Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Praha - Poliklinika Modřany, Soukalova ul., plasma. Můžeš být u synem při uspání i při probuzení.
To samé na Homolce… plasmou, cena 10tis., nechají tě u dítěte, dokud neusne. Zákrok 20min. a za 4 hodinky domů.
V nemocnici říkali, že lepší stará klasika, že prý lépe odstraní tu tkáň. No bylo to tam opět jak za komunismu, takže nemocnici nedoporučuju. Taky jdeme do Modřan. Objednací lhůta v únoru byla 4 měsíce.
@Bubla Bůčková píše:
V nemocnici říkali, že lepší stará klasika, že prý lépe odstraní tu tkáň. No bylo to tam opět jak za komunismu, takže nemocnici nedoporučuju. Taky jdeme do Modřan. Objednací lhůta v únoru byla 4 měsíce.
No, tak s tou klasikou, že tu mandli lépe odstraní, kecali. Po plazmě tam nezůstane nic. Koukala jsem na instruktážní video a i jsem se ptala operatéra, jestli zas ta mandle nemůže dorůst. A on se smál, že po plazmě není z čeho by dorostla. Naopak po klasickém odstranění znám holčičku, která musela po pár letech na odstranění znovu.
Tak ať vám to dobře dopadne…
@Masina píše:
No, tak s tou klasikou, že tu mandli lépe odstraní, kecali. Po plazmě tam nezůstane nic. Koukala jsem na instruktážní video a i jsem se ptala operatéra, jestli zas ta mandle nemůže dorůst. A on se smál, že po plazmě není z čeho by dorostla. Naopak po klasickém odstranění znám holčičku, která musela po pár letech na odstranění znovu.
Děkuju, jsem zvědavá, jestli to pomůže. Synovi kolektiv prospívá a chodí čtyři dny v měsíci, zbytek jsme zavření doma.
@Bubla Bůčková píše:
Děkuju, jsem zvědavá, jestli to pomůže. Synovi kolektiv prospívá a chodí čtyři dny v měsíci, zbytek jsme zavření doma.
Jako u nás
![]()
@Karolina0311 má i nějakou nemoc? U nás jen zelená hustá rýma, občas horečka, vždy bez atb, občas pamycon. Teď nám napsala naposled aerius a já pokračuju se lžičkou večer a drží se od velikonoc ![]()
@Masina píše:
Ale nosní mandle má dorůst! Je to ochrana před vstupem infekce.
@Takco píše:
Ale nosní mandle má dorůst! Je to ochrana před vstupem infekce.
Ale jo, pokud funguje normálně, tak je to ochrana proti infekci. Ale v našem případě o žádné dorůstání opravdu nestojím. Jsem šťastná, že je nadobro pryč. Kdyby fungovala normálně, tak stejně dřív nebo později zanikne.
@Bubla Bůčková píše:
@Karolina0311 má i nějakou nemoc? U nás jen zelená hustá rýma, občas horečka, vždy bez atb, občas pamycon. Teď nám napsala naposled aerius a já pokračuju se lžičkou večer a drží se od velikonoc
U nás měla od září 2× zánět nosohltanu s vysokými horečkami, pak nějaké blití, pak snad měsíc v kuse se táhlo ucho, do toho neštovice a teď naposledy hnusný zánět průdušek, snad 3 dny po neštovicích. Na ty průdušky jsme nakonec museli dostat ATB, ale to bylo po více než 2 letech, co měla ATB. Ale jinak nekonečná rýma a kašel. Po 3 dnech ve školce třeba
Dnes jsme byli na ORL. Mandle nezvětšená, růžová, sono dutin v pořádku, uši prý parádní, ale už je někde vzadu v nose zase nějaký počínající zánět (rýma). Je skoro po 4 týdnech od pondělí ve školce
Taky nám doporučila dávat Aerius 1× denně a 3× denně stříkat Vincentku. Na operaci jsme nebyli a ani naštěstí nemusíme. Ale výš jsem psala čerstvou zkušenost švagrové. Byli v Modřanech (psala jsem blbec na Homolce
), zákrok 20 minut a za 4 hodinky šli domů.
Ahojky maminky, jdu si pro radu syn 3 roky má mandli na vyndání. Chci se zeptat na názor, kdo to má za sebou, pomohlo Vám to? A ještě se chci zeptat jaká varianta je lepší klasická laserem nebo endoskopické odstranění plazmovou koblací? A ještě otázka doporučili byste mi někdo nějakou nemocnici kliniku kde jsou dobrý a mají i přístup, že nenechají syna bezeme jak při usínání tak při probuzení děkuji za rady. Nymburk Praha
Příspěvek upraven 26.04.22 v 14:58