Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak upřímně naše pediatrička ty telefonní dotazy úplně nesnáší, hned startuje, že s drobnostma poradi v lékárně a když něco, tak přijít, že má plnou čekárnu a nemá čas na 40 telefonů denně… Takže naše fakt ne, natož nějaký mejl nebo SMS… Praha…
@Ivalong U nás se konzultuje, ale je to spíš z důvodu, že se doktorce nechce pracovat. I ošetřovačky dávají po telefonu. Ale konzultace většinou odbývá sestra, a k doktorce tě „pustí“, jen když vyhodnotí, že je to důležitý.
Jednou jsem se k doktorce vnutila (poté, co dva roky dceru neviděla), asi pětkrát mi řekla během toho ošetření, že máme chodit jen při aktuních příznacích - aby nás teda pak poslala na rentgen a ten zjistil problém ![]()
Bohužel jsme do této ordinace „spadly“. Doufám, že dcera bude do 18 zdravá, a pak najdeme dobrého doktora pro dospělé.
@hospodki píše:
U nás je to starší chlap cca 65 let s hrůzou z covidu, takže se stále na kontroly objednává. Zavolám, řeknu co je dítěti a on podle toho ho buď chce nebo nechce vidět a objedná ba čas at se marodi moc nepotkavaji. Pro me bonus, nejedu k doktorovi kde bych 2 hodiny čekala s nemocným miminem. Prijedu na čas a jdu prakticky hned dovnitř. Ten telefonát si myslím muže vykázat na pojišťovnu.
Ano, muze. Treba kdyz jsem v lednu hlasila covid nasich 4 dcer, tak si pediatricka na kazdou vykazala vykon DISTANČNÍ KONZULTACE ZDRAVOTNÍHO STAVU PRAKTICKÝM LÉKAŘEM za 176 Kc. A to jsem “jen” poprosila o vystaveni zadanek na PCR test a sestricce jsem popsala priznaky, ona je zadala do PC.
Ale zase kdyz jsem v cervenci volala, ze potrebuju predepsat Tobrex na zanet oci, tak si nevykazali nic
Stejne tak, kdyz jsem resila vazny uraz dcery - to jsem nekolikrat psala mail - napr. ohledne jizev, ohledne zadanky na rehabilitace.
to byl starý kod, 01300
v létě ho zrušili
nyní platí nový, 01305, který je za 120 nebo 130 kč…a 207 ho neplatí vůbec, odmítla ho nasmlouvat
a od ledna končí i ten
Od covidu chodíme na 90 procent k lékaři po telefonu, když je nějaká nemoc. Pediatr i můj praktik chtějí nejprve zavolat a objednat se, když je člověk nemocný. Nevyhodí, když tam přijde člověk jen tak.
Nemá cenu mladého tahat s rýmečkou, kašlíkem k doktorce. Ještě by tam chytl něco dalšího. Tak tam chodím jen pro papír sama. Za poslední tři roky jsem tam byla s mladým asi čtyřikrát. Když se mi nezdálo, jak kašle a na preventivce.
Zavolám. Řeknu jak a co, sestřička se mě zeptá jak dlouho je horečka, nebo kašel. Řekne co mu mám dávat a kdyby se nelepšilo přijít.
Máte neštovice? Ty jsou vysoce infekční, to určitě nechoďte. Zavolejte za dva dny, jak je.
Mě to vyhovuje. Samozřejmě, když se mi něco nezdá, tak tam s mladým letím hned.
Jinak ja na 99 % pri nemoci nejen nechodim k lekari, ale ani nevolam. Maximalne zavolam, ze dite ma sestou nemoc nebo virozu s horeckou, takze neprijdeme na planovanou prevenci. Jen u nestovic jsem volala, abych se poradila, kdy muzou deti do spolecnosti. A pediatr si nas pak pozval na kontrolu po nestovicich. Jen jednou jsem sla s dcerou pro ATB k pediatrovi. A pak dvakrat rovnou na ORL, kdyz mela jasny zanet ucha. Ale mam stesti, ze nase holky nemivaji nemoci, ktere vyzaduji lekarskou peci.
@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobre
Zajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho ![]()
@Janča6
Vidis a u nas si kominik vezme 1000 za 5 minut kouknuti do kominu
Ono vystavit zadanku na PCR chvili trva, pak to zapsat do PC, zadat kod izolace a pak ukonceni. Nejdriv stravi nejaky cas tel a pak administrativou
Tel konzultace je novy kod, co ma dost omezeni - viz vyse
@Anonymka1230 píše:
@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobreZajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho
bylo to letos na jaře - tak duben, květen - a normálně Ventolin v sirupu pro děti, moje mamka používá Ventolin ve spreji a říkala, že to netušila, že to existuje i v sirupu, mělo to takový chemický „čich“ jako formaldehyd a bylo to jakoby s citronovou příchutí - dcera to úplně nenáviděla, musela jsem ji uplácet bonbonama, ale zafungoval úplně zázračně
@Anonymka1230 píše:
@stinga
Samozrejme pokud si dite nepozve na poslech ani kdyz kasle 3 tydny, neni to ideal. Vetsina holek pred tebou ale pise, ze si je zvou, kdyz je potreba. Takze u vetsiny lekaru je to nastaveno dobreZajimalo by me, jaky ventolin v sirupu ji napsali? Nevyrabi se uz hodne dlouho
Ventolin sirup je aktuálně dostupný.
@alatheia1 Mohu se, prosím, zeptat, kolik na ten rok platíte? ![]()
@Ivalong píše:
@alatheia1 Mohu se, prosím, zeptat, kolik na ten rok platíte?
Myslim, ze tam mel dva tisice. Ja to tedy neplatim, skoro tam nastesti nechodim, kdyz je treba, tak mluvim se sestrou.