Kombinace léků na teplotu u HIT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
26.4.22 22:34

Mám HIT a ibalgin a jeho klony taky nmůžu, je mi po něm blbě, to samé novalgin a další léky, Od doktora mám povolený jen paracetamol a to jen základní, například Paralen. Jednou jsem si, já kráva, vzala na zuby Aulin a bylo to hodně hodně blbý.
@Havlova
Zkuste tvarohové ponožky - do ponožek tvaroh a navléct na nohy. Nechat, dokud není tvaroh suchej. Pak nohy osprchovat a opakovat za hodinu. Příjemné to není, ale zabírá to.
A pomáhá i sprcha, nejdřív teplá a pak se snižuje teplota vody až tam, kam tělo dovolí, ale ne úplně na studenou. Pak jen lehce osušit a do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.4.22 22:44

@Havlova

Pak jedině vyzkoušet octové ponožky. Voda s octem, namočit ponožky a vyměňovat, když zteplají. Vyzkoušeno při čtyřicítkách, teplota šla dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
27.4.22 09:41

@Murka @Whitedog Díky. Sprchu jsem nezkoušela, měla úplně ledové ruce a nohy. Teplota se zastavila na 40. Otevřela jsem okno dokořán a čekala jsem. Dnes už lepší. Tvarohové ponožky kdyžtak zkusím, octu se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.4.22 11:45

@Havlova ještě mě napadlo zkusit zavolat tam, jde byla dcera diagnostikovaná a zeptat se přímo lékaře, co by poradil pro tyto případy.
Držte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
27.4.22 12:19
@Murka píše:
@Havlova ještě mě napadlo zkusit zavolat tam, jde byla dcera diagnostikovaná a zeptat se přímo lékaře, co by poradil pro tyto případy.
Držte se :kytka:

Tam budu odpoledne volat. Ona je tam doktorka jen dneska odpoledne a v pátek ráno. Ale dnes lepší, už jen 38. Tak pro příště. Vůbec mě nenapadlo se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.4.22 12:25

@Havlova kdyžtak sem pak, prosím, napiš, co ti poradila. Já od zjištění HITu nebyla nemocná, kromě mírného covidu, tak jsem neměla potřebu to víc zjišťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
27.4.22 14:40
@Murka píše:
@Havlova kdyžtak sem pak, prosím, napiš, co ti poradila. Já od zjištění HITu nebyla nemocná, kromě mírného covidu, tak jsem neměla potřebu to víc zjišťovat.

Tak tě nepotěším. Prý jen ten paralen a když už to bude nevydržitelné, nemocnice. Na bolest má ještě Algifen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.4.22 16:13

@Havlova Tak to máme stejné informace. Co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
30.4.22 15:54

V těchto případech se dává dvojitá dávka (takže paraleny jednorázově dva), v některých případech jednorázově prednison.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
30.4.22 15:58
@mrazik6 píše:
V těchto případech se dává dvojitá dávka (takže paraleny jednorázově dva), v některých případech jednorázově prednison.

2 paraleny je poměrně běžná dávka u většiny dospělých. Ale díky za snahu pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 11:41

@Havlova Jaké má reakce na léky?

Mívám migrény a vždy jsem brala paralen nebo ibalgin. Zkoušela jsem i čípky, indometacin - nevyhovuje. Po Sumatriptanu zvracím. Netušila jsem, že vadí i léky. Vypozorovala jsem, že nemůžu hodně potravinových doplňků - že by to bylo také hist. intolerancí? Neberu teď nic, i když bych potřebovala na jiné potíže. Jak zjistím, co za léky/potr. doplňky můžu brát?

• Citovat
  • Upravit
42027
5.12.23 11:52

Švýcarská tabulka a vyzkoušet. Dcera zvládne Paralen a Algifen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
5.12.23 15:52
@Lama Lama píše:
HIT JE CO? MI NAPADA JEN heparinem indukovana trombocytopenie. To asi nebude ono. :mrgreen:
Jinak ještě se na teploty v nemocnici daval Novalgin. Vyzkoušeno na dětech nemám.

Přesně, když jsem viděla HIT, tak mě taky hned napadlo heparinem indukovaná trombocytopenie a bylo mi divné, proč se u něj nemůže Ibalgin.

Jinak zakladatelce asi neporadím, nevěděla jsem, že u histaminové intolerance se nesmí i některé léky. Ale držím palce, ať je dcera brzy v pořádku, možná bych zavolala pediatrovi a poradila se s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
5.12.23 16:02
@Lollitka píše:
Přesně, když jsem viděla HIT, tak mě taky hned napadlo heparinem indukovaná trombocytopenie a bylo mi divné, proč se u něj nemůže Ibalgin.Jinak zakladatelce asi neporadím, nevěděla jsem, že u histaminové intolerance se nesmí i některé léky. Ale držím palce, ať je dcera brzy v pořádku, možná bych zavolala pediatrovi a poradila se s ním.
:mrgreen:
Jen s osvícenými, jinak gastroenterolog nebo alergolog. A ještě ne všichni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 19:50
@Havlova píše: :mrgreen:
Jen s osvícenými, jinak gastroenterolog nebo alergolog. A ještě ne všichni.

No to pravé nevím, jestli půjdu ke správnému gastroenterologovi. Neurolog mi rovnou řekl, že o tom nikdy neslysel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA