Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj kdy, nějak to na mě dopadá tak se jdu vypovídat k vám. Po skoro 3tydnech nám konci dovolená u moře.. A nás čeká návrat do reality.
Jak zvládají děti přechod zpět? Byli jsme tady celá rodina, moji rodičové, tety.. Dcera má 15 měsíců a tady jak je čas všichni si s ni hráli.. Tak mam strach jak to bude až přijedeme domu a Budem sami..
Je to tu super.. Jako na každé dovci.. Nějak to na mě dneska dolehla ze už se blíží konec…
Děti to zvládají dobře, já už hůř, taky bych nejradši u moře vydržela navěky
Buď šťastná, že jste mohli být na tři týdny (btw. kde to bylo, chorvatsko?)… já to vždycky ořvu, když se mám vrátit. Děti budou v pohodě
A za rok vyrazíte určitě zas!
@sovicka1 píše:
Buď šťastná, že jste mohli být na tři týdny (btw. kde to bylo, chorvatsko?)… já to vždycky ořvu, když se mám vrátit. Děti budou v pohoděA za rok vyrazíte určitě zas!
Právě, že asi ne vyrážíme… Byla to asi poslední taková velká rodinná dovolená, proto jsme byli na delší dobu.. Ano Chorvatsko Živogošće Blato - doporučuji..
@moonulkaa píše:
Právě, že asi ne vyrážíme… Byla to asi poslední taková velká rodinná dovolená, proto jsme byli na delší dobu.. Ano Chorvatsko Živogošće Blato - doporučuji..
kdo ví, co bude za rok
Určitě zase někam vyrazíte.
A i kdyby ne, vyjde to jindy.
Já jsem s takovými pocity odjížděla z Chorvatska v roce 2010, věděla jsem, že se tam pár let nepodívám. No a tři roky utekly a snad letos pojedeme ![]()
Já to asi nesu nejhůř…když jsem chodila do práce, tak jsem si vždy brala dovolenou ještě v pondělí po dovolené, protože mi dlouho trvá přehodit si dovolenkový režim zpět ![]()
@slavuska1 píše:
Děti to zvládají dobře, já už hůř, taky bych nejradši u moře vydržela navěky
U nás je to stejné ![]()
@moonulkaa
Taky mi připadne, že děti jsou ve všem přizpůsobivější než my.
Já jsem zjistila, že můžeme být kdekoliv a naše dcera je šťastná jako blecha, když to kdekoliv obsahuje i děti jakéhokoliv věku. ![]()
Konec dovolené spíš působí na mě. Jakékoliv zpestření našeho stále a dobře zaběhnutého režimu je pro mě určitým odreagováním a „výletem“ za hranice všedních dnů. ![]()