Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klurynka25 Heled´být tebou, okamžitě se balím a jedu do porodnice.
Nejspíš děloha zahájila porodní činnost, je jen otázkou času, kdy porodíš. Může to být dnes, nebo zítra, pozítří…
Ano, jsou to poslíčci, ale mířící k porodu nejspíš.
Neblbni, raděj se běž nechat vyšetřit do nejbližší porodnice, at´ti natočí KTG a podívají se na mimčo. Je to moc brzo.
No me si minulý týden v nemocnici nechali dva dny kvůli lehcim problémům. Nakonec to nic nebylo, po kapackach hořčíku se mi břicho uklidnilo. Nemám rada nemocnice, z doktorů jsem nervózní, ale jsem rada, že jsem tam byla a vše je ok. Než mít 800g miminko…
Tak jako lékařskou prohlídkou rozhodne nic nezkazís, ba naopak.Ale na druhou stranu na poslicky brzy neni, spousta zen je ma i driv nez 28.tt.Hlavně neplas, urcite se nic nedeje.Ale chces-li mit 100%jistotu, vyhledej lekare. ![]()
@berry4 Úplný souhlas. @Klurynka25 Vem tašku a jeď někam na pohotovost!!
Vzdycky mi to uklidni tepla vana, dneska je mi zatim fajn ale pro jistotu sice me to netesi protoze sem tam pred 14 dny lezela ale pro klid duse a zdrave miminko mi to zato stoji ![]()
Hele ja mela v patek a sobotu o dost menší problém, i tak jsem si pro klid duše zašla na porodní, ze jako to bolí, a čekala jsem něco ve smyslu „neplaste, nic to není“ - chyba lávky, od včera jsem, připojená na kapak a lezim. Takže byt tebou, raděj si zajdu…
@Klurynka25 může to být něco, i nemusí. Já jsem mívala poslíčky i od 17tt (rodila jsem v termínu). Důležité je, aby nebyly změny na čípku, ale to sama nezjistíš, takže jdi raději do nemocnice na kontrolu čípku.
A teplou vanu nee. Pokud je to porod, tak to uspíší. Já byla v 32tt hospitalizována a rozjížděl se mi porod (hospitalizace ale byla s něčím jiným) a sestra říkala, že si nemám sprchovat břicho teplou vodou. V tvém případě bych zajela na kontrolu.
Dobry den vsem zkusenym maminkam
vim ze na toto tema je tady toho spousta ale nenasla jse nic podobneho, tak potrebuji poradit. Jsem 27+5 cekam druhe dite u prvniho porod v pohode rodila sem 38tt prirozene vse slo jak ma a samo poslicky sem jeste nezazila jen tvrdnuti briska ale to mi utlumilo magnesium. Ale toho druhe tehu mam trosku narocnejsi magnesium beru od zacatku 3× denne a zabiralo ale najednou ne asi sem mela poslicky v patek cely den bricho mi tvrdlo kazdych 10-15 minut doba se nezkracovala ani se bolest nestupnovala bylo to furt stejne v sobotu dobry a vecer me chytlo boleni bricha a v krizi taky se mi jakoby hur dychalo citila sem se zvlastne ze se neco deje nakonec sem to zaspala. Ve 25tt sem mela uraz tak snad sem si stresem a vsim neprivolala blizici se porod
myslite ze to jsou jen poslicci?.priprava tela.na porod? Neni to nejak brzy?
diky za vsechny nazory