Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, můžete mi prosím někdo, kdo má zkušenost poradit? včera jsme si vzali z útulku ročního kocourka,..jeli jsme pro kotě, ale nebylo žádné a tento kocourek si nás získal…mňoukal na nás, jako by jsme přišli domů a on nás vítal,.. no nicméně-máme ho doma…obava z první noci a kočičího záchodku se nepotvrdila, je dostatečně chytrý a potřebu vykonal, kam se patří… KOCOUREK JE VYKASTROVANÝ, ale když se vyčůrá je to fakt smrad, že se to nedá vydržet!
poraďte mi někdo s tím smradem, je to normální??? má někdo zkušenost? má pochopitelně podestýlku pro kočky na pohlc. zápachu, asi to ovšem nepomáhá?
nerada bych ho vracela… ![]()
Já četla, že pokud se vykastruje až když začne značkovat, tak už prostě smrdí pořád, že se musí kastrovat předtím a hlídat počátek značkování i smradu moči ![]()
Ahoj, já mám doma taky vykastrovanýho ročního koucourka a opravdu nesrdí, takže divný to je.
k tomu mám ještě dvě kočky.. a nesmrdí ani jedna.. kocouři právě smrdí když nejsou vykastrovaní..
bud vykasrtovaný není, nebo máte špatný písek.. ale klidně bych zavolala na veterinu a objednala se na kontrolu a dyštak se ho rovnou zeptala, kde je příčina..
Možná je to stravou…počkej až co s ním udělá Vaše jídlo…krmivo…a nedávej mu kravské mléko, kočky z něj mívají průjem…vodu nebo spec. mléko pro kočky…kdoví čím ho krmili v útulku… ![]()
Najdi si diskusní fórum na www.kocky-online.cz. Tam na toto téma bude spousta diskuzí a přispívají tam fakt odborníci na chov koček. Určitě poradí.
Poprvé u nás jedl v noci,..slyšela jsem ho, jak křupká,..granule jsme mu koupili kanadské-ONTARIO
a pije jen vodu, nic jiného mu nedáváme, ani dávat nebudeme…
Máme taky kocoury, už třetího, jednu dobu dva najednou a nesmrdí, když se vymočí. Tedy pokud to v tom kočkolitu nezůstane dlouho, to pak jo, ale čerstvé ne. Kastrovali jsme je všechny, je pravda, že když se to udělá dřív, než se u něj projeví značkování, tak pak už nic nezkouší. Jednoho jsme nechali vykastrovat pozdě, když už značkoval a ml chutě, ale nesmrděl pak. Zkus se optat na veterině, jestli je opravdu vykastrovaný, zdravý a nebo jestli to není krmivem.
A jak je to dlouho, co byl kastrovaný? Ten smrad způsobují pohlavní hormony a pokud byl kastrovaný teprve nedávno, je možné, že tělo ty hormony ještě neodbouralo a přestane smrdět až tak za pár týdnů. U dospělého kance, rozuměj když se kastruje až v dospělosti, to trvá cca 2 měsíce než se může dát zabít, aby to maso nesmrdělo.
Mám kastrovaného kocourka. Jsou mu už čtyři. Chodí na kočičí záchod, také mám někdy pocit, že to trochu cítím, ale pořídila jsem zakrytý záchod a je to lepší.. Také kupuji kočkolit „s vůní“, tak se to asi trochu ztratí. A možná je to i stravou, jak někdo píše…
Měli jsme kocoura, kterého jsme nechali kastrovat, když mu byl taky cca rok (našli jsme ho). Veterinářka říkala, že zápach po nějaké době zmizí, ale nemusí tomu tak být. Takže doporučuju asi jen častěji měnit kočkolit a utlumil to ještě krytý záchod, pokud ho nemáte…
Ještě mi napadlo - co pije? já dávám kocourovi jen vodu, nevím, zda má vliv na zápach třeba mléko nebo smetana…
Když se náš kocour počůral v přepravce (stres…), to byl smrad, že by jeden pad. Ale v kočkolitu to nesmrdí… A kastrovaný až později…
Jaký máte kočkolit? Nenačůral kousínek vedle záchodku, že to zateklo pod a teď smrdí? Plus určitě bych zkusila nabrat vzorek moči a zajít na veterinu, třeba je nemocný.