Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můj 8-týdenní chlapeček trpí kolikou. Chci se zeptat, jak často jste používali kapičky? Píší na nich před každým kojením. To by ale bylo cca 8× denně. Jak často a jak dlouho jste je používali vy? Nechce se mi do něho cpát takhle často chemii (8× denně třeba měsíc).Tak je dávám od večera celou noc a přes den ne, jelikož měl dosud největší bolesti brzo ráno, ale přijde mi, že nezabírají. Může to být tím, že mu je dávám takhle nepravidelně? Od včerejška navíc už začal plakat při kojení i přes den. Mám je tedy dávat takhle často?
A dále se chci zeptat, jestli jste dávali pít miminku fenyklový čaj? Známý mi říkal, že mu jej dávali pít dokonce z lahvičy. Je to možné? Před tím, mi doktorka říkala, že jej mohu pít já, ale mimču dávat nemám (a to jsem myslela jen tak lžičku). ![]()
Díky za radu
Ahoj, dávej mu před každým krmením, vždyť v tom nic hrozného není, vždycky 5 kapek. Pokud mu to dáš jednou denně, nedivím se, že mu to vůbec nepomáhá. Můžu také doporučit probiotické kapky Bio Gaia, ty u nás zabraly skvěle. To+Espumisan před každým krmením (respektive do každé lahvičky), jsem dávala asi 3 měsíce.
Čaj jsem nedávala, nebylo to díky kapkám potřeba. A ano, je možné, aby pilo z lahvičky, proč by ne, dává se troška, nevypije toho naráz dvě deci.
Tak Espumisan (pokud se nepletu) není žádná chemie, je to jen černé uhlí.. My dávali do cca 2 měsíců před každým kojením a teď už jen občas.
Z těch kapek na koliky je asi nejvíc přírodní Baby Calm, rozhodně je míň chemický než Espumisan, Babycalm bych se nebála dávat často, Espumisan bych úplně denně asi nedávala.
@Chelsav letáčku se dočteš, že se tyto kapky (espumisan, sab simplex) nevštřebávají do organismu, ale pracují na fyzických podstatách, takže se navážou na vzduch a odcházejí z těla… takže se mu do těla žádná chemie nedostane!!!
dětská doktorka mi říkala, že můžu dávkovat klidně 10 krát denně po 5 i více kapkách, není to prý nějak omezený, nedá se tím předávkovat a hlavně se to nevstřebává do organismu, já dávám už od 3 týdne 5 kapek do každého jídla a máme klid
a pro tvůj klid si zavolej vaší dětské lékařce a zeptej se jí, jestli můžeš zvýšit dávkování, že máš pocit, že to nezabírá
Příspěvek upraven 24.04.13 v 15:30
@LucieZ píše:
Z těch kapek na koliky je asi nejvíc přírodní Baby Calm, rozhodně je míň chemický než Espumisan, Babycalm bych se nebála dávat často, Espumisan bych úplně denně asi nedávala.
Vždyť se vůbec do organismu nevstřebávají, tak zakladatelku neděs
.
Nám pomohl Espumissan a Swiss laktobacílky, dávat na bříško, cvičit s nožičkama, klubíčkovat.. dávala jsem to do každé lahvičky
Nevím proč se řeší u espumissanu jestli to je chemie když projde střevy nikam se nevstřebává a vyjde enzymaticky a chemicky nezměněnej
U kolik prostě vyzkoušej všechno, hlavně aby se miminku ulevilo ![]()
@Poison Ivy píše:
Vždyť se vůbec do organismu nevstřebávají, tak zakladatelku neděs.
přesně tak, nevstřebávají se, takže je to v pohodě - odcházejí z těla ven s prdíkama a rozhodně si nemyslím, že je baby calm nejlepší, podle mě je rozhodně lepší espumisan, který je 2 krát silnější než-li sab simplex, takže se dávkuje 2 krát míň něž-li sab simplex, ale oba mají úplně stejné složení ![]()
@Poison Ivy píše:
Vždyť se vůbec do organismu nevstřebávají, tak zakladatelku neděs.
Já ji neděsím, ptala se na radu, tak píšu svůj názor. Nepíšu, co se vstřebává nebo ne, ale co má podle víc přírodní složení.
@LucieZ Ovšem pokud se nevstřebávají do organismu, tak je dost jedno, jestli má přírodní nebo méně přírodní složení
. Navíc píšeš, že bys denně nedávala například Espumisan, což vyznívá všelijak.
@Poison Ivy Jasně, ale to je jen můj názor. Já jsem si prostě u dcery, když byla takhle malá, vybírala co jí dávám - i když se to nevstřebává, tak se mi prostě do ní nechtělo cpát už v tomhle věku chemii. Ale je to můj názor, nikomu ho nevnucuju.
@Chelsa
ahoj, já dávala před každým kojením espumisan, moc malýmu pomohl. Jsou to jediný kapičky, které mu zabraly ![]()
No zakladatelka hlavně potřebuje něco účiného a je docela zásadní vědět, že se tyto kapky nevštřebávají do organismu a do tělíčka miminka se nedostane žádná chemie a nemusí se bát zvýšit dávkování a tudíž je úplně mimo mísu tu psát, že baby calm mají přírodnější složení než espumisan ![]()
Děvčata,
moc Vám děkuji za rady a vysvětlení. Pro upřesnění - takže se nemusím ničeho bát dávat 8-týdennímu miminku před každým kojením tj.cca 8× denně kapičky dlohodobě nepřetržitě po dobu třeba 2 měsíců?
@Poison Ivy - ty kapičky Espumisan a Bio Gaia se dávají najednou? Já kojím, takže dám na lžičce obojí dohromady? Netluče se to?
Díky