Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mám 7 měsíčního chlapečka, ještě sám nesedí, ale když ho posadím v korbě a má opřený zádíčka tak v pohodě sedí a chvilku vydrží sám i bez opěrky. V korbičce už mi nechce ležet, obrací se na bříško a jde na všechny čtyři a kolenuje. Potřebuju poradit, jestli už ho mám dát do sporťáku, když se ještě sám neposadí. Díky za rady
Jestli se vejde do korby, tak ho můžeš vozit na bříšku.. Ale jestli je sportovní verze polohovací, můžeš ho tam dát. A občas ho prizvednout. Stejně ho evidentně už posazuješ ![]()
Jojo je polohovací na tři polohy…já nevim no, nechci mu ničit zádíčka - vim, že se nemá posazovat, ale malej je hrozně spokojenej, když sedí a kouká okolo na všechny ty nový věci…možná mě pošlete do háje s takovým názorem, ale proto se tady ptám, jestli to tak třeba taky někdo má…zatim ho vozim pouze v korbičce… ![]()
Do sporťáku klidně malé miminko, ale do lehu když ještě samo nesedí, moje malá ale seděla sama až v 11,5 m (jen se plazila) měla jsem Quinny Buzz a tam jde super poloha jako v lehátku a ona byla spokojená…
Je mnohem menší zlo ho dát do sporťáku na tu nejležatější polohu (předpokládám, že je to skoro leh) než ho posazovat v korbičce. Ze sporťáku bude mít lepší výhled i z toho skoro lehu. A promiň, nechceš mu ničit zádíčka a pak ho posazuješ s opěrou, že je spokojený? ![]()
@mamca87 no tak vidíš, u tohole si kráně posiluje svaly, neničíš mu zádníčka, ba naopak
ale třeba pokud máš sporťák, ketrej jde do úplnýho rovna, tam se dá miminko taky takhle vozit, ale my jsme zatím radši v korbičce..
Nase mala dlouho nesedela (do cca 7m), ale ve ctyrech mesicich klecela…Vozili jsme v hluboke korbe, klecela, drzela se postranic a mela ksiry proti vypadnuti…Kdyz se unavila, tak lezela… Neposazovali jsme a nepodkladali..Z lehu se proste otocila na bricho, na ctyri a na kolena..
HLavne nezapomenout ty ksiry ![]()
Takze jestli si na brisku podklada kolinka, tak ho nech a on bude za chvili koukat pres boky… Ve sportaku bych neposazovala..
Příspěvek upraven 24.04.13 v 11:42
Nás maly ma 5,5 M a uz je od víkendu ve sportaku. V korbe rval a nechtěl tam ležet tak jsem z jedne daleké procházky se vracela tak, ze jsem ho nesla v náruči a tlačila prázdný Kočár
chce ut přece vidět kolem sebe. Na brisku je nerad. Ten sportak se da polohovat tak ho mám co nejvíc na leh a je spokojeny a ja taky.
Syn má 6,5měsíce a už nějaký ten den jezdíme ve sporťáku, v korbičce brečel, když neviděl. Sám si ještě nesedne, ale stačí mu ta nejležatější poloha, stejně jako doma v lehátku a je spokojený, určitě bych ho neposazovala, náš by byl taky nadšený, ale bohužel, musí se spokojit s tím co může ![]()
@Petkaelik píše:
Nás maly ma 5,5 M a uz je od víkendu ve sportaku. V korbe rval a nechtěl tam ležet tak jsem z jedne daleké procházky se vracela tak, ze jsem ho nesla v náruči a tlačila prázdný Kočárchce ut přece vidět kolem sebe. Na brisku je nerad. Ten sportak se da polohovat tak ho mám co nejvíc na leh a je spokojeny a ja taky.
Přesně jako u nás ![]()
Našemu bylo minulý týden 6 měsíců a od neděle jezdíme ve sporťáku, má sice hodně poloh i na úplný rovný prkno ale často sedí, sedá si ale i sám na zemi když leze a hraje si takže snad už to nevadí