Pediatr na telefonu

12
6.12.22 21:12

Pediatr na telefonu

Dobrý den,
při pročítání různých diskuzí mě dost zaujalo, že pediatři spoustu z vás často pomáhají po telefonu/mailu, konzultují s vámi vše možné okolo zdraví vašich dětí. Náš doktor toto nenabízí, tak mě to celkem překvapilo, ještě jsem se s touto službou nesetkala. Zajímalo by mě tedy prosím, jestli tedy toto zrovna váš pediatr provozuje? Během ordinační doby, nebo i mimo ni? Je to nějak zpoplatněno?
Moc děkuji, mějte hezký den :)

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18628
6.12.22 21:16

U nás je to starší chlap cca 65 let s hrůzou z covidu, takže se stále na kontroly objednává. Zavolám, řeknu co je dítěti a on podle toho ho buď chce nebo nechce vidět a objedná ba čas at se marodi moc nepotkavaji. Pro me bonus, nejedu k doktorovi kde bych 2 hodiny čekala s nemocným miminem. Prijedu na čas a jdu prakticky hned dovnitř. Ten telefonát si myslím muže vykázat na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.12.22 21:35

@hospodki To je super, alespoň je v tom řád, nepotkají se zdravé a nemocné děti dohromady, že a nečekáte :palec: Voláte mu i s radou, nebo jen pro objednání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
6.12.22 21:38

My máme super dětskou lékařku, pokud je to nutné, mohu zavolat i o víkendu na mobil. Vžy ochotná a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
6.12.22 21:38

Naše paní doktorka zavedla v době covidu sms zprávy. Pokud člověk potřebuje poradit nebo něco zkonzultovat stačí napsat sms s problémem a paní doktorka se ozve a snaží se problém vyřešit nebo si nás pozve. Je to super, ušetří to spousty času strávených v čekárně. Poskytuje to zdarma v ordinační době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.12.22 21:39

U nás se tedy stále taky objednává. Má to nevýhodu, že pokud je potřeba něco řešit akutně, může už být plno. A někdy je těžké se mu dovolat.
Volám tedy pouze v ordinační hodiny.

• Citovat
  • Upravit
18628
6.12.22 21:45

@Ivalong jak jsem psala, popisu situaci a on zváží jestli přijít. Aktuálně 3 dny kolísání vysokých teplot a horečky u půlroční s tím, ze velmi dobre reaguje na paralen a nurofen, kasel a rýma… s ohledem na vek chtěl mimino vidět - má zapal plic ikdyz já si nebyla jistá jestli to není jen viróza. Jindy zas starší dítě 2 dny horečka a pal vyrážka tam a tam.. a doktor jelikož mu do ordinace tou dobou chodí plno decek třeba s šestou nemoci a sedí mu i můj popis tak mi rekne, ze za dva dny by měla vyrážka opadnoit (teď si vymyslim) a pokud by se stav nelepší do 2 dnu, tak přijít na kontrolu = zavolat a rovnou se objednat. A jen v ordinaci hodiny na pevnou. Mimo to jsou přece ambulance a pohotovost v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.12.22 21:48

Volám i o radu, kdyz si nejsem jistá. Vždy poradí nebo nás pozve. Když se starší narodil, dala i číslo mobilu, kdyby se něco dělo mimo ordinační dobu. nikdy jsem ho ale nevyužila. Naše pediatra je skvělá, jen se děsím, aby nechtela do důchodu, než mi děti odrostou :lol: Víc takových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
6.12.22 21:49

@hospodki
pojistovna hradi 6 telefonu za rok. s malym ditetem kolikrat vycerpanu behem 3 mesicu.
pojistovna 207 nehradi vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
6.12.22 21:50

@Ivalong naše pediatra to tak praktikuje, zajímavé je, že to začala praktikovat až letos - tedy téměř po kovidu, nevím, jestli je to tak super služba, protože je to místo osobní návštěvy dítěte v ordinaci - například třítýdenní kašel léčí přes telefon, aniž dítě viděla, natož poslechla stetoskopem :zed: :nevim:
zas to má výhodu, když mám auto v servisu a nedostanu se do práce, tak nahlásím, že je dcera nemocná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
6.12.22 21:51
@Anonymka1230 píše:
@hospodki
pojistovna hradi 6 telefonu za rok. s malym ditetem kolikrat vycerpanu behem 3 mesicu.
pojistovna 207 nehradi vubec

já jsem přesvědčená, že si to doktorka napíše jako návštěvu dítěte v ordinaci - a to se jí určitě vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.12.22 21:52
@stinga píše:
já jsem přesvědčená, že si to doktorka napíše jako návštěvu dítěte v ordinaci - a to se jí určitě vyplatí

nevyplatí, návštěva je hrazena z kapitace

takže měsíční paušál… a ten je stejný, když tam přijdete 10 x za měsíc, nebo když nepřijdete vůbec

distanční kod / telefonáty, léčba na dálku / je novinka

hradí se jen 6 x ročně, více ne

na konci roku skončí, od ledna už nebude hrazeno

a 207 to nehradí vůbec, odmítla nasmlouvat distanční kód, takže máme prdlajs…a od 207 nic

:roll:

/ samozřejmě že když už někdo volá a chce řešit na dálku, obvykle to je 207, jak jinak /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
6.12.22 22:00
@Borrealis píše:
nevyplatí, návštěva je hrazena z kapitace

takže měsíční paušál… a ten je stejný, když tam přijdete 10 x za měsíc, nebo když nepřijdete vůbec

distanční kod / telefonáty, léčba na dálku / je novinka

hradí se jen 6 x ročně, více ne

na konci roku skončí, od ledna už nebude hrazeno

a 207 to nehradí vůbec, odmítla nasmlouvat distanční kód, takže máme prdlajs…a od 207 nic ,
:roll:

/ samozřejmě že když už někdo volá a chce řešit na dálku, obvykle to je 207, jak jinak /
,
já to nechci řešit na dálku, já bych ráda, kdyby doktorka dceru někdy i poslechla, ale bohužel - vždy dostanu radu koupit Mucosolvan, kdybych nepotřebovala vystavit OČR, tak už bych se ani neobtěžovala doktorce volat, na jaro kašlala dcera úplně brutálně, pořád a pořád celý den a celou noc, „kupte mucosolvan“, já se ptala, jestli ji nepotřebuje poslechnout, řekla, že ne - pak mě rodiče s malou vyštvali na pohotovost a tam jí předepsali Ventolin v sirupu - to byl doslova zázrak oproti mucosolvanu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
6.12.22 22:23

Naše pediatrička má určitě víc pacientů, než reálně zvládá, takže se k ní absolutně nedá dovolat. I když jsem v ordinaci, neustále jim zvoní telefon, který nikdo nezvedá. Na druhou stranu máme k dispozici mobil na doktorku a sestru, kam můžeme psát sms i mimo ordinační dobu. Využila jsem to zatím jen dvakrát, ale vždycky jsem stručnou radu dostala, takže aspoň takhle to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
6.12.22 22:46

Nas pediatr ma zpoplatnenou sluzbu na rok snad kazdy den do vecera. Chodim nerada do ordinace, obcas volam, sestra to se mnou vyridi casto misto lekare, zasle recept v sms. Samozrejme to neni nic komplikovaneho, jinak bych sla osobne, ale takto mi to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí