Kombi pracka vc susiky versus susicka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
17.4.22 15:02

kombi pracka vc susiky versus susicka?

Je tu prosim nekdo, kdo presel z kombinace pracka se susickou (1spotrebic) na samostatnou susicku? Jaky je ze zkusenosti rozdil? Stoji to za to? Z jakeho typu spotrebice jste presli na jakou susicku (jakoze jestli s blbehp na podstatne vyssi level, tak je jasne, ze rozdil bude). Moc dekuji za konkretni zkusenosti. Rady typu „rika se, ze kombinace je blba“ nepotrebuji. Dekuji :srdce: mam kombo pracka se susickou a nevim, zda poridit samostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
17.4.22 15:10

Sestra má kombi pračku se sušičkou. Že zatím jsou v bytě. Tak to byla úspora místa. Používá sušičku pouze na ručníky. Říká, že po sušení má celou koupelnu zaprášenou. Nadává na kombinaci. V domě si pořídí samostatné dva spotřebiče.
My máme samostatně pračku a sušičku. Je to paráda. Suším vše. Třeba ve čtvrtek jsem prala všechny povlečení, prostěradla, ručníky. Pračka vypere, přesunu do sušičky a jedu další kolo praní. Hezký to prádlo mizí. Hned teplé skládáme a uklízíme. Musela jsem oprat i peřinu. Taky prošla sušičkou. Nikde nestraší sušák. Není doma vlhko, jak bylo dřív sušením na sušáku. Bude zas věšet i ven prádlo. Ale zatím nemám pergolu. Kde bych to schovala, když bude pršet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
17.4.22 15:25

Nám by kombi moc nepomohla. Obvykle vždy když mám puštěnou sušičku, zároveň peru. Peru denně v podstatě, nebo 2-3× za sebou. Sušák mám v bytě jen malý, na věci co nedávám sušit. Balkon nemám, ani možnost sušit venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
17.4.22 15:41

Do bytu určitě kombi, mne to navíc vyhovovalo, ze jsem to zapla jednou a vyndala vyprane a vysušené :pankac: netřeba prendavat a zapínat nový spotřebič, to byla pro mě obrovská výhoda. Já jsem totiž někdy lempl a zapomínáte to vyndavat, a mít dva spotřebiče, asi by se mi to začalo někde štosovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.4.22 15:56

Obrovská úleva, 2v1 bych už nikdy neporidila, včetně lidi v mém okolí, kteří ji měli. Samostatná susicka má prachový filtr, široký výběr programu na míru, prani je rychlejší, ptz může jet pračka i susicka zároveň, rychlost je dvojnásobná. Všichni v mém okolí, co jsme měli původně pracku se sušičkou v jednom spotřebiči, jsme z ní měli velmi zničené prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
17.4.22 16:15

Máme kombi už několik let a na naše potřeby to úplně stačí. Večer zapnu, ráno skládám suché. Stejně to přes léto věsím ven. Dost jsme nad tím přemýšleli, ale samostatná sušička se nám tu nikam nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3401
17.4.22 17:00

Mám kombi pátým rokem a super. Jak píše @stín katedrál program praní + sušení je výhoda, ráno je hotovo. Suším jen v zimě, jinak větším na balkón. Nikdy se mi žádné prádlo nezničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
17.4.22 20:41

Já nepřecházela, ale od všech známých vím, že kombinovaná pračka se sušičkou je horší varunta než každé zvlášť. Manžel je elektrikář a také k tomu došel. Máme doma LG a jsme naprosto spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.4.22 21:26

@Kelsey ano to jsem úplně zapomněla, když jsem ještě měla 2v1, měla jsem brutálně zaprasenou koupelnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.5.22 19:10

Ano, i já z 2v1 koupila samostatnou sušičku. Když jsem měla 2v1 tak mi prádlo z pračky vůbec nevonělo, bylo zatuchlé. Až jsem to koupila oddělené a změnila prostředky bylo to už v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
2.5.22 19:14

Dnešní 2v1 by měly být úplně někde jinde než před lety. Stejně jako u robotických vysavačů tam jde vývoj dopředu. Máme 2v1 LG a je to úplně v pohodě. Koupelna určitě není zaprášená atd. veškerá špína/prach odchází odpadní hadicí do odpadu.
Prádlo je voňavé, suché a měkké.
Výhodu v oddělených spotřebičích vidím v tom, když je samostatná prádelna (hodně místa), a že člověk může sušit jednu várku a rovnou prát druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
2.5.22 19:31

@KimL to, že při sušení odchází prach do odpadu se mi moc nezdá, ale budiž, vyvrátit ti to nemůžu. Přesně mechanismus u 2v1 neznam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
2.5.22 19:47

@lovethelife odchází odpadní hadicí, stejně jako voda po praní. Je to v návodu. Naopak je výhodné, že se nemusí čistit nějaký další filtr na chuchvalce ručně, že to jde všechno s vodou rovnou pryč (samozřejmě kromě běžného odpadního filtru, který má každá pračka).
Jinak i samostatně stojící sušička se dá napojit na odpad (dnes snad již všechny) a prach odtéká pryč rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
3.5.22 19:46

@KimL jasny, u 2v1 není žádný filtr na cucky, to je běžné, ale je to pak dost znát na některých materialech. U samostatných susicek je buď filtr zachytavajici vlákna ve dvirkach, který se ručně čistí po každém sušení, nebo má samočistící, kdy se vodou ze sušení opakovaně vlákna splachuji. Ale i ta míří do nádobky, která se jednou za čas čistí. Kazdopadne po jednom suseni může být textilniho prachu opravdu hooodne. Kdyz se nikde nezachytava, může to být zkáza pro některé materiály a to tak je u většiny praček a susicek 2v1. Oprav mě, pokud znáš nějaký nový jiný typ sušičky, ptz taková by mě pak opravdu zajímala. Susicka, která by se nemusela čistit by byla fakt super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20792
6.5.22 17:10

Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní . Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)

Krásný den

Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný