Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
při pročítání různých diskuzí mě dost zaujalo, že pediatři spoustu z vás často pomáhají po telefonu/mailu, konzultují s vámi vše možné okolo zdraví vašich dětí. Náš doktor toto nenabízí, tak mě to celkem překvapilo, ještě jsem se s touto službou nesetkala. Zajímalo by mě tedy prosím, jestli tedy toto zrovna váš pediatr provozuje? Během ordinační doby, nebo i mimo ni? Je to nějak zpoplatněno?
Moc děkuji, mějte hezký den ![]()
U nás je to starší chlap cca 65 let s hrůzou z covidu, takže se stále na kontroly objednává. Zavolám, řeknu co je dítěti a on podle toho ho buď chce nebo nechce vidět a objedná ba čas at se marodi moc nepotkavaji. Pro me bonus, nejedu k doktorovi kde bych 2 hodiny čekala s nemocným miminem. Prijedu na čas a jdu prakticky hned dovnitř. Ten telefonát si myslím muže vykázat na pojišťovnu.
@hospodki To je super, alespoň je v tom řád, nepotkají se zdravé a nemocné děti dohromady, že a nečekáte
Voláte mu i s radou, nebo jen pro objednání?
My máme super dětskou lékařku, pokud je to nutné, mohu zavolat i o víkendu na mobil. Vžy ochotná a poradí.
Naše paní doktorka zavedla v době covidu sms zprávy. Pokud člověk potřebuje poradit nebo něco zkonzultovat stačí napsat sms s problémem a paní doktorka se ozve a snaží se problém vyřešit nebo si nás pozve. Je to super, ušetří to spousty času strávených v čekárně. Poskytuje to zdarma v ordinační době.
U nás se tedy stále taky objednává. Má to nevýhodu, že pokud je potřeba něco řešit akutně, může už být plno. A někdy je těžké se mu dovolat.
Volám tedy pouze v ordinační hodiny.
@Ivalong jak jsem psala, popisu situaci a on zváží jestli přijít. Aktuálně 3 dny kolísání vysokých teplot a horečky u půlroční s tím, ze velmi dobre reaguje na paralen a nurofen, kasel a rýma… s ohledem na vek chtěl mimino vidět - má zapal plic ikdyz já si nebyla jistá jestli to není jen viróza. Jindy zas starší dítě 2 dny horečka a pal vyrážka tam a tam.. a doktor jelikož mu do ordinace tou dobou chodí plno decek třeba s šestou nemoci a sedí mu i můj popis tak mi rekne, ze za dva dny by měla vyrážka opadnoit (teď si vymyslim) a pokud by se stav nelepší do 2 dnu, tak přijít na kontrolu = zavolat a rovnou se objednat. A jen v ordinaci hodiny na pevnou. Mimo to jsou přece ambulance a pohotovost v nemocnici
Volám i o radu, kdyz si nejsem jistá. Vždy poradí nebo nás pozve. Když se starší narodil, dala i číslo mobilu, kdyby se něco dělo mimo ordinační dobu. nikdy jsem ho ale nevyužila. Naše pediatra je skvělá, jen se děsím, aby nechtela do důchodu, než mi děti odrostou
Víc takových.
@hospodki
pojistovna hradi 6 telefonu za rok. s malym ditetem kolikrat vycerpanu behem 3 mesicu.
pojistovna 207 nehradi vubec
@Ivalong naše pediatra to tak praktikuje, zajímavé je, že to začala praktikovat až letos - tedy téměř po kovidu, nevím, jestli je to tak super služba, protože je to místo osobní návštěvy dítěte v ordinaci - například třítýdenní kašel léčí přes telefon, aniž dítě viděla, natož poslechla stetoskopem
![]()
zas to má výhodu, když mám auto v servisu a nedostanu se do práce, tak nahlásím, že je dcera nemocná ![]()
@Anonymka1230 píše:
@hospodki
pojistovna hradi 6 telefonu za rok. s malym ditetem kolikrat vycerpanu behem 3 mesicu.
pojistovna 207 nehradi vubec
já jsem přesvědčená, že si to doktorka napíše jako návštěvu dítěte v ordinaci - a to se jí určitě vyplatí
@stinga píše:
já jsem přesvědčená, že si to doktorka napíše jako návštěvu dítěte v ordinaci - a to se jí určitě vyplatí
nevyplatí, návštěva je hrazena z kapitace
takže měsíční paušál… a ten je stejný, když tam přijdete 10 x za měsíc, nebo když nepřijdete vůbec
distanční kod / telefonáty, léčba na dálku / je novinka
hradí se jen 6 x ročně, více ne
na konci roku skončí, od ledna už nebude hrazeno
a 207 to nehradí vůbec, odmítla nasmlouvat distanční kód, takže máme prdlajs…a od 207 nic
/ samozřejmě že když už někdo volá a chce řešit na dálku, obvykle to je 207, jak jinak /
@Borrealis píše:,
nevyplatí, návštěva je hrazena z kapitacetakže měsíční paušál… a ten je stejný, když tam přijdete 10 x za měsíc, nebo když nepřijdete vůbec
distanční kod / telefonáty, léčba na dálku / je novinka
hradí se jen 6 x ročně, více ne
na konci roku skončí, od ledna už nebude hrazeno
a 207 to nehradí vůbec, odmítla nasmlouvat distanční kód, takže máme prdlajs…a od 207 nic ,
/ samozřejmě že když už někdo volá a chce řešit na dálku, obvykle to je 207, jak jinak /
Naše pediatrička má určitě víc pacientů, než reálně zvládá, takže se k ní absolutně nedá dovolat. I když jsem v ordinaci, neustále jim zvoní telefon, který nikdo nezvedá. Na druhou stranu máme k dispozici mobil na doktorku a sestru, kam můžeme psát sms i mimo ordinační dobu. Využila jsem to zatím jen dvakrát, ale vždycky jsem stručnou radu dostala, takže aspoň takhle to funguje.
Nas pediatr ma zpoplatnenou sluzbu na rok snad kazdy den do vecera. Chodim nerada do ordinace, obcas volam, sestra to se mnou vyridi casto misto lekare, zasle recept v sms. Samozrejme to neni nic komplikovaneho, jinak bych sla osobne, ale takto mi to vyhovuje.