Menstruace po čtyřicítce

6.4.23 19:07

Menstruace po 40

Ahoj ženy, mám otázku, je mi 42,menstruaci mám pravidelnou od 12ti let, od porodu se mi teda trochu zkrátil interval, sportuju, jím docela zdravě, doteď žádny ženský problém. Minulý měsíč jsem měla menstruaci normální, tento měsíc přišla o něco malinko později, ale 1 den mi bylo fakt zle, bolesti jsem mívala vždycky, ale byl pořád jen tmavěhnědý výtok..druhý den drobátko krve jednou a pak už jen výtok hnědý..ten s přestávkami je už druhý týden..hned ze začatku jsem léčila nejakou mykózu klotrimazolom..test negativní..na gyndu jdu až 18teho, ale přemýšlím nad cystou, jak jsem hubená, přijde mi jeden vaječník nejaký větší…nemáte zkušenost? Třeba už perimenopauza? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
6.4.23 20:22

Sice neporadím, ale háčkuju se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
6.4.23 20:51

To ti asi nikdo neřekne jen lékař, bez ultrazvuku a hormonálního profilu to jsou jen dedukce. Já 43, menstruace pravidelná, cyklus kratší jen 23 dní, cysty mám, ale nedělají žádnou paseku, tak jen chodím 2 x ročně na ultrazvuk. Ale někde jsem četla, že čím dříve ženy začnou menstruovat tím je pravděpodobnější dřívější nástup menopauzy. No sama jsem zvědavá, z různých článků, které popisují na co se těšit při menopauze, mám představu, že se minimálně změním na chodící monstrum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 21:14

Neco podobneho se mi stalo 2×, poprve to bylo asi 4 roky pred prechodem. V prechodu jsem od 44.

• Citovat
  • Upravit
6.4.23 21:56

No takze asi objednavam uz nejake vitaminy :zed: to je strasny, holky, ja vypadam fakt tak na 30 a prej menopauza, ja se oddelam :pocitac: :zed: :mrgreen: dneska uz mi prijde, ze snad je krev nebo co..ja myslela, ze to. prijde spis postupne, ale ne ze jeden mesic vsechno ok a dalsi uplne na ho*no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.23 21:57
@Anonymní píše:
Neco podobneho se mi stalo 2×, poprve to bylo asi 4 roky pred prechodem. V prechodu jsem od 44.

Neeee :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
8.4.23 17:04

No, nejspíš se to na vás už chystá. Ale ten přechodný proces trvá i několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
24.7.23 22:55
@rozvedena zena píše:
Neeee :zed:

Průměrný věk je 51. Pokud chceš vědět víc, ptej se matky, ne tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 15:00

Ahoj, je mi 44 a poslední rok se mi 2× stalo, že spinim poslední den ovulace..včera ještě ovul.hlen a dneska bolest bricha a hnědé špinění..jen při utření.. dříve jsem nemivala…gyn. v červnu, všecko v pořádku..může to být už třeba k přechodu?

• Citovat
  • Upravit
24695
30.7.23 16:39
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 44 a poslední rok se mi 2× stalo, že spinim poslední den ovulace..včera ještě ovul.hlen a dneska bolest bricha a hnědé špinění..jen při utření.. dříve jsem nemivala…gyn. v červnu, všecko v pořádku..může to být už třeba k přechodu?

Může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria