Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
ahoj.je tu prosím lekar? syn měl snizeny počet trombocytu, chodíme chodíme kontrolya hemato. držel se kolem 240. teď má za sebou virózu. ve středu NA odběru 359( u praktika). a dnes na hematologii 460. podle doktorky je to po infektu, ale mě takové zvýšení desi…
tak kdyby o neco slo, urcite by ti to hematolozka rekla.
pri nemocich je zvyseni zejmena u deti pomerne bezne a to na mnohem vyssi hodnoty nez je 460. nedeje se nic, nedela se s tim nic a spadne to. dcera mela dokonce jednou pri infektu trombocyty nemeritelne, jak byli vysoke. neresil to nikdo a to jsme byly hospitalizovane. po tydnu mela kontrolni krevnak a hodnota uz byla nejak kolem 500
Dobra rada zni:nepitvej se v tom. Hledani na netu ti akorat zpusobi nervy a beztak nevyresis nic. Ja jsem sice dospela, ale cca pred pul rokem jsem mela trombocyty 1000, maximum nejak do 400 u dospelaka. Doktirka na hematologii na to nic. Ja si toho vsimla nahodou ve vysledcich. Samozrejme panika a kamos google poradil
…ze mam asi leukemii a ja nevim co…no nakonec jsem se cca za tyden konecne doktorce dobolala a ta rikala, ze mam lehci chudokrevnost, ze to bude tim. Brala jsem zelezo a po pul roce mam krasnou hodnotu 350…fakt neres to. Googleni me uz nekolikrat pekne vyskolilo. Clovek musi tem doktorum aspon trochu verit.
ahoj.je tu prosím lekar? syn měl snizeny počet trombocytu, chodíme chodíme kontrolya hemato. držel se kolem 240. teď má za sebou virózu. ve středu NA odběru 359( u praktika). a dnes na hematologii 460. podle doktorky je to po infektu, ale mě takové zvýšení desi…