Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
9.2. večer jsem si udělala těhotenský test protože mi nebylo dobře..vyšel pozitivní..ve středu jsem to měla dostat..při menstruaci mvám velké bolesti, ale tentokrát mě to jen trochu chvíly bolelo, začala jsem špinit, ale přestalo to. Také mě u toho bolelo pravé tříslo a šlo mi to do nohy..od té doby jsem měla klid..do neděle 15.2..začalo mě to břicho zase bolet jako při ms ale slaběji a zase to pravé tříslo..opět to přešlo a já usla..od té doby občas špiním..průběžně jsem si dělala testy ale čárka je stále stejná jako ta první z pondělí..(ale je krásně vidět) ikdyž je světlejší než kontrolní..teď ve čtvrtek jsem byla na odběru krve a HCG jsem měla 270..to jsem byla 4+5tt podle poslední MS (Ta byla 17.1.) na Ultrazvuku samozřejmě nebylo nic vidět..dnes jsem 5+1 a zítra mám jít na ultrazvuk..myslíte si že mám alespoň malou naději, že to bude v pořádku??
moc děkuji za Vaše názory Ivča
Na netu se dá najít ta hcg tabulka, eho se bojíš, mimoděložního???
@ivulka24 já myslim, že máš hodně velkou naději
na začátku je to špinění docela běžný a bolest v podbřišku taky (jak se děloha mění, prokrvuje - je tam na začátku strašně moc změn). Pokud ti vyšlo HCG z moči i z krve, tak si myslim, že to je dost jasný
5+1 už by měl být vidět gestakční váček, ale stejně jdeš docela brzo, srdíčko možná ještě nebude, tak se neděs - je to v pořádku
Držím palce a gratuluju
![]()
Mám po operaci ledviny a slepého střeva a od té doby několikrát do roka záněty močového měchýře a ledviny..doktoři mě strašili že budu mít problémy s otěhotněním..s přítelem jsme spolu 6 let a začali jsme se snažit před 7mi měsíci (je mi 24)..a najednou se to povedlo..mám strašnou radost a teď mi to příjde všechno strašně nejistý po všech diskuzích co jsem si tu četla..hlavně to, že když prý se nemění čárka na testu je to špatné..mě se nemění už 13dní..tak sem dostala strach..hlavně z toho mimoděložního..já tu nikoho neznám, protože jsem se před půl rokem přestěhovala ze Znojma..a nemám si tu s kym o tom ani popovídat..moc vám děkuji za uklidnění!!.. ![]()
@Andy27 tabulka je k ničemu když má jednu hodnotu hcg. Každý má úplně jinou hodnotu.
@ivulka24 Nechci tě moc stresovat, ale myslím si, že čárkou na testu to nepoznáš, moč může být jinak koncentrovaná atd.
Na utz lékař uvidí něco až při hodnotě hcg nad 1000-2000.
Budu držet palce dost holek na začátku špiní.
Já v 6 tt hodně krvácela a myslela jsem si, že je konec, ale byl to hematom. Kvácení a pak špinění ještě několik týdnů možná dokonce 2 měsíce a vše dopadlo dobře zatím ťuk ťuk.
Ono je to na začátku vždy nejisté nijak to ty ani lékaři neovlivní.
Dostala si nějaké léky? Třeba alespoň ascorutin?
Právě..další odběr mi doufám udělá zítra…mě už deptá že nevím na čem jsem ![]()
@ivulka24 bylas u dr strasne brzy..hcg se nasobi, takze sance tu je, ze uz neco videt bude, ale taky nemusi..zalezi i na utz, co dr ma.
Doktorka mi řekla, že ty bolesti v tom pravim třísle nesouvisí s gynekoligií a to špinění že je normální…já jsem do toho nachladla..a ptala jsem se jí co si můžu vzít za léky (bolí mě prudušky a mam kašel a rýmu) ona mi řekla že to taky nesouvisí s gynekologií ale ať si hlavněkoupim vitamíny „Chytré miminko“ a tak sem šla do lékárny at mi něco poradí na to nachlazení a tam mi dali Stodal a ty tablety vincentkový..jinak jsem si v tý lékárně koupila ten Ascorutin sama…
@luciekal moc děkuji! já Ti taky držim palce! chtěla bych se ještě zeptat, jak bych ten ascorutin měla brát??
Mně se teda test nijak neměnil
nemyslim, že to je podstatný. Už se netestuj, zejtra budeš vědět víc
hlavně buď v pohodě, pokud to opravdu vyšlo (a já myslim, že jo), tak miminku stres neprospívá
ascorutin jsem taky brala. na začátku 2-0-2 a při špinění ve 3. trim. dokonce 2-2-2. Tak jestli špiníš jen trochu, tak bych myslela, že stačí ráno 2 a večer 2 a kdyžtak si přidáš, kdybys měla pocit, že to nezabírá
(pozor, nezabere hned, klidně pár dnů to trvá)
Co se týče toho ascorutinu, mě ho napsal doktor v nemocnici když sem na začátku těhotenství krvácela, ale moje gyndařka mi ho pak zakázala že neni pro těhotný vhodnej, píše se to i v tej příbalovej informaci tak nevim ![]()
@Barissima moc Ti děkuji za podporu
napíšu sem zítra, jak jsem dopadla..
@Kriss Tina právě mě to taky zaskočilo, když mi v lékárně řekli že ho můžu a pak doma v letáku jsem četla že není vhodný v těhotenství
![]()
Co doktor to asi jinej názor, já ho rači nebrala a veřila sem svojí doktorce ke kterej chodim už dlouho a ne tomu doktorovi kterýho sem viděla prvně… ![]()