Kolikrát denně venčíte psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
24.1.13 13:42

Když jsme mívali psy v Praze, tak cca 4× denně. Ráno jen v županu vyběhnout ven na učůrnutí (fenka teda většinou stihla všechno a hned, ta se s tim necamrala, jak psi). Pak během dopo delší procházka, v nejhoršim na nákup a zpět. Odpo zas jen kolem baráku, navečer zas delší a před spaním zas jen čůrnout. Zpětně koukám, že to nebylo ono, když jsme pak vypadli na vesnici, stačilo otevřít branku ze zahrady a byli jsme hned na poli, to stačilo třeba jen 2× denně po půl hod, byli totálně vyřízení :mrgreen: Jeden čas jsem nebyla schopná kluky vykrmit, jak byli vyběhaní, měli nadopovaný granule nonstop a stejně 4kg podváhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
24.1.13 20:21

No tak to my máme uchcaného psa :cert: chodime v průměru 6× denně!!
zhruba tak v 6-8-12-15-19-22 někdy i častěji a to ještě nás kolikrát budí v noci nebo nad ránem kňučením že chce ven. Z toho má tak dvě větší procházky zhruba půl hoďky až hodina a v létě samozdřejmě déle. Je to až otravné!! :roll: Ale má problémy s močákem (uniká jí moč, obžvlášť když hárá to se pelech pere ob den) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1511
4.2.13 19:13

Teda tak koukám ze máme úžasného psa:) jdeme sním rano kdyz jdeme do práce a o víkendu podle toho jak se vzbudime. Třeba v 11 a pak to vydrží klidne do 8 do večera ale to ho samozřejmě netyrame:D ale vydrží, nestalo by se ze by nevydrzel. a pak jde ještě na noc než jdeme spát, je to zlaticko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 17:23

Naši psi cca v intervalu 10 - 16 - 23. Pokud se posune dopolední venčení, jde se až večer kolem té 23, v 16 se vynechává. A naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
5.2.13 17:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.3.13 22:01

Mám doma 14 letého psíka, který vyrůstal na vesnici, kde venčení probíhalo na zahradě a teď ho mám poslední 3 roky v Praze a musím říci, že si docela rychle zvykl na klasický systém venčení 4× denně. Nejdřív jsem se bála, že nevydrží, když budu v práci a taky jsme bojovali s vytím a škrábáním dveří, ale pak si zvykl a v pohodě vydržel od rána cca od 7 do 16-16.30 a někdy dýl. Teď jsem na MD a to je samozřejmě lepší, chodíme v 8, 12, 16 a kolem 20h, někdy dýl. Ale mám zkušenost, že v noci v pohodě vydrží 12 hod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruška20
17.9.13 17:54

Tak já venčím 4× denně. Poprvé kolem 10 - 11 hod. a pak po intervalech 4 hodin tzn ve 14, 18 a pak po zprvávách ve 20:30.

• Citovat
  • Upravit
2752
19.2.17 12:06

Máme 2 měsíční štěňátko yorkšírského teriéra. Chci se zeptat, kdy s ním můžeme ven na procházku. Teď jsme jí nebrali protože mrzlo a všude sůl. Teď už je týden krásně přes odpoledne - šly ¨by jste nebo raději ještě ne. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
19.2.17 12:11
@Alčák1 píše:
Máme 2 měsíční štěňátko yorkšírského teriéra. Chci se zeptat, kdy s ním můžeme ven na procházku. Teď jsme jí nebrali protože mrzlo a všude sůl. Teď už je týden krásně přes odpoledne - šly ¨by jste nebo raději ještě ne. Děkuji :mavam:

Mam taky stene a chodim od zacatku. Klepe se je ji zima neda se nic delat.musi se vencit venku doma ji to ucit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
19.2.17 12:13

Já ho dovezla v dubnu takže od začátku chodil:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
19.2.17 12:14

@Lucie66 díky ;) tak dneska vyrazíme - já se bála aby nenastydla, přivezli jsme si jí minulou neděli a je naučená na podložku - což je dobrý ale pomalu jí chci naučit ven na zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
19.2.17 12:15

Ještě jeden dotaz, od kdy jste koupali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
19.2.17 12:25

@Alčák1 tlapky od prvního dne, celý musel hned druhý den. Vyválel se v hnoji;). Ale do dneška (už má rok) používáme jemný šampon na štěňata a koupeme ho jenom když musíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
19.2.17 13:07
@Alčák1 píše:
Máme 2 měsíční štěňátko yorkšírského teriéra. Chci se zeptat, kdy s ním můžeme ven na procházku. Teď jsme jí nebrali protože mrzlo a všude sůl. Teď už je týden krásně přes odpoledne - šly ¨by jste nebo raději ještě ne. Děkuji :mavam:

Tak berte co dvě hodiny před dům vyvenčit, jakmile si zvykne trošku, tak procházky prodlužujte. Já mám zimní štěně, takže obleček a jen před dům a rychle zpět domů, po týdnu už jsme prodlužovaly okolo domu, do parku a teď skoro v 5 měsících už chodíme na dlouhé procházky, ale pokud je zima, tak se třepe i teď, nemáme horská plemena že :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
19.2.17 13:48

@Alčák1 my jsme ji učili ven hned, ale měli jsme ji v červnu. Procházky jsme prodlužovali dle toho co zvládala, ale je to setr, tak zvládla dlouhou procházku vcelku brzo. Nyní chodí ven dle své nálady. Občas je třikrát denně násilým vyhozena na dvůr nebo na procházku, protože se ji do mrazu a deště fakt nechce. Jindy tráví na dvoře celé dny a k tomu dlouhou procházku s náma. Koupeme dodnes dle potřeby a v zimě pokud možno celou vůbec, jen umyjeme tlapky a břicho, při marastu a soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný