Komunistický udavač

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
7.10.11 09:02

Udavač je ten kdo práská na své spoluobčany vrchnosti, tak to bylo je a bude. Ze strachu, z donucení, z prospěchu, pro prachy, z idealismu nebo jen tak ze srandy či mindráku. Tak či tak, vždycky je to špatně a skoro nikdy to není omluvitelné. Zdravá společnost udavači pohrdá a trestá je.
Já jsem vyrůstala v době kdy kromě informátorů a konfidentů StB prosperovali i domovní důvěrníci, uliční výbory, pomocná stráž VB, lidové milice a další institucionalizované skupiny práskačů. Jsem podstatou spíš anarchista a volnomyšlenkář, lidi vnímám i s jejich slabostmi, ale práskači jsou pro mně „kurvy a svině svinuté“. A mám opravdu divný pocit, že lidi co se narodili o 10 let později to mají jinak a s komunistama by se klidně dali do holportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.10.11 09:25

Ja jen vim ze muj tchan byl kvuli jednomu takovymu praskaci v kriminale, a nebyl to tam pry zadnej med. Nerespektovali se zakladni lidska prava a vyslychaci metody komunistu muselo byt doslova muceni, dodnes ma na tele jizvy jak o nej ti hajzllove tipali cigarety. Dotycnej praskac se po prevratu odstehoval, pac ten tlak okoli neunesl, vsichni vedeli co delal.

To ze nekdo podlehne a upise se jim pac ma rodinu a deti, to teda neberu. Na moje prarodice taky tlacili, pac moc dobre vedeli ze vychovavaji dve deti. Ale i tak to proste nepodepsali, mneli z toho samozrejme problemy jak svi.a, ztezovali jim to jak to slo, ale drzely se svych zasad, a za to jsem je obdivovala.

Nesmis se divit ze lidi to neberou, nekteri proste maji svoji hrdost, a nezapominaji. Udelal chybu a musi za to platit a musel pocitat s tim ze si to vyzere i jeho rodina, tak uz to bohuzel byva.
Taky mame v rodine pripad ze zena byla kadrovacka a muz byl zarytej antikomunista, rozesli se samozrejme, a chlapik nema s lidma problem, ale ji vsichni odsuzuji dodnes, deti ovsem se spolecnosti problem nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.10.11 09:28

taky naše rodina trpěla díky sousedum práskačum a je vlastně fajn že se vám to stále vrací .Je mi jasné že ty za to nemužeš,ale těší mě že se to tvímu otci aspon trochu vrátí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.10.11 09:33
Kamča.dalmatinka píše:
taky naše rodina trpěla díky sousedum práskačum a je vlastně fajn že se vám to stále vrací .Je mi jasné že ty za to nemužeš,ale těší mě že se to tvímu otci aspon trochu vrátí :oops:

Jenže jestli je svině, tak je mu to ukradený a akorát chudáci děti.. :-?
Děti nemůžou za své rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.10.11 09:34
BaraF píše:
Udavač je ten kdo práská na své spoluobčany vrchnosti, tak to bylo je a bude. Ze strachu, z donucení, z prospěchu, pro prachy, z idealismu nebo jen tak ze srandy či mindráku. Tak či tak, vždycky je to špatně a skoro nikdy to není omluvitelné. Zdravá společnost udavači pohrdá a trestá je.
Já jsem vyrůstala v době kdy kromě informátorů a konfidentů StB prosperovali i domovní důvěrníci, uliční výbory, pomocná stráž VB, lidové milice a další institucionalizované skupiny práskačů. Jsem podstatou spíš anarchista a volnomyšlenkář, lidi vnímám i s jejich slabostmi, ale práskači jsou pro mně „kurvy a svině svinuté“. A mám opravdu divný pocit, že lidi co se narodili o 10 let později to mají jinak a s komunistama by se klidně dali do holportu.

No jo, uplne se mi to vraci…kolik toho clovek zapomene. Je mi nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
7.10.11 09:35

Já do toho tedy nevidím, protože to znám jenom z filmů. Udavačů mi líto rozhodně není, ale je mi líto jejich dětí, třeba zrovna zakladatelky. Láska k vlastnímu rodiči se bije s nenávistí k jeho charakteru a chování. Musí to být hodně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.10.11 09:38
papavlinka33 píše:
Ja jen vim ze muj tchan byl kvuli jednomu takovymu praskaci v kriminale, a nebyl to tam pry zadnej med. Nerespektovali se zakladni lidska prava a vyslychaci metody komunistu muselo byt doslova muceni, dodnes ma na tele jizvy jak o nej ti hajzllove tipali cigarety. Dotycnej praskac se po prevratu odstehoval, pac ten tlak okoli neunesl, vsichni vedeli co delal.

