Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, určitě se neboj dávat před každým kojením, tak jak je to v návodu, nijak mu neuškodíš, naopak miminku pomůžeš
Kapky fungují na fyzikálním principu, právě když mu je dáš vždy s mlíkem, tak ty kapky mu „rozbijí“ ty plynové bublinky, které ho tak trápí. Tak jsme si užili svoje..První jsme zkusili Sab Simplex- chvílku zabíral, pak už ne, Infakol- nezabral vůbec, pak jsem chtěla zkusit probiotika- zvolila jsem levnější variantu- Biopron a k tomu Baby Calm- ten zabral skvěle, jakmile jsem zapomněla dát, hned to bylo poznat
Dávali jsem je normálně společně. Jinak nám moc pomáhalo cvičení s nožičkama, masáže bříška, teplý obklad.. Fenyklový čaj jsem pila já, miminku max. lžičku.
@tehuzu a to se muze pouzivat i u tydenni miminko? Na tom letaku je napsano „kojenci“ 5-10 kapky
@Lori99 Espumisan je od narození
5-10 kapek proto, protože někomu zabere i těch 5
Já dávám malému už od narození 10 kapek před každým jídlem, jinak nám to nepomůže ![]()
Doporučuji nahřívací polštářek na bříško. Mám tento za 49 Kč a nemůžu si vynachválit. https://www.fler.cz/…nky-11894968
Malá měla koliky prdíly, pořád se routila a plakala. a vždycky dam na 10 min nahřát bříško hlavně třeba i večer na spaní a je po pláči a krásně s tím i usína asi to teploučko dělá dobře. Nahřívá se to v mikrovlne na pul minuty.