Pediatr na telefonu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
6.12.22 22:48

Tak upřímně naše pediatrička ty telefonní dotazy úplně nesnáší, hned startuje, že s drobnostma poradi v lékárně a když něco, tak přijít, že má plnou čekárnu a nemá čas na 40 telefonů denně… Takže naše fakt ne, natož nějaký mejl nebo SMS… Praha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.22 23:02

@Ivalong U nás se konzultuje, ale je to spíš z důvodu, že se doktorce nechce pracovat. I ošetřovačky dávají po telefonu. Ale konzultace většinou odbývá sestra, a k doktorce tě „pustí“, jen když vyhodnotí, že je to důležitý.

Jednou jsem se k doktorce vnutila (poté, co dva roky dceru neviděla), asi pětkrát mi řekla během toho ošetření, že máme chodit jen při aktuních příznacích - aby nás teda pak poslala na rentgen a ten zjistil problém :zed:

Bohužel jsme do této ordinace „spadly“. Doufám, že dcera bude do 18 zdravá, a pak najdeme dobrého doktora pro dospělé.

• Citovat
  • Upravit
14730
7.12.22 00:48
@hospodki píše:
U nás je to starší chlap cca 65 let s hrůzou z covidu, takže se stále na kontroly objednává. Zavolám, řeknu co je dítěti a on podle toho ho buď chce nebo nechce vidět a objedná ba čas at se marodi moc nepotkavaji. Pro me bonus, nejedu k doktorovi kde bych 2 hodiny čekala s nemocným miminem. Prijedu na čas a jdu prakticky hned dovnitř. Ten telefonát si myslím muže vykázat na pojišťovnu.

Ano, muze. Treba kdyz jsem v lednu hlasila covid nasich 4 dcer, tak si pediatricka na kazdou vykazala vykon DISTANČNÍ KONZULTACE ZDRAVOTNÍHO STAVU PRAKTICKÝM LÉKAŘEM za 176 Kc. A to jsem “jen” poprosila o vystaveni zadanek na PCR test a sestricce jsem popsala priznaky, ona je zadala do PC.

Ale zase kdyz jsem v cervenci volala, ze potrebuju predepsat Tobrex na zanet oci, tak si nevykazali nic :nevim: Stejne tak, kdyz jsem resila vazny uraz dcery - to jsem nekolikrat psala mail - napr. ohledne jizev, ohledne zadanky na rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
7.12.22 02:39

@Janča6

to byl starý kod, 01300

v létě ho zrušili

nyní platí nový, 01305, který je za 120 nebo 130 kč…a 207 ho neplatí vůbec, odmítla ho nasmlouvat

a od ledna končí i ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
7.12.22 06:19

Od covidu chodíme na 90 procent k lékaři po telefonu, když je nějaká nemoc. Pediatr i můj praktik chtějí nejprve zavolat a objednat se, když je člověk nemocný. Nevyhodí, když tam přijde člověk jen tak.
Nemá cenu mladého tahat s rýmečkou, kašlíkem k doktorce. Ještě by tam chytl něco dalšího. Tak tam chodím jen pro papír sama. Za poslední tři roky jsem tam byla s mladým asi čtyřikrát. Když se mi nezdálo, jak kašle a na preventivce.
Zavolám. Řeknu jak a co, sestřička se mě zeptá jak dlouho je horečka, nebo kašel. Řekne co mu mám dávat a kdyby se nelepšilo přijít.
Máte neštovice? Ty jsou vysoce infekční, to určitě nechoďte. Zavolejte za dva dny, jak je.
Mě to vyhovuje. Samozřejmě, když se mi něco nezdá, tak tam s mladým letím hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
7.12.22 07:39

Jinak ja na 99 % pri nemoci nejen nechodim k lekari, ale ani nevolam. Maximalne zavolam, ze dite ma sestou nemoc nebo virozu s horeckou, takze neprijdeme na planovanou prevenci. Jen u nestovic jsem volala, abych se poradila, kdy muzou deti do spolecnosti. A pediatr si nas pak pozval na kontrolu po nestovicich. Jen jednou jsem sla s dcerou pro ATB k pediatrovi. A pak dvakrat rovnou na ORL, kdyz mela jasny zanet ucha. Ale mam stesti, ze nase holky nemivaji nemoci, ktere vyzaduji lekarskou peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
7.12.22 07:43

@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobre

Zajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
7.12.22 07:48

@Janča6
Vidis a u nas si kominik vezme 1000 za 5 minut kouknuti do kominu
Ono vystavit zadanku na PCR chvili trva, pak to zapsat do PC, zadat kod izolace a pak ukonceni. Nejdriv stravi nejaky cas tel a pak administrativou
Tel konzultace je novy kod, co ma dost omezeni - viz vyse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
7.12.22 07:50
@Anonymka1230 píše:
@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobreZajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho :think:

bylo to letos na jaře - tak duben, květen - a normálně Ventolin v sirupu pro děti, moje mamka používá Ventolin ve spreji a říkala, že to netušila, že to existuje i v sirupu, mělo to takový chemický „čich“ jako formaldehyd a bylo to jakoby s citronovou příchutí - dcera to úplně nenáviděla, musela jsem ji uplácet bonbonama, ale zafungoval úplně zázračně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
7.12.22 07:51
@Anonymka1230 píše:
@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobreZajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho :think:

Ventolin sirup je aktuálně dostupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.12.22 12:17

@alatheia1 Mohu se, prosím, zeptat, kolik na ten rok platíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
9.12.22 20:29
@Ivalong píše:
@alatheia1 Mohu se, prosím, zeptat, kolik na ten rok platíte? :think:

Myslim, ze tam mel dva tisice. Ja to tedy neplatim, skoro tam nastesti nechodim, kdyz je treba, tak mluvim se sestrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí