Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
U nekoho to jde, u nekoho ne. Chce to dobrou elektrickou, dvoufazovou odsavacku, hodne pit, odsavat i v noci, po 2-3hod, ale u nekoho to bez kontaktu pusa-prso proste nejde
@Anonymní píše:
Dobrý denmám doma téměř měsíční holčičku, už z porodnice jsme si donesly příkrm ( Bebu ). Jelikož malé mléko ode mě nestačí tak dokrmujeme, zatím stříkačkou, po flašce jsem ještě nesáhla..ale poslední týden po každém jídle strašně pláče, kope nožičkama, dle mudry jí trápí prdíky - dostaly jsme kapky…což trošku pomohlo ale není to ještě uplně ono…na netu jsem se dočetla, že některé děti vypijí jen přední mléko ( horší je, že nepoznám, zda malá vypije i to zadní, jde to nějak poznat? ) a tím, že vytahnou jen to přední sladké, tak jim může v žaludku kvasit a dělat neplechu…proto jsem poslední dva dny dávala malé jen UM a svoje mléko zkoušela odstříkávat a malá je o stoprocent lepší, je klidná, nekroutí se.. teď váhám, jak pokračovat, představovala jsem si, že malá bude plně kojená, co to půjde a ono to tak hladce nejde…proto bych chtěla bud jen MM a nebo UM ale už to takhle nekombinovat, jelikož jí to asi opravdu nedělá dobře, proto by mě zajímalo, jestli je možné pomocí třeba odstavačky zvýšit laktaci natolik, že by to malé stačilo, i kdybych měla odsávat a dávat z flašky ( když třeba nedokáže vytáhnout to zadní mléko, aby se nasytila) což je podle mě lepší než UM, přijde mi ještě brzy to vzdát a přejít čistě na UM, máte někdo takovou zkušenost? a co byste mi poradily?
ahoj, radím kontaktovat laktační poradkyni, mě moc pomohla a pomáhá stále, ted jsem řešila podobný problém s 4,5m holčičkou, že málo přibírala, tak radila kojit, kojit, kojit, i v noci po 2h a na večer jí dávám tímhle suplementorem trochu UMu, pořád kojíš a vlastně nenarušíš sací reflex, je to super, sežen si jí někde u vás tu laktační, pomůže ti! ![]()
To je těžké říct, někomu prsa na odsávačku reagují suprově a někomu ne, stejně tak je těžké říct, zde má prdíky jen z předního MM.. Já bych řekla, že když mimi pěkně tahá, tak tak zhruba do 5 min už musí téci určitě i mléko zadní, možná ještě dřív.. Já bych být tebou MM nevzdávala, snažila bych se ale hlavně kojit a přikrmovat UM opravdu jen když by mi dítě nenabíralo. Z vlastní zkušenosti vím, že kombinace MM a UM je totálně na prd, takže když by mi v tvém případě kojit nešlo, mléka by bylo málo, přešla bych na UM úplně.
Ahoj, můj 9týdenní je na MM i UM a je mu líp, než kdž byl jen na MM, co se týče prdíků a bolení bříška, už je nemá ![]()
Ale u nás je to takto : UM dávám 2× denně ( oběd, večeře ), 5× denně kojím..rozestupy mezi jídly jsou ty 3 hodiny, v noci vydrží 6 hodin bez jídla ( ale dostává UM právě večer jako poslední jídlo ) Dávám mu z flašky od Nuk, ale malej nemá žádný problém z přestupu z lahve na prso a naopak, je mu to jedno, hlavně, at to teče, je to docela žrout, máme téměř 6 kg
Na bříško jsem mu preventivně začala do UM 1X denně sypat laktobacily od Swissu, musím říct paráda
Krásně se vyprazdňuje, prdí, nepláče..navíc tyto laktobacilky posilují imunitu a stojí cca 180 na měsíc…takže dobrý..předtím jsem zkoušela Infacol kapky a katastrofa, snad ještě horší
ale někomu zas vyhovují, záleží na miminku.
@anairda Můžu se zeptat, proč si myslíš, že kombinace UM a MM je blbá? ![]()
@Lo
Přišla jsem kvůli tomu o mléko, na odsávačku mi prsa nereagovali..
Prostě si myslím, že časem jde s UM a vůbec s flaškou kojení do háje.
@anairda taky neodsaju, to je fakt, ale zatím myslím, že malej vytáhne dost..ale říkám ZATÍM..Chci odstavit v jeho půl roce úplně..to jsem zvědavá, jestli prsa vydrží ![]()
@anairda jo tak s flaškou určo, já dávám tím suplementorem a pohoda, ničím jiným nechtěla… ![]()
@silwuschka
Tak já jsem z těch, co na tom netrvám
Chci mu dát to „nej“ první půl rok a pak končím…
@Lo no však já taky, malé je 4,5m a ted jsem 4dny přidávala UM a chci to zas zrušit…do toho půlroku ![]()
@silwuschka
Malé bohužel narvali flašku už v porodnici, takže to vlastně rozhodli za mě… ![]()
@Lo píše:
@anairda taky neodsaju, to je fakt, ale zatím myslím, že malej vytáhne dost..ale říkám ZATÍM..Chci odstavit v jeho půl roce úplně..to jsem zvědavá, jestli prsa vydrží
Třeba budeš mít štěstí, mě se pak u prsa začala i vztekat, řvala jak tur a prostě se dožadovala flašky, no to byly časy.. ![]()
Dobrý den
mám doma téměř měsíční holčičku, už z porodnice jsme si donesly příkrm ( Bebu ). Jelikož malé mléko ode mě nestačí tak dokrmujeme, zatím stříkačkou, po flašce jsem ještě nesáhla..ale poslední týden po každém jídle strašně pláče, kope nožičkama, dle mudry jí trápí prdíky - dostaly jsme kapky…což trošku pomohlo ale není to ještě uplně ono…na netu jsem se dočetla, že některé děti vypijí jen přední mléko ( horší je, že nepoznám, zda malá vypije i to zadní, jde to nějak poznat? ) a tím, že vytahnou jen to přední sladké, tak jim může v žaludku kvasit a dělat neplechu
…proto jsem poslední dva dny dávala malé jen UM a svoje mléko zkoušela odstříkávat a malá je o stoprocent lepší, je klidná, nekroutí se.. teď váhám, jak pokračovat, představovala jsem si, že malá bude plně kojená, co to půjde a ono to tak hladce nejde…proto bych chtěla bud jen MM a nebo UM ale už to takhle nekombinovat, jelikož jí to asi opravdu nedělá dobře, proto by mě zajímalo, jestli je možné pomocí třeba odstavačky zvýšit laktaci natolik, že by to malé stačilo, i kdybych měla odsávat a dávat z flašky ( když třeba nedokáže vytáhnout to zadní mléko, aby se nasytila) což je podle mě lepší než UM, přijde mi ještě brzy to vzdát a přejít čistě na UM, máte někdo takovou zkušenost? a co byste mi poradily?