Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky,
potřebovala bych poradit. Už tu pár takových témat je, ale ráda bych přeci jen založila novější diskuzi. Už jsem z toho všeho beznadějná. Miminko se nám narodí až v červenci, ale přeci jen bych měla ráda přehled o nějakém tom kočárku. Potřebovala bych poradit nějakou nejlépe trojkombinaci. Hodně se mi líbil kočárek Camarelo Sevilla 2018 pro jeho velké rozměry ale byla bych ráda za vaše názory. Nejlépe aby byl vhodný jak do města, tak i do nějakého toho terénu.
Za všechny názory vám budu vděčná ![]()
Ahoj, my mame termín na konci kvetna a objednali jsme presne kocarek jaky pises - Camarelo Sevilla. Byli jsme se na nej divat osobne a hluboka korba je suprova, je krasne velka. Takze v zime se bude hodit, kdyz tam bude potreba dat půlroční mimco s fusakem
jen jsem cetla ne uplne pozitivní ohlasy na sporťák
ale to nevim, objednany ho mame, takze hold uvidime az pri pouzivani ten dalsi rok.
Trojkombinace mívají blbé vajíčka, radši dvoj a autosedačku dokoupit s adaptéry nejakou lepší (pokud teda máte auto a budete jezdit). Jinak poradím se zaměřit spíš na sportovní verzi, tu budeš používat dyl. Já jezdím ve městě i v terénu, takže sem chtela kočár odpružený, s většími nafukovacím koly, otočná, ale s možností je zablokovat na pevno (do terénu), prostornější sporťák (i teda hlubokou, ale tu sem používala sotva 7 měsíců), taky sem chtěla aby dítě mohlo jezdit proti i po směru jízdy, aby byl skladný, ne za milion
tak sem koupila bebetto Luca pro a spokojenost, jako plus má super střechu, která se dá stáhnout hodně dolů, takže v lete tam mimcu nesvítí sluníčko a v zimě tam nefouká
další plus je takový koženkový materiál, nepromokne, takže na menší procházky, nákupy atak sebou netaham pláštěnku, protože nevadí když trochu zmokne.
Edit: koukám že to camarelo vypadá podobně, akorat má asi hůř přístupnou tu tašku pod kočárem a nevidím nikde jak vypadá sporťák bez té stažené střechy ![]()
Příspěvek upraven 08.02.20 v 23:03
Jojo, to jsem chtěla zrovna taky napsat, to s tou autosedačkou. Pokud budete více jezdit, je lepší pořídit jen dvojkombinaci a k tomu kvalitní vajíčko. Jinak já měla x-lander x-move a byla jsem naprosto spokojená. Hlubá korba v pohodě a ve sporťáku odjezdily obě děti do 2,5 let, protože do těch 2,5 let v kočárku spaly po obědě. Milovaly to. Byl lehký a snadno ovladatelný. Měla jsem jednou možnost vyzkoušet jinou značku a ten kočárek byl těžký a strašně těžko zahýbal, ale značku si nepamatuju. Ale je určitě lepší si kočárek vyzkoušet, jak se ovládá.
Jak je uvedeno výše, zaměř se hlavně na kvalitní sporťák. K němu dokup korbičku a případně autosedačku. Počítej také s tím, že půlroční dítě už bude chtít mít výhled, takže tu korbu nejspíš stejně nebudeš déle používat. Takže do trojkombinace s hlavně velikou korbou bych nešla. To jsou potom ty inzeráty, kde se trojkombinace prodávají za pár korun a je u nich napsáno, že sporťák téměř nepoužitý. Za sebe bych doporučila Baby Jogger City Elite, protože ho mám a jsem spokojená. Ale od značky Baby Jogger si myslím, že může být jakýkoliv kočárek, jsou kvalitní a záleží na tvých potřebách.
My máme Camarelo Veo 2019 dvojkombinaci a vajíčko jsme kupovali zvlášť. Taky zatím máme vyzkoušeno jen z prodejny. Ještě čekáme až se rozrosteme
ale i tento je lehký a hlavně prostorný.
Já mám Junama Impuls v eko kůži. Ale jen dvojkombinaci. Jak psali holky výše, sedačku jsem kupovala kvalitní s dobrými atesty a zároveň jsem i koukala, zda ten můj kocarek na to má adaptéry. Hlubokou korbu jsem využila cca po dobu 6ti měsíců, pak si malá sedla a šla do sporťáku. Korbu jsem ale dále využívala na spánek, jelikož usinala jen v kočárku, ale jen doma, tak jsem ji vozidla v korbě po hale cca do 10ti měsíců. Sporťák používám ještě i teď dceři je skoro rok a půl, na polní cesty u nás na dědině je super. Na druhou stranu už jsem koupila i super skladný sporťák na cestování, Bo ta Junama je skvělá, ale naprosto neskladna v autě, zabere celej kufr a když člověk jede na nákup nemá to už kam dát… Pro ty naše cesty tady je ale ten lehký sporťák moc málo odpružený, takže to ji dávám jen do té Junamy. Doporučuji zajít někam do obchodu s kočárky a zkusit si nějaké osahat. Já původně šla pro ABC Design, ale zjistila jsem, že je těžký i když ho člověk jenom tlačí a já mám psa, takže jsem potřebovala něco co utlacim jednou rukou…
@Kriss Tina @Martha03 @Jessica4 @Lenny93 @Purple Rain
Ahoj holky, super, můžu vás poprosit o přidání recenzí ještě sem? moc by to pomohlo ostatním maminkám, díky moc ![]()
@Káťa19 píše:
@Kriss Tina @Martha03 @Jessica4 @Lenny93 @Purple Rain
Ahoj holky, super, můžu vás poprosit o přidání recenzí ještě sem? moc by to pomohlo ostatním maminkám, díky mocBebetto Luca
Baby Jogger City Elite
Junama
Camarelo
Já už Junama impulse recenzovala…