám, protože skleničky dětem nekupuju, vařila a zavařovala jsem sama, od roku jí s náma. Má to výhodu, alespoň se naučila celá rodina minimálně solit a kořenit.
Já když jsem měla před dvaceti lety kluky, tak žádný skleničky neprodávali a bylo to vpoho. Ale holčičku jsme si přivezli jako 7 měsíční z kojeňáku a už byla bohužel naučená, a jak říkám je strašně paličatá a tak bojujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natyna píše:
Já když jsem měla před dvaceti lety kluky, tak žádný skleničky neprodávali a bylo to vpoho. Ale holčičku jsme si přivezli jako 7 měsíční z kojeňáku a už byla bohužel naučená, a jak říkám je strašně paličatá a tak bojujeme.
To nevadí, ona se odnaučí
. Alespoň máte doma veselo s paličatým prckem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit