Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, prosím o radu.
Dnes jsem 34+0 tt. Přestěhovala jsem se z Moravy do Čech, teď jsem změnila dr., respektive jsem objednaná na kontrolu a následnou registraci do porodnice za 14 dnů. Jenže teď mi začal hrozně lítat tlak, jednou nahoře, jednou dole. Měla jsem s tím problém už dřív, ale teď je to více. Měla jsem se měřit doma každý den a dr. neshledal důvod k nasazení léků. Teď mívám tlak 123/83 ráno, někdy odpoledne i 138/92,95, po následujícím kontrolním měření (cca 20min.) mi klesne na 128/78. Jde mi o to jestli mám vydržet těch 14 dnů na kontrolu nebo si pro jistotu zajet na pohotovost na vyšetření? Jsem prvorodička. Prosím, nemáte to některá podobně, co byste dělali vy? Děkuju moc, Nikola
@Nikkollaa no jestli uz mas jit na kontrolu a registraci do nejake porodnice, tak bych tam zavolala a rekla jim svuj problem. Sama mam vyskoky tlak v tehu a merim si dle doktora rano, v poledne a vecer a pak hodnoty diktuji internimu lekari do telefonu, abych tam nemusela stale behat… ![]()
@tezes - nekdy mam prave i treba 101/55. Aha, no ja prave nevedela, aby me neodkazali na tu pohotovost, kdyz jsem nebyla jeste ani na te vstupni prohlidce. Tak ja tam zkusim zítra rano zavolat. Ja ani nevim jakyho dr. budu mit, je jich tam vic. snad pomuzou oni teda. Dekuju ![]()
@Nikkollaa rekni jim, ze se tam chystas rodit a urcite te neodmitnou a pozvou treba na drivejsi kontrolu. Drzim palce ![]()