Konec mateřské opět těhotná

2452
22.2.15 15:16

Konec mateřské opet tehotna

Ahoj maminy. Mam prosbicku..
Chtěla jsem si zjistit info. V lednu 2016 mi konci mateřska dovolena na 3 roky. Když by jsem znovu otěhotněla do te doby..jak s úřadem prace..Nejlépe když bych otěhotněla v listopadu prosinci.. ;) :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2452
22.2.15 15:17

Vím že pak bych ji mela automaticky na 4 roky je to tak? Co kam oznámit apod.? Děkuji za rady a informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
22.2.15 15:19

@misa1990 myslis rodicovskou dovolenou, ze? Pokzd otehotnis a nemas uz prac. smliuvu, a mezitim dobehne RD, tak nastoupis na UP a budes pobirat 5mesicz podporu. A pak ode dne narozeni prcka rovnou RD-4letou. Ale je moznost vzit RD pres chlapa a zvolit si dobu cerpani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
22.2.15 19:57

@jalisca ano myslela jsem rodičovskou přesně tak :-)
Ok Děkuji moc. A nevis jaka je ta podpora po tu dobu 5 měsíců? A pak na ty 4 roky klasika RD. Jasne to už vím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
22.2.15 19:59

@misa1990 bud na 4roky a nebo je moznost pres chlapa, kdyz dolozi prijem, bude ke dni porodu zamestnany a bude mit odpracovanych 270dnu, tak se da cerpat pres nej a to by pak mohla byt treba jen 3leta RD. tu podporu nevim, ale vypocitavaji to z toho rodicaku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
22.2.15 20:07

@jalisca přes přitele určite ne.. :-) takhle je to fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
23.2.15 09:43

Já se obávám, že žádnou podporu nedostane.. Vždyť nemá žádný zdanitelný příjem, ze kterého by se to počítalo..

Zajdeš si na pojišťovnu nahlásit péči o dítě do 7 let věku a to stejný na pracáku.. Peníze nedostaneš, ale pojištění za tebe zaplatí.. RD na příštího prcka si lze zažádat i přes toho manžela, pokud má dostatečnej příjem ( což obvykle má ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.2.15 14:17

@Trinetka Podporu dostane. Zajde si na ÚP tam jí řeknou, že má do papírů napsat péči o dítě do 4 let a podporu jí uznají. Matka která pečuje o dítě do 4 let má nárok na podporu. Řešila jsem to teď v lednu. Skončil mi rodičovský příspěvek po 3 letech, šla jsem na ÚP tam mi to tak řekli. Za týden jsem si jela pro rozhodnutí a podporu mi uznali. První 2 měsíce 3777,– další 2 měsíce 3022,– a poslední měsíc 2770,– Paní na ÚP mi do papírů napsala, že jsem těhotná a zaměstnání mi nabízet nebudou. Jen tam jednou za 2 měsíce dojedu podepsat nějaký papír. U nás budu mít dokonce nejspíš možnost vybrat si další rodičovský příspěvek na dobu 3 let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.2.15 14:21

@misa1990 Jak jsem psala výše a na zdravotní pojišťovnu doneseš ukázat kartičku a oznámíš že jsi vedená na ÚP a potom ti příjde ze sociálky papír o ukončení rodičáku a to dodáš na pojišťovnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
25.2.15 18:41

@And-y A to máš doma muže nebo partnera? Já totiž jo.. A skončí mi smlouva s porodem v práci.. Chci jít na 2 letou a zkoušet otěhu s druhým.. Takže podle tebe stačí jít nahlásit na úp a pak i na pojišťovnu tu péči a zažádat o podporu na půl roku? (teda pokud nebudu už rodit druhý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
25.2.15 18:42

@And-y a ještě dotaz.. Nevíš kde se to dá vyčíst na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.2.15 18:45

@Trinetka Doba pobírání rodičovského příspěvku se chápe jako náhradní doba zaměstnání, proto po něm náleží podpora po dobu 5 měsíců ve výši asi 3800-2500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.2.15 19:45

@Trinetka Mám doma partnera. Smlouva v práci mi skončila v den kdy mi skončila mateřská a začala jsem pobírat rodičovský příspěvek. Zajdi na ÚP řekni, že se jdeš zaregistrovat a hned řekni, že jsi těhotná, vyplníš ty papíry co ti dají plus žádost o podporu. Paní pod kterou budeš ti ukáže kam máš dopsat péči o dítě do 4 let. Na pojišťovně jenom nahlásíš že jsi zaregistrovaná na ÚP a tam ti řeknou, že až ti ze sociálky příjde rozhodnutí o ukončení prvního rodičovského příspěvku tak to tam doneseš na tu pojišťovnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.2.15 19:47

@Trinetka http://www.mesec.cz/…mestnanosti/
Tady je to napsané kdo má nárok na podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
25.2.15 20:32

@blecha72 @And-y Dík holky, takže mám naději, že pokud se nám na 2letým rodičáku nepodaří otěhu, tak nárok aspoň na pidi podporu je.. uff.. a když otěhotním jen v době, kdy už budu mít po rodičáku taky?

Zatím si těhulím s prvním :) Ale taky řešíme co bude když se nám nepovede, jestli bude namydlený.. Manža má rozumnej příjem, takže na nějaký sociání dávky ala porodný, přídavky a podobně nárok nemáme.. Sem netušila, že se rodičák dá počítat jako práce, i když mi smlouva skončí.. Sice to nijak závratná částka není, ale nebudu se mít kam vrátit do práce a docela sem se toho bála.. Snad to naši zákonodárci do té doby nezmění..

A jen ještě jeden dotaz.. Když teď s prvním budu doma na ty 2 roky, zázračně otehotním akorát abych zhruba dodělala první rodičák a rovnou najela na druhej (tentokrát spíš 3letej), pak to platí taky s tou podporou? Kdy už budu z práce 5 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí