Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je tu prosim nekdo, kdo presel z kombinace pracka se susickou (1spotrebic) na samostatnou susicku? Jaky je ze zkusenosti rozdil? Stoji to za to? Z jakeho typu spotrebice jste presli na jakou susicku (jakoze jestli s blbehp na podstatne vyssi level, tak je jasne, ze rozdil bude). Moc dekuji za konkretni zkusenosti. Rady typu „rika se, ze kombinace je blba“ nepotrebuji. Dekuji
mam kombo pracka se susickou a nevim, zda poridit samostane.
Sestra má kombi pračku se sušičkou. Že zatím jsou v bytě. Tak to byla úspora místa. Používá sušičku pouze na ručníky. Říká, že po sušení má celou koupelnu zaprášenou. Nadává na kombinaci. V domě si pořídí samostatné dva spotřebiče.
My máme samostatně pračku a sušičku. Je to paráda. Suším vše. Třeba ve čtvrtek jsem prala všechny povlečení, prostěradla, ručníky. Pračka vypere, přesunu do sušičky a jedu další kolo praní. Hezký to prádlo mizí. Hned teplé skládáme a uklízíme. Musela jsem oprat i peřinu. Taky prošla sušičkou. Nikde nestraší sušák. Není doma vlhko, jak bylo dřív sušením na sušáku. Bude zas věšet i ven prádlo. Ale zatím nemám pergolu. Kde bych to schovala, když bude pršet atd.
Nám by kombi moc nepomohla. Obvykle vždy když mám puštěnou sušičku, zároveň peru. Peru denně v podstatě, nebo 2-3× za sebou. Sušák mám v bytě jen malý, na věci co nedávám sušit. Balkon nemám, ani možnost sušit venku.
Do bytu určitě kombi, mne to navíc vyhovovalo, ze jsem to zapla jednou a vyndala vyprane a vysušené
netřeba prendavat a zapínat nový spotřebič, to byla pro mě obrovská výhoda. Já jsem totiž někdy lempl a zapomínáte to vyndavat, a mít dva spotřebiče, asi by se mi to začalo někde štosovat ![]()
Obrovská úleva, 2v1 bych už nikdy neporidila, včetně lidi v mém okolí, kteří ji měli. Samostatná susicka má prachový filtr, široký výběr programu na míru, prani je rychlejší, ptz může jet pračka i susicka zároveň, rychlost je dvojnásobná. Všichni v mém okolí, co jsme měli původně pracku se sušičkou v jednom spotřebiči, jsme z ní měli velmi zničené prádlo.
Máme kombi už několik let a na naše potřeby to úplně stačí. Večer zapnu, ráno skládám suché. Stejně to přes léto věsím ven. Dost jsme nad tím přemýšleli, ale samostatná sušička se nám tu nikam nevejde.
Mám kombi pátým rokem a super. Jak píše @stín katedrál program praní + sušení je výhoda, ráno je hotovo. Suším jen v zimě, jinak větším na balkón. Nikdy se mi žádné prádlo nezničilo.
Já nepřecházela, ale od všech známých vím, že kombinovaná pračka se sušičkou je horší varunta než každé zvlášť. Manžel je elektrikář a také k tomu došel. Máme doma LG a jsme naprosto spokojení.
@Kelsey ano to jsem úplně zapomněla, když jsem ještě měla 2v1, měla jsem brutálně zaprasenou koupelnu
Ano, i já z 2v1 koupila samostatnou sušičku. Když jsem měla 2v1 tak mi prádlo z pračky vůbec nevonělo, bylo zatuchlé. Až jsem to koupila oddělené a změnila prostředky bylo to už v pořádku.
Dnešní 2v1 by měly být úplně někde jinde než před lety. Stejně jako u robotických vysavačů tam jde vývoj dopředu. Máme 2v1 LG a je to úplně v pohodě. Koupelna určitě není zaprášená atd. veškerá špína/prach odchází odpadní hadicí do odpadu.
Prádlo je voňavé, suché a měkké.
Výhodu v oddělených spotřebičích vidím v tom, když je samostatná prádelna (hodně místa), a že člověk může sušit jednu várku a rovnou prát druhou.
@KimL to, že při sušení odchází prach do odpadu se mi moc nezdá, ale budiž, vyvrátit ti to nemůžu. Přesně mechanismus u 2v1 neznam
@lovethelife odchází odpadní hadicí, stejně jako voda po praní. Je to v návodu. Naopak je výhodné, že se nemusí čistit nějaký další filtr na chuchvalce ručně, že to jde všechno s vodou rovnou pryč (samozřejmě kromě běžného odpadního filtru, který má každá pračka).
Jinak i samostatně stojící sušička se dá napojit na odpad (dnes snad již všechny) a prach odtéká pryč rovnou.
@KimL jasny, u 2v1 není žádný filtr na cucky, to je běžné, ale je to pak dost znát na některých materialech. U samostatných susicek je buď filtr zachytavajici vlákna ve dvirkach, který se ručně čistí po každém sušení, nebo má samočistící, kdy se vodou ze sušení opakovaně vlákna splachuji. Ale i ta míří do nádobky, která se jednou za čas čistí. Kazdopadne po jednom suseni může být textilniho prachu opravdu hooodne. Kdyz se nikde nezachytava, může to být zkáza pro některé materiály a to tak je u většiny praček a susicek 2v1. Oprav mě, pokud znáš nějaký nový jiný typ sušičky, ptz taková by mě pak opravdu zajímala. Susicka, která by se nemusela čistit by byla fakt super ![]()
Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní . Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)
Krásný den
Terka ![]()