Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jdu k vám pro radu. Ve čtvrtek jdu na kolonoskopii a nevím si rady s dietou, mám zároveň bezlepkovou a bezlaktózovou. Je v pořádku sýrová omáčka/těstoviny, avokádo s chlebem a tuňák ve vlastní šťávě? Některé stránky to schvalují, jiné zase ne😩 😩 doporučení samozřejmě mám, ale tyhle ostatní věcí netušim ![]()
@Majdina00 píše:
Ahoj holky, jdu k vám pro radu. Ve čtvrtek jdu na kolonoskopii a nevím si rady s dietou, mám zároveň bezlepkovou a bezlaktózovou. Je v pořádku sýrová omáčka/těstoviny, avokádo s chlebem a tuňák ve vlastní šťávě? Některé stránky to schvalují, jiné zase ne😩 😩 doporučení samozřejmě mám, ale tyhle ostatní věcí netušim
Ja nidy nedrzela dietu a nebyl to problem. Ani mi o zadne diete nerikali
Je třeba bezezbytkova strava, tj. vše bez semínek, slupek apod., což Tebou uvedena potrava může být, jen pozor na chleba, ať nemá kmín… Zrníčka můžou snadneji uvíznout v nějaké kličce či záhybu a zkreslovat při vyšetření… Jinak už asi tři dny před vyšetřením už jsem nasadila spíš kašovitou stravu… Měla jsem strach, aby mě neposlali domu, že jsem špatně vyprázdněná, a znovu čekat na termín
Stalo se to kamarádce. Držím pěsti, ať to dobře zvládneš a jsi v pořádku! ![]()
Tak hned na prvni pohled - bezlaktozova strava a syrova omacka - mas bezlaktozovy syr?
@beruska9 Samozřejmě že mám bezlaktozový, když mám dietu ze zdravotních důvodů ![]()
Taky jsem tri dny pred zaradila kasovitou stravu, den pred uz jen cisty vyvar.
Taky tři dny před kase a vývar, plus pozor i třeba na kávu. Na to mne taky upozornili.
Jsem Crohnarka takže kolono každý rok
žádnou spesl dietu před nedodržuji.. jez všechno, kromě semínek a jadérek a máš to.. budeš ráda když středa bude za Tebou, nejhorší je ta příprava než samotná kolono..
@Majdina00 píše:
@Skaiqy DěkujiHned se cítím trošku líp
To jsem ráda ![]()
@Majdina00 Chodím na kolonoskopii každé 2 - 3 roky, nikdy jsem žádnou dietu nedodržovala, až ten den před vyšetřením. Nikdy nebyl žádný problém