Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, mám otázku, je mi 42,menstruaci mám pravidelnou od 12ti let, od porodu se mi teda trochu zkrátil interval, sportuju, jím docela zdravě, doteď žádny ženský problém. Minulý měsíč jsem měla menstruaci normální, tento měsíc přišla o něco malinko později, ale 1 den mi bylo fakt zle, bolesti jsem mívala vždycky, ale byl pořád jen tmavěhnědý výtok..druhý den drobátko krve jednou a pak už jen výtok hnědý..ten s přestávkami je už druhý týden..hned ze začatku jsem léčila nejakou mykózu klotrimazolom..test negativní..na gyndu jdu až 18teho, ale přemýšlím nad cystou, jak jsem hubená, přijde mi jeden vaječník nejaký větší…nemáte zkušenost? Třeba už perimenopauza? ![]()
To ti asi nikdo neřekne jen lékař, bez ultrazvuku a hormonálního profilu to jsou jen dedukce. Já 43, menstruace pravidelná, cyklus kratší jen 23 dní, cysty mám, ale nedělají žádnou paseku, tak jen chodím 2 x ročně na ultrazvuk. Ale někde jsem četla, že čím dříve ženy začnou menstruovat tím je pravděpodobnější dřívější nástup menopauzy. No sama jsem zvědavá, z různých článků, které popisují na co se těšit při menopauze, mám představu, že se minimálně změním na chodící monstrum ![]()
Neco podobneho se mi stalo 2×, poprve to bylo asi 4 roky pred prechodem. V prechodu jsem od 44.
No takze asi objednavam uz nejake vitaminy
to je strasny, holky, ja vypadam fakt tak na 30 a prej menopauza, ja se oddelam
dneska uz mi prijde, ze snad je krev nebo co..ja myslela, ze to. prijde spis postupne, ale ne ze jeden mesic vsechno ok a dalsi uplne na ho*no ![]()
@Anonymní píše:
Neco podobneho se mi stalo 2×, poprve to bylo asi 4 roky pred prechodem. V prechodu jsem od 44.
Neeee ![]()
No, nejspíš se to na vás už chystá. Ale ten přechodný proces trvá i několik let.
@rozvedena zena píše:
Neeee
Průměrný věk je 51. Pokud chceš vědět víc, ptej se matky, ne tady.
Ahoj, je mi 44 a poslední rok se mi 2× stalo, že spinim poslední den ovulace..včera ještě ovul.hlen a dneska bolest bricha a hnědé špinění..jen při utření.. dříve jsem nemivala…gyn. v červnu, všecko v pořádku..může to být už třeba k přechodu?
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 44 a poslední rok se mi 2× stalo, že spinim poslední den ovulace..včera ještě ovul.hlen a dneska bolest bricha a hnědé špinění..jen při utření.. dříve jsem nemivala…gyn. v červnu, všecko v pořádku..může to být už třeba k přechodu?
Může.