Kombinované studium při práci - obtížnost

6
13.3.23 01:35

Kombinované studium při práci - obtížnost

Ahojky :D
Tento rok maturuji a co momentálně řeším, tak je výška. Na vysokou určitě chci a chci dosáhnout titulu, ale nechci denní studium. Bude to znít nelogicky a že jsem třeba líné 🐷, ale není to tak. Nebaví mě několik hodin sedět na židli a poslouchat výklad, který se stejně nenaucim a nepochopím. Můj styl učení je podle mého. Ze zápisu, z učebnic si vše dostanu do hlavy podle svého a vyhovuje mi to tak a daří se mi se samými 1 :Ddd. Chtěla bych především kombinované studium, kvůli práci, abych měla nějaké nasetrene peníze a nebýt stále rodičům na krku.

Má otázka tedy zní, dá se zvládnout kombinované studium nebo je to příliš obtížné a přejít na prezencni? Chtěla bych zároveň přes vysokou pracovat a jak pisu, vše se učím sama podle svého a mám rada, když mám věci přesně naplánované. :D
Mockrát děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10971
13.3.23 01:41

A jaký obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
13.3.23 02:08

@Týna174 záleží co chces za obor, ale studuje tak spousta lidí. A jen si musíš ujasnit, že nebudeš mít volný čas s dálkovým studiem. Bude práce a škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.3.23 04:01

Záleží na oboru, ale pokud zatím nemáš děti, šance, že to budeš zvládat levou zadní, jsou velmi vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
13.3.23 04:29

Zalezi jaky obor, ale sama si dodelavam Ing. dalkove a nekdy to neni zadny med. Naroky na nas maji jako na dennaky, ale musime si vse nastudovat sami. Ale tak jestli ti tato forma vyhovuje, mohlo by to pro tebe byt easy, zvlast pokud jsi mlada a nemas rodinu a deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
13.3.23 06:43

Záleží co.. já jsem 1. VŠ dělala prezenčne s brigádou a byla to pohoda, teď 2.VŠ kombinovaně, s HPP a 2 dětmi je pro mě mazec (taky je to 15let od té první, do té hlavy už to tak neleze :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.3.23 06:54

@Trojlístek Obor by byl účetnictví a daně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
13.3.23 07:12

Jo, dá se to v pohodě. Plný úvazek a kombinované mgr studium bylo v pohodě, horší byl 3/4 úvazek a prezenční :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
13.3.23 08:05

Jak píšou holky, záleží především na oboru a na tom, kolik toho už víš, jak by tě to bavilo apod. Když jdeš kombinovaně, musí tě to hlavně bavit a ne otravovat, jinak to pak těžko doděláš.
Já mám zkušenost takovou - studovala jsem ekonomii a management na jedné z nejtěžších ekonomek v ČR - kombinovaně. Začala jsem, když byly staršímu dva roky (tudíž při rodičovské) a končila jsem, když mu bylo pět a mladšímu dva - ve druháku jsem rodila přímo do zimního zkouškového, v porodnici jsem se učila na zkoušky a v šestinedělí objizdela zkoušky s malým u prsa. Zpětně nechápu, jak jsem to dala :lol: … Měla jsem to jako ty, prezenční mi připadalo jako ztráta času, zároveň být tři roky “jen tak” doma také, určitě bych ale šla na kombinované i při práci, zvládnout se to dá, při práci, i s těmi dětmi. Musíš mít ovšem velkou motivaci, dávku nějakého sebezapření, počítat s tím, že mnohdy místo zábavy a relaxu bude prostě učení a mnoho věcí bude muset jit stranou, hlavně ve zkouškovém. Nároky budou stejný jako na deňáky, budeš se určitě učit po nocích a mnoho věci si budeš muset dohledat a pochopit sama. Bakalářka pak sežere spoustu času a učení na státnice jakbysmet. Jestli jsi cílevědomá a ráda vystupuješ ze své komfortní zóny, tak to dáš. Je také nutné počítat s tím, že ne v každé práci ti vyjdou vstříc se studiem. :palec:
Taky je fajn si tam najít nějakého parťáka a s nim pak konzultovat úkoly, seminarky, vyměňovat si materiály na zkoušky, motivovat se apod, je to pak jednodušší. :srdce:
Bc. mám a hned po statnicich se mi po tom všem styskalo a stýská. :mrgreen: Určitě chci pokračovat na Ing., až budou děti maličko větší, přeci jen často musely být upozaděné.
Pokud máš tu možnost, určitě jdi studovat, vzdělání je ta nejlepší investice, jakou pro sebe můžeš udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin