Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jde kombinovat paracetamol s něčím jiným než ibuprofenem? Ten dcera(16) nesmí, aktuálně covid, 39 a už je hotová.
Příspěvek upraven 26.04.22 v 20:47
@Havlova píše:
Jde kombinovat paracetamol s něčím jiným než ibuprofenem? Ten dcera(16) nesmí, aktuálně covid, 39 a už je hotová.
ibuprofen nesmí? Já měla dojem, že se nesmí jen léky s kyselinou nějakou, ted jsem zapomněla jakou. A ta není v těchto lécích, ne?
@vokishka píše:
ibuprofen nesmí? Já měla dojem, že se nesmí jen léky s kyselinou nějakou, ted jsem zapomněla jakou. A ta není v těchto lécích, ne?
Jestli je to obecné nevím, ale jí po něm hrozně špatně.
@Havlova píše:
Jestli je to obecné nevím, ale jí po něm hrozně špatně.
tak to ale není kvůli HIT. A klasický brufen obsahuje to, co paracetamol?
@vokishka píše:
tak to ale není kvůli HIT. A klasický brufen obsahuje to, co paracetamol?
Brufen, Nurofen a Ibalgin obsahují ibuprofen. Paralen a Panadol paracetamol.
@Havlova píše:
Tou kyselinou myslíš acetylsalicylovou? To je acylpyrin.
to si nejsem právě jistá, měla jsem dojem, že to je v nějakých antibiotikách
@Havlova píše:
Brufen, Nurofen a Ibalgin obsahují ibuprofen. Paralen a Panadol paracetamol.
a zkoušela ten bílý brufen? Jednou nám právě doktor říkal, že je šetrnější. Třeba by dceři nevadil, třeba jde o ty pomocné látky, že je jí potom zle
@vokishka píše:
a zkoušela ten bílý brufen? Jednou nám právě doktor říkal, že je šetrnější. Třeba by dceři nevadil, třeba jde o ty pomocné látky, že je jí potom zle
Nezkoušela. Teď ani zkoušet nebudu, ale díky za typ do budoucna.
@vokishka píše:
to si nejsem právě jistá, měla jsem dojem, že to je v nějakých antibiotikách
K. klavulanová? Augmentin, amoxyklav,…
@Havlova píše:
K. klavulanová? Augmentin, amoxyklav,…
ano, tahle
HIT JE CO? MI NAPADA JEN heparinem indukovana trombocytopenie. To asi nebude ono. ![]()
Jinak ještě se na teploty v nemocnici daval Novalgin. Vyzkoušeno na dětech nemám.
@Lama Lama píše:
HIT JE CO? MI NAPADA JEN heparinem indukovana trombocytopenie. To asi nebude ono.
Jinak ještě se na teploty v nemocnici daval Novalgin. Vyzkoušeno na dětech nemám.
histaminová intolerance
@vokishka píše:
histaminová intolerance
Aaaa… jsem moc zahledena do svého oboru ![]()
@Lama Lama píše:
HIT JE CO? MI NAPADA JEN heparinem indukovana trombocytopenie. To asi nebude ono.
Novalgin by šel, ale je na předpis.