Komplikace po císařském řezu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
611
3.9.06 09:48

Komplikace po císařském řezu

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat… Už jsem doma po porodu, jen jsme si v porodnici užili až až. Asi 4. den po porodu mi začaly komplikace a nakonec se ukázalo, že mám zánět v břišní dutině. Ještě to není úplně v poho, ale je to mnohem lepší. Zajímalo by mě, jestli s tím máte zkušenosti a jestli máte nějaké rady, jak léčení ještě pomoci (např. obklady apod.)

Díky moc Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
472
3.9.06 12:10

U mě ten stav asi nebyl tak zavážný, po návratu z porodnice se mi udělali na jizvě bolavé boule - hnísalo mě to. Zakoupila jsem měsíčkovou mast a masírovala a masírovala, prasklo to, hnis vytekl a zahojilo se to pak už poměrně rychle. Vím, že doporučují nechat to ošetřit v nemocnci, ale já o ni už něchtěla ani slyšet. Měla jsem štěstí, zahojilo se to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
4.9.06 08:56

Aha, takže měsíčková mast? :-) Díky za tip. Mně v lékárně poradili odvar z řepíku, tak zkouším alespoň ten. No uvidíme. Vypadá to nadějně, že by to mohlo být ok. :-)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.9.06 00:25

Neporadím, jen popřeji brzké uzdravení…

A snad ti v porodnici říkali, abys 3 měsíce necvičila na PŘÍMÉ břišní svaly..
Hrozí, že „se otevřeš“… takže jen lehce šimé (u těch ty přímé taky pracují, ale ne tak brutálně moc)… Mně stačilo posilování s dcerou, na cvičení nebyl čas ani síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
24.5.13 15:21

Tak já měl au prvního císaře zánět v jizvě a nakonec jsem to čistila betadine hlavně udržovat jizvu v suchu. ted po dvou letech po druhém císaři mam rozestoupené břišní svaly a kýlu u pupíku. Tak hlavně žádné tahání kočárku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
24.5.13 15:26

Ahojky-moje kamarádka, tet řeší uplně stejný problém, taky se ji jakoby kraj té jizvy rozjel-díky tomu že to hnisalo a krvácelo. Chodi kní domu porodní asistentka ji to kontrolovat. Má to hodně větrat, aby to bylo na vzduchu a dobře se to hojilo a ten kousek rozšklebený si má zasypávat tím žlutým penicilinovím práškem na rány. Koupíš normálně v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
24.5.13 20:27

Ahoj :mavam: před pár měsící jsem měla také císaře a hojení nic moc :zed: Na jedné straně byla ta rána furt taková živá a po vyndání stehů, mi z celé jizvy začalo téct :zed: Byla to taková hodně naředěná krev. Pomohlo mi hodne často jizvu sprchovat a umývat mýdlem, co nejvíce větrat a mazala jsem Bepanthen krém plus. Před tím jsem měl Betadine a u toho nic, ale ten Bepanthen mi hodně pomohl. Funguje i jako desinfekce a hezky na té ráně chladí :palec: Přeju brzské zotavení a co nejméně komplikací :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1
22.5.25 09:41

Zapomenutá placenta

Holky máte některá zkušenost s tím, že by vám po císařském řezu nastaly komplikace, kvůli tomu, že vám v břiše zapomněli kus placenty a ta vyvolá zánět a následnou reoperaci a nasadili vám atb. Kamarádka teď 5den po porodu opět v nemoci, jde na sál a je nešťastná, že nemůže kojit. Není to trochu pochybení lékařů. Lékaři, kteří řez provedli mají jména co se nedají ani přečíst jsou to afričan. Rodila na obilnin trhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí