Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte lidi, měl někdo z vás problémy po celkové obřízce? Mam 4 dny po operaci. Zalepuje se mi močová trubice a trochu to bolí při čůrání.. odezní to?
Otok je jasný, vím že mi to časem splaskne, ale o močení mi operátor nic neříkal..
@Termosx95 píše:
Ahojte lidi, měl někdo z vás problémy po celkové obřízce? Mam 4 dny po operaci. Zalepuje se mi močová trubice a trochu to bolí při čůrání.. odezní to?
Otok je jasný, vím že mi to časem splaskne, ale o močení mi operátor nic neříkal..
Tady píšou mladé i méně mladé maminky, ale ženy obecně s obřízkou moc zkušeností nemají. Mužů tu píše výrazně méně a většinou obřezaní nebudou. Viděl jsem příspěvek už včera, u potíží to chce se zeptat doktora, třeba praktika. I když jeho názor nemusí být shodný se zkušeností urologa. Bez fotky těžko posuzovat, otok by odeznít měl, jestli je něco v nepořádku, tak ani vidět to naživo, tak většina lidí tady to nepozná. Možná nějaká zdravotní sestra, co má opravdu přehled a třeba pracuje na urologii. Otok i mírná bolest jsou asi normální, trochu bolestivé močení nejspíš taky. Přeju, ať se to rychle zregeneruje, neumím poradit, kde by třeba psali muži, kteří zákrokem prošli a pamatují si to.
První, co po operaci hlídali, bylo, jestli můžu močit. Kdyby ne, museli by mě cévkovat. Já jsem močit mohl a nenatíkalo to, proto mě na druhý den pustili domů. Jestli máš problémy při močení, určitě bych s tím zašel k doktorovi a myslím si, že Tě ani neměli pouštět domů. Jinak co vím, tak otok je zcela běžný a do pár dnů odezní.
@Pavel03 píše:
První, co po operaci hlídali, bylo, jestli můžu močit. Kdyby ne, museli by mě cévkovat. Já jsem močit mohl a nenatíkalo to, proto mě na druhý den pustili domů. Jestli máš problémy při močení, určitě bych s tím zašel k doktorovi a myslím si, že Tě ani neměli pouštět domů. Jinak co vím, tak otok je zcela běžný a do pár dnů odezní.
Tento zákrok se dělává i ambulantně, případně krátké uspání, za dvě hodiny domů, ne-li dříve. Pokud to při močení jen trochu bolí, tak cévkování by bolelo více. V nemocnici leckdy bolest řeší prášky nebo injekcemi, myslím obecně, netýká se jen této specifické operace, s kterou zkušenost nemám.
@Pavel03 já normalně močil, trochu sem měl načervenalou trubici, ale močil sem.. trochu to pálilo, vy ste čůral po operaci bez problému a žádný bolesti během prvních dnů? Děkuji
@Termosx95 píše:
@Pavel03 já normalně močil, trochu sem měl načervenalou trubici, ale močil sem.. trochu to pálilo, vy ste čůral po operaci bez problému a žádný bolesti během prvních dnů? Děkuji
Po operaci jsem močil normálně. Nic nebolelo, nepálilo ani nenatíkalo. Ani další dny jsem žádné komplikace neměl.