To ze nekdo podlehne a upise se jim pac ma rodinu a deti, to teda neberu. Na moje prarodice taky tlacili, pac moc dobre vedeli ze vychovavaji dve deti. Ale i tak to proste nepodepsali, mneli z toho samozrejme problemy jak svi.a, ztezovali jim to jak to slo, ale drzely se svych zasad, a za to jsem je obdivovala.

Nesmis se divit ze lidi to neberou, nekteri proste maji svoji hrdost, a nezapominaji. Udelal chybu a musi za to platit a musel pocitat s tim ze si to vyzere i jeho rodina, tak uz to bohuzel byva.
Taky mame v rodine pripad ze zena byla kadrovacka a muz byl zarytej antikomunista, rozesli se samozrejme, a chlapik nema s lidma problem, ale ji vsichni odsuzuji dodnes, deti ovsem se spolecnosti problem nemaji.

Tak jak u koho zase. U nas byl jeste „prusvih“, ze bratr babicky (jeho zeny) utekl ve 48 na Zapad. Ty tlaky tam byly desny. Mozna bylo lepsi, ze deda umrel, i kdyz je to teda priserny. Nedovedu si predstavit, co prozival.
Jinak ja osobne bych nepodepsala proto, aby se deti dostaly na skolu a pod. To mi prijde rozhodne min dulezity, nez moje moralni sebevrazda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
7.10.11 09:38

Vzdyd to rikam, byli to bezpaterni krysy, co jim nevadilo ze za jejich ciny bude tezce platit i jejich rodina, i kdyz to samozrejme museli vedet do predu, bylo jim to proste jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.10.11 09:44
papavlinka33 píše:
Vzdyd to rikam, byli to bezpaterni krysy, co jim nevadilo ze za jejich ciny bude tezce platit i jejich rodina, i kdyz to samozrejme museli vedet do predu, bylo jim to proste jedno.

No oni ale nevedeli, k cemu dojde. A kdyby nedoslo, nebo zmena byla jen kosmeticka, nikdo by moc nepykal :think: Ted ale nepisu o konci 80. let, myslim, ze po pulce 80 let uz podepisovali predevsim prospechari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.11 10:22

Děkuju holky, jste zlaté :hug: Já věděla, že na emiminu se dá zjistit vše :palec: :lol: Podle toho v jaké situaci se nacházel(bezdětný, měl dům, takže mu o byt nešlo) a podle jeho povahy(závistivý sobec, nikdo se nemůže mít líp než on) bych usuzovala, že byl v tom dobrovolně a to z prostého důvodu-aby se měl líp než bylo běžné… Je mi z toho smutno… Zklamal mě a to nejen tím :-? Nedá se s tím už nic dělat, ale aby pracovně trpěl můj přítel, který s tím nemá nic společného, ani ty geny, je moc.

A kdepak je dnes náš JURA? :srdce: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.11 14:31
Kamča.dalmatinka píše:
taky naše rodina trpěla díky sousedum práskačum a je vlastně fajn že se vám to stále vrací .Je mi jasné že ty za to nemužeš,ale těší mě že se to tvímu otci aspon trochu vrátí :oops:

Kami ani se ti nedivím. A ty by ses divila kdo jsem, „známe“ se :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.11 14:35
Lizbeth píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Jenže jestli je svině, tak je mu to ukradený a akorát chudáci děti.. :-?
Děti nemůžou za své rodiče..

Je sobecká svině a myslím, že je mu to jedno. Nezáleží mu na nikom jen na sobě. Když jsem se hodně trápila, nepomohl mi i když jsem ho prosila a pomoc a doteď mi to vyčítá :cry: Nemáme spolu dobré vztahy, proto po něm ani nebudu chtít vysvětlení i když bych ho ráda znala. Kdybych tím trpěla já, neřeknu, ale že to musí snášet přítel je mi líto :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48576
7.10.11 14:40
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Kami ani se ti nedivím. A ty by ses divila kdo jsem, „známe“ se :oops: :oops: :oops:

ježiš :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.11 14:42
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Kami ani se ti nedivím. A ty by ses divila kdo jsem, „známe“ se :oops: :oops: :oops:

Když slíbíš, že neprozradíš, napíšu ti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
48576
7.10.11 14:43
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Když slíbíš, že neprozradíš, napíšu ti :mrgreen:

to je jasné :palec: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová