Kolísání váhy - čím to může být?

608
1.9.13 09:10

Kolísání váhy

Ahoj, chtěla bych radu od někoho kdo tomu rozumí. Co způsobuje kolísání váhy ze dne na den (ne pred ms ani po ní) třeba i o 2kg. Jím rozumně pravidelně 5-6× denně. piju 3 litry vody a čajů denně. Váha je tam kde má být. Pak si jeden den dám třeba nějaké zhřešení v podobě zmrzlinového poháru a na váze se mi to na druhý den projeví okamžitě 1-2kg nahoře a na centimetrech taky. Za dva dny se to zase ustálí, ale hrozně mě to štve, čím to může být??? :evil:…To už si snad nemůžu ani zahřešit??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
1.9.13 09:30

Tak to by mě taky zajímalo :think: mám to stejně a to i bez toho, že bych hřešila. pořád +-3kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.9.13 09:32

Tak se nevažte denně a bude klid. Vím o čem mluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
1.9.13 09:36
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych radu od někoho kdo tomu rozumí. Co způsobuje kolísání váhy ze dne na den (ne pred ms ani po ní) třeba i o 2kg. Jím rozumně pravidelně 5-6× denně. piju 3 litry vody a čajů denně. Váha je tam kde má být. Pak si jeden den dám třeba nějaké zhřešení v podobě zmrzlinového poháru a na váze se mi to na druhý den projeví okamžitě 1-2kg nahoře a na centimetrech taky. Za dva dny se to zase ustálí, ale hrozně mě to štve, čím to může být??? :evil:…To už si snad nemůžu ani zahřešit??? :mrgreen:

Hele v těle se děje tolik procesů že bych to vůbec neřešila. Jednou máš střeva prázdná, jednou plná. To může krásně dát i to kilo. Pokud si někdy zacvičíš tak další den může být taky větší váha protože svaly zadržují po námaze vodu, a tak je toho hromada. Navíc vážit se každý den je hloupost :nevim:

jednou jsi víc nafouknutá, jednou míň, to dá ti centimetry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.9.13 09:41

Vazit jen v pondeli a merit jen prvniho… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
1.9.13 10:54

@Barca12345 Asi tak…prostě jednou se vys… a druhý den ne, tak nemá smysl se několikrát týdně vážit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zbytečný stresy. Spíš je lepší se měřit a pochybuju, že za dva dni budeš mít přes zadek navrch 5 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.13 10:55
@Jůlinka T. píše:
@Barca12345 Asi tak…prostě jednou se vys… a druhý den ne, tak nemá smysl se několikrát týdně vážit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zbytečný stresy. Spíš je lepší se měřit a pochybuju, že za dva dni budeš mít přes zadek navrch 5 cm.

hele, to jsem zkoušela. měla jsem x kg a po vykadění jsem měla o skoro kilo nahoru, bez toho, aniž bych jedla nebo pila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
1.9.13 11:07
@dani24687 píše:
hele, to jsem zkoušela. měla jsem x kg a po vykadění jsem měla o skoro kilo nahoru, bez toho, aniž bych jedla nebo pila 8o
:think: já jsem to jednou zkusila :lol: a po jsem měla o 400 gramů míň :nevim:

hele a máš váhu na pevném povrchu? dlažba? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.9.13 11:07
@dani24687 píše:
hele, to jsem zkoušela. měla jsem x kg a po vykadění jsem měla o skoro kilo nahoru, bez toho, aniž bych jedla nebo pila 8o

v tom případě špatná váha :)) nebo si nadechla víc než kilo vzduchu :D protože jinak je to z fyzikálního hlediska nemožné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.13 11:14

@Becky00 skoro půl kila, dobře ty :mrgreen: @janica252 no je nová a byla celkem drahá, má už i víc funkcí, snad by měla vážit dobře :think:

Na pevným povrchu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.9.13 11:21

@Barca12345 jóóó, rada nad zlato, jednou jsem vydržela i 3 dny bez vážení :P jo, je to opravdu jediný a dobrý řešení, můj mi to říká pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
1.9.13 11:22

Vyhod váhu a važ se tak 1× za měsíc, denní vážení vede akorát ke stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.9.13 13:10

Važ se pravidelně každé druhé pondělí hned po probuzení, vyčůraná, než se čehokoliv najíš nebo napiješ. Pak to bude přesnější. Piš si to, at můžeš porovnávat.
Nebo každé pondělí, když ti to nedá, no.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.17 13:15

Kolísání váhy

Taky mívám takové kolísání váhy, pořád v podstatě pomalu a nenápadně hubnu a hubnu :think: měřím se vždy ráno po toaletě, pak si to zapisuju. Zjistila jsem, že se výkyvy opakují stejně. Do menstruace hubnu, s prvním dnem menstruace nabírám a hned po menstruaci jde váha zase dolů. Např. poslední čísla tento týden : pak se dostanu na naprostý minimum a bum, MS a jde to zase nahoru :roll: štítná žláza mi prý funguje hraničně, ale dobře. Ještě možná alergie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.17 13:20

@MUFICE, vážím s každý den, neboť takhle jsem nemohla říct, zda jsem nabrala za celou tu dobu nebo za jeden den, kdy jsem se naládovala. Ale asi záleží, jestli to někdo hlídá za účelem zhubnout nebo zdravotně :D zjistila jsem, že každý týden postupně zhubnu půl kila, někdy ze dne na den dvě a pak se to dlouho drží, než mi to zase naskace vejs. Víceméně jsem za poslední čtvrt roku nechtěně zhubla 5 kilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